Двете най-добри, нови диети за отслабване

Двете най-добри, нови диети за отслабване

В тази статия ще разгледаме двете най-добри и най-нови диети за отслабване. Те ще Ви помогнат да бъдете във формата, която желаете. Дали ще бъде лесно? Зависи от Вас.

1. Диета на клиниката Майо


НАЙ-ДОБРА ДИЕТА КАТО ЦЯЛО


Тази диета е разработена от екип от експерти по отслабване в Mayo Clinic, академичен медицински център с нестопанска цел. Диетата отбеляза високи оценки в няколко категории. Набляга на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и нискомаслени протеинови източници. Но това, което наистина отличава тази диета, е нейният акцент върху промените в начина на живот. Тя обучава последователите си в цялостни аспекти на здравето, които излизат извън чинията – като упражнения и планиране на менюто – за да предприемат по-холистичен подход към благосъстоянието (нещо като нашия сайт Dietyc.com)

Как работи:

Диетата на Mayo Clinic се състои от две части. Първа част е двуседмична фаза, предназначена да ви помогне да загубите от 2,5 до 4 килограма, докато част втора се фокусира върху дългосрочното здраве. Вие следвате насоките за хранене, определени от пирамидата за здравословно тегло на клиниката Mayo и се стремите да постигнете определени цели за калории и порции, които се основават на вашето тегло и пол. Подобно на другите ни диети от най-висок клас, тя не елиминира никакви храни, а вместо това ограничава порциите на определени. А що се отнася до плодовете и зеленчуците, яжте!

Храни, наблягащи на:

✔ Плодове
✔ Зеленчуци
✔ Пълнозърнести храни

Ограничени храни:

✖ Сладкиши
✖ Наситени и трансмазнини
✖ Добавени захари

Експертите диетолози цитирани от Forbs дават добро мнение за диетата: „Харесва ми аспектът „на живо“, който насърчава здравословен начин на живот и хранене. А не подход на диета, който изглежда насърчава мисленето „започване или приключване на диетата“, казва Нина Колбе, регистриран диетолог и експерт панелист. „Храненето се фокусира върху яденето на храни с високо съдържание на фибри и вода, което позволява големи порции. Този тип хранене с ниска калорична плътност помага да поддържаме чинията и стомаха си пълни, насърчавайки усещането за ситост или пълнота. Има много малко рискове, свързани с този тип хранене, а ползите са многобройни.“

2. Обемна диета ( Диетата Volumetrics )


Е класирана на първо място от списание Форбс в котегорията НАЙ-ДОБРАТА ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ


Диетата Volumetrics, разработена от професора по хранене в щата Penn State, д-р Барбара Ролс, може да се похвали с най-висок среден резултат сред нашите участници за краткосрочна и дългосрочна загуба на тегло. Вместо да се фокусира върху яденето по-малко, диетата насърчава хората да избират храни с ниска енергийна плътност. Такива храни ви зареждат с по-малко калории, гласи идеята, което вероятно е причината храни с ниска енергийна плътност да корелират със загубата на тегло, според редица проучвания[1].

Как работи:

При диетата Volumetrics ядете храни с по-ниска калорична плътност, която се определя чрез разделяне на броя на калориите на броя на грамовете, открити върху етикетите на храните. Идеята е, че можете да се чувствате сити, докато все още сваляте килограми. Храните с по-ниска калорична плътност обикновено са с високо съдържание на фибри и вода.

Храни, наблягащи на:

✔ Пресни плодове
✔ Зеленчуци
✔ Супи
✔ Пълнозърнести тестени изделия
✔ Птиче месо с ниско съдържание на мазнини
✔ Нискомаслени млечни продукти

Ограничени храни:

✖ Храни с висока калорична плътност

Експертите казват: „Използвам тази концепция през цялото време в моята практика за отслабване – особено идеята да добавям зеленчуци към всичко, за да намаля плътността на калориите на всички ястия, като същевременно увеличавам обема, за да се чувствам по-сити и плътността на хранителните вещества, за да бъде по-здравословна,“ казва д-р Джамполис.

Въпреки това тя посочва някои важни здравни предупреждения, които трябва да се вземат предвид. „Използването и изключително като основа за отслабване и оптимално здраве може да ви накара да намалите твърде много здравословните мазнини като ядки и авокадо, което помага да се увеличи усвояването на мастноразтворимите хранителни вещества и ви помага да останете сити по-дълго, така че приемайте твърде ниско съдържание на мазнини не е оптимално“, казва тя. „И включването на тестени изделия като храна с ниска енергийна плътност може да доведе до прекомерна консумация, което може да бъде проблематично за диабета.

Това са двете най-нови диети за отслабване, които си струва да опитате възможно най- скоро. Ние от Dietyc.com смятаме, че балнсирания и здравословния начин на живот ще Ви помагне да живеете по- щастливо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.