Защо не можете да отслабнете? 7 грешки в диетата ви

Защо не можете да отслабнете? 7 грешки в диетата ви

Това са съветите на д-р Берг. Нека да разгледаме 7-те най-често срещани грешки, които пречат на отслабването ви:

Грешка №1: Ядене на плодове . 

При затлъстелите хора метаболитните процеси винаги се забавят. Включването на плодовете в диетата води до повишаване на кръвната захар и превръщането й в мазнини. Дори малко количество плодове могат да спрат процеса на изгаряне на мазнини за 1-2 дни.

Грешка №2: Чести закуски. 

При редовен прием на храна процесът на изгаряне на мазнини се забавя. Дори ако закуските са здравословни, те трябва да се избягват. Методът на периодичното гладуване работи чудесно в борбата с килограмите, които упорито не искат да напускат проблемните зони.

Грешка №3: Избягване на протеините. 

За да възстанови клетките, тялото се нуждае от аминокиселини, които получава от протеиновите храни. Недостигът му води до здравословни проблеми: косопад, загуба на мускули и др. Това става очевидно още 2 седмици след премахването на протеиновите храни от диетата. Следователно не е необходимо да се отказвате от него, но трябва да използвате такива продукти умерено.

Грешка № 4 Обилна закуска. 

Препоръчително е да преместите закуската възможно най-близо до обяда и в идеалния случай да я откажете напълно. Човек гладува по време на сън, когато се събуди, остава в този режим. Колкото по-дълго тялото не получава храна, толкова по-бързо губи тези излишни килограми.

Грешка № 5 Избягване на мазни храни. 

По време на диетата за отслабване трябва да има мазнини в менюто ви. Придава на тялото чувство на ситост, благодарение на което успява да понася по-добре периодичното гладуване. Освен това човек получава мастноразтворими витамини и незаменими мастни киселини заедно с мазни храни. Такива продукти позволяват не само да отслабнете, но и да поддържате красотата. Също така е важно мазните храни да не стимулират производството на инсулин. Колкото по-чисти са мазнините в храните, толкова по-добре за отслабване.

6 .Отслабване, без да се открие причината за напълняване. 

Някои фактори винаги водят до промяна в телесното тегло в голяма степен: бременност, травма, стрес, неточности в диетата, прием на лекарства. Те трябва да бъдат идентифицирани и разработени. След това процесът на изгаряне на мазнините ще върви по-бързо.

7. Болести и загуба на тегло. 

Първо трябва да бъдете здрави, а след това да започнете да отслабвате. Ако тялото ви не е здраво и преминете към правилната диета, откажете се от вредните продукти, не трябва да чакате резултати през първите седмици. През първите седмици тялото ще посвети всичките си сили на подобряване на цялостното ви благосъстояние. Ако започнете да се чувствате по-добре, значи сте на прав път, не изоставяйте избраната схема и наднорменото тегло със сигурност ще започне да изчезва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.