Строга диета за 3 дни „Жокей“

Строга диета за 3 дни „Жокей“

Въпреки че тази диета за 3 дни се счита за строга, тя позволява на човек да поддържа двигателната и умствената активност на нормално ниво. Не е нужно да припадате от глад. Акцентът в тази диета е върху протеиновите храни, поради което се нарича още „дажбата на боксьора“. Това е диета, която се използва от спортисти, които трябва да влязат в определена категория.

Тази диета за 3 дни включва ядене на следните храни:

  • На първия ден пилешки гърди (0,5 кг) се пекат във фурната. Ще трябва да се разделят на 4-6 порции и да се ядат през целия ден. По време на готвене и по време на консумация на пилешко месо не се добавя сол. За да добавите вкус, гърдите могат да бъдат поръсени леко с пипер. В същия ден е позволено да се пие негазирана вода, чай или отвари от билки. За да не претоварвате бъбреците, можете да добавяте лъжица мед към напитката веднъж на ден, по време на пиене на чай.
  • Вторият ден също не минава без месо. Пилешкото обаче трябва да се замени с телешко, а самата порция да се намали леко. Сварете само 300 г месо. По време на готвене можете да добавите копър, магданоз и свежи подправки към него, но солта остава забранена. Телешкото се консумира, като се разделя на малки порции. Можете също да пиете чай и негазирана чиста вода.
  • Последният ден от тази диета за три дни се счита за най-тежък. През деня можете да пиете само черно кафе без захар – не повече от 5 чаши. Ако има заболявания на храносмилателния тракт, тогава кафето трябва да се замени с билков чай ​​или компот. Същото се отнася и за пациенти с хипертония.

Когато третият ден на гладуване приключи, трябва правилно да излезете от диетата „Жокей“. Менюто за следващите няколко дни трябва да се състои от леки храни, като кисело мляко, овесени ядки, картофено пюре и печени зеленчуци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.