Хомеопатия за отслабване, какво е нужно да знаете?

Хомеопатия за отслабване, какво е нужно да знаете?

Доста хора търсят магическо хапче за отслабване. Е хомеопатията идва на помощ. Това течение в медицината набира все повече подръжници, а едновременно с това и много критици. Все пак ние от dietyc.com ще отговорим на въпроса : „Как хомеопатията би могла да подпомогне процеса на отслабване“. Дали може да се отървете от наднорменото тегло без риск за организма – преценете сами. Хомеопатичните препарати за отслабване разчитат на терапия с вещества от растителен или животински произход, тоест хомеопатията не съдържа никаква химия! И така, можете ли да отслабнете с хомеопатия и действа ли върху излишните мазнини?

Основни принципи на действие

Много видове хомеопатични лекарства разчитат при действието си на свойства като ускоряване на метаболизма, окислението на подкожните мастни натрупвания. Последващото им отделяне от организма по естествен начин, подобряване на процесите на микроциркулация и кръвообращението. Общ тонизиращ ефект, укрепване на съдовите стени и капилярите. Намаляване на апетита за сладкиши и пържени или мазни храни. За да могат обаче всички горепосочени свойства да се проявят напълно, се препоръчва приемът на хомеопатия да се допълни с правилно хранене и спортни дейности.
Хомеопатичните средства дават възможност за постепенно нормализиране на хранителното поведение, а също така много ефективно потискат глада. Благодарение на това теглото бавно намалява, а общото състояние осезаемо се подобрява – човек има прилив на енергия, бодрост и сила.
Като цяло основните принципи за отслабване с помощта на хомеопатия са ускоряването на метаболитните процеси и постепенното премахване на проблемите със стомашно-чревния тракт и храносмилателната система.

Активни вещества в състава

Съставът на хомеопатията има голямо разнообразие от активни вещества, но най-популярните са:


Амониев карбонат.

 Позволява да стабилизира нивата на кръвната захар.

Калциев карбонат 

Има изключително положителен ефект върху черния дроб и нормализира хранителното поведение.


Сяра 

Тя може да се похвали с изразени антиедематозни свойства. Сярата много бързо ще премахне излишната течност от тялото, като същевременно елиминира подпухналостта.


Антимонов трисулфит

Този изключително важен компонент е отличен помощник за укрепване на централната нервна система, както и за намаляване на стреса върху тялото по време на отслабване.

Фосфорна киселина 

Ефективно се бори с метеоризма и активира както храносмилателните процеси, така и метаболизма.

Натриев хлорид

Насърчава ефективно елиминиране на мастните натрупвания в бедрата и дупето, а също така е много ефективен в борбата срещу целулита.


Овча лой.

Предотвратява появата на всякакви чернодробни проблеми, а също така намалява нивото на лошия холестерол в кръвта.


Бухаловиден плаун. 

Това растение перфектно стимулира храносмилателната функция. Много ефективно се бори както със запек, така и с забавени процеси на изгаряне на мазнини или метаболизъм.


Фукус

Това е вид водорасло с мощни детоксикиращи свойства. Може да се похвали със способността да подобрява функцията на щитовидната жлеза и метаболизма.


Черен кохош

Екстракта от това растение ще бъде особено ефективно в борбата с излишните килограми в резултат на хормонален дисбаланс или различни нарушения в дейността на ендокринната система.

Гуарана. 

Активира процесите на изгаряне на мазнини. Стимулира чревните функции, понижава нивата на холестерола в кръвта. Значително допринася за увеличаване на енергийния потенциал и увеличаване на работоспособността и физическата издръжливост.


Бял трън

Много ефективно лекува, а също така предотвратява различни заболявания на жлъчния мехур. Нормализира чернодробната функция и има леко слабително действие върху организма.
Независимо от това, трябва да се разбере, че не съществуват универсални хомеопатични средства за отслабване. Използването на определени активни компоненти от лекар хомеопат изцяло зависи от индивидуалните характеристики на човешкото тяло, както и от причините, провокирали появата на наднормено тегло.

Характеристики за отслабване

Спецификата на отслабването с помощта на различни хомеопатични средства е както в отчитането на индивидуалните характеристики, така и в интегрирания подход. Условно специалистите по хомеопатия разграничават три независими групи от хора, които искат да отслабнат:


Въглеродни 

За хората, принадлежащи към тази група, са характерни прекомерно забавени метаболитни процеси, както и тенденция към образуване на мастен слой. Диетичната терапия и твърде строгите ограничения за храна за тази категория пациенти са напълно неподходящи. Отслабването на тези хора трябва да става с помощта на лекарства, които спомагат за ускоряването на метаболизма. И когато метаболитните процеси се нормализират, има смисъл да се включи правилна балансирана диета, както и здравословен начин на живот.

Кислородни

По природа тези хора обикновено имат нормална физика. За това в случай на затлъстяване им се препоръчват лекарства, които могат да активират метаболизма и значително да увеличат концентрацията на кислород в кръвта.


Чернодробни

И тези хора имат склонност към наднормено тегло. Дори при нормално хранително поведение – причината за това са различни метаболитни нарушения и забавяне на метаболизма. Увеличаването на наднорменото тегло до голяма степен се дължи на повишеното желание за сладко. То е причинено от различни нарушения на черния дроб. За да се ускорят резултатите от загубата на тегло, пациентите от чернодробната група се съветват да изключат пушените, пикантни и мазни храни от менюто си. Не пречи да включите в ежедневието си и редовното изпълнение на различни физически упражнения .

Ползите от хомеопатията

Ако сравним хомеопатията с много традиционни варианти за отслабване, тогава има много предимства за нея – това е прочистването на организма от натрупаните в него токсични вещества и доста високи показатели за ефективност в борбата с излишните килограми, както и безопасността на здравето, тъй като хомеопатичните лекарства нямат странични ефекти и противопоказания! Друга голяма полза е подобряването на цялостното здраве, както и повишаването и укрепването на тонуса на тялото. Освен това е разрешено да се използват хомеопатични лекарства по време на бременност или кърмене, а също така те перфектно се съчетават с голямо разнообразие от лекарства, както и с рецепти от традиционната медицина. Нещо, което е особено приятно, хомеопатичните лекарства имат изключително положителен ефект върху сърдечно-съдовата система.
Трябва също да се отбележи, че отслабването с помощта на различни хомеопатични препарати почти винаги се оказва доста лесно и максимално удобно, тъй като не осигурява много часове изтощителни спортни дейности, депресивни условия и гладни припадъци. И огромният брой положителни отзиви е най-доброто потвърждение за това!

Ефективни хомеопатични средства за отслабване

За разлика от хранителните добавки за отслабване, хомеопатичните такива все още на са достатъчно популярни на българския пазар. Все пак можете да видите по – горе различни съставки, които маже да прочетете и на етикетите на фетбърнърите.

Ето и някои хомеопатични средства, които можете да намерите в аптеката – Цефамидир, Лимфомиозот, Кафяви водорасли (Фукус).
Ignatia amara 9 CH, се препоръчва при ядене на „нервна почва“. Приема се обичайно 2-3 пъти дневно по 5 гранули.


При „обикновена лакомия“ и тенденция към преяждане, най-често се прилага Antimonium crudum 9 CH, 2-3 по 5 гранули, 15-20 мин. преди ядене.
Познато ли Ви е усещането за неудържимо привличане към определена храна, само или най-вече, защото сте взели решение да я изключите от менюто си? След кратка или по-продължителна битка със себе си, се поддавате на изкушението и след това „се мразите“.  Ако Вашият случай е такъв, подходящ е приема на  Anacardium orientale 9 СН, 2-3 пъти на ден по 5 гранули.


Когато решите да увеличите физическата си активност, имайте предвид, че 5 гранули Arnica montana 9 CH, приети преди тренировка, подобряват мускулния и сърдечно-съдов капацитет.
За елиминиране на целулита, освен приемът на много течности, масажите и разумният хранителен режим, своят принос дава и приложението на т.нар. хомеопатични дренатори. Най-подходящи при целулит са:
Thuya occidentalis 9 CH: предпочита се при жени със слаби крака и затлъстяване в областта на корема и горната част на тялото.


Natrum muriaticum 9 CH: подходящ е за слаби жени, които имат „брич“ и целулит основно по бедрата.
Natrum sulfuricum 9 CH: препоръчва се при жени с по-изразено наднормено тегло, „разпределено“ по цялото тяло и целулит, обхващащ не само бедрата и ханша, но и ръцете, корема, коленете. 

Що се отнася до хода на приемането на хомеопатия, винаги се определя индивидуално. 

Ако наднорменото тегло е много малко, е напълно достатъчно да се проведе терапия в продължение на два или три месеца. При затлъстяване от втора, трета или четвърта степен продължителността на курса на лечение може да достигне една година и половина.
Някои клинични проучвания показват, че с помощта на хомеопатични средства само за месец можете да се отървете от пет до десет излишни килограма. И тъй като те пряко влияят върху причините за наднорменото тегло, изгубените килограми не се връщат дори след края на терапевтичния курс!


Също така е важно да се разбере, че хомеопатията е само един от спомагателните елементи на комплексната терапия за борба със затлъстяването. С правилния избор и правилната употреба такива хомеопатични средства може да улесните и ускорите процеса на отслабване, както и за „разбиване“ на мастната тъкан без съпътстващо увреждане на мускулите. Въпреки това, без корекция на диетата, без спазване на принципите на здравословното хранене и без подходяща физическа активност, ефективността на приема на хомеопатични лекарства все още може да бъде много ниска. Затова не забравяйте за важността на интегрирания подход – той е този, който ви позволява да постигнете наистина отлични резултати!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.