Отслабване

Отслабване

Запазването на физическо и психическо здраве трябва да бъде основен приоритет през целия живот на индивида, за да се чувства пълноценен и удовлетворен. За съжаление, една от най-разпространите болести на нашия век е затлъстяването. То е не само пагубно само по себе си за тялото, но също така е и рисков фактор за развитието на някои хронични заболявания.

При някои хора загубата на наднорменото телесно тегло може да подобри няколко аспекта на физическото им здраве, включително нивата на кръвната захар, кръвното налягане и маркерите за възпаление. Освен това, достигането и поддържането на здравословно телесно тегло може да подобри самочувствието и като цяло качеството на живот на индивида.

По-голямата част от популярните днес методи за отслабване са неподходящи и неустойчиви. Това се дължи на факта, че модерните диети силно ограничават калорийния прием за кратък период от време, вместо да насърчават нови здравословни навици. Също така, диетите и хранителната култура могат да бъдат невероятно вредни за психическото здраве.

Но, достигането на желаното телесно тегло по здравословен начин е постижима цел, като се спазват няколко основни принципа, които са фокусирани върху цялостното здраве. Следващата статия описва няколко устойчиви начина за отслабване.

Пренасочете фокуса си

Фокусирането върху подобряването на здравето като цяло, вместо само върху редуциране телесното тегло, може да помогне за по-лесно постигне на целта.

Едно скорошно проучване, включващо 301 жени, установява, че тези, които са били мотивирани да отслабнат, за да намалят риска от хронични заболявания или да подобрят цялостното си здраве са постигнали значителна загуба на тегло след 30 месеца. Те са сравнени с останалите жени, които са били мотивирани да отслабнат, за да подобрят единствено външния си вид. Интересно е, че те не само не са отслабнали, а са наддали на тегло през месеците на изследването.

На базата на това, учените правят заключението, че желанието за подобряване на здравето в дългосрочен план е много по-силен мотиватор за отслабване от просто външната промяна.

Изберете устойчив метод за отслабване, вместо бърза диета

Съществуват безброй диети, които предизвикват бърза и екстремна загуба на тегло чрез използване на хранителни планове с много ниско съдържание на калории. Истината е, че тези диети вероятно ще насърчат бързата загуба на тегло, поради драстичното намаляване на приема на калории.

Въпреки това, тези диети НЕ са добър избор за устойчива загуба на тегло, тъй като могат драстично да повлияят на енергийните нива, здравето и психиката. Проучвания многократно доказват, че нискокалоричните диети водят до възвръщане на загубеното теглото, дори и до качването на нови излишни килограми. Това е компенсаторен механизъм, който може да затрудни бъдещата загуба на тегло, както и поддържането на постигнатото тегло.

Създаването и следването на задоволителен диетичен план, който осигурява на тялото нужните му микро- и макроелементи, като същевременно създава малък калориен дефицит ще доведе до по-бавна загуба на килограми, но ще намали шансовете за възстановяването им с течение на времето.

Добавете повече фибри в диетата си

Десетилетия научни изследвания показват, че увеличаването на приема на фибри насърчава загубата на тегло и може да помогне да поддържате здравословно телесно тегло. Пресните плодове и зеленчуци са богати на хранителни фибри.

Добавянето на повече сезонни зеленчуци и плодове към хранителния режим е отличен начин за подобряване качеството на диетата и насърчаване здравословната загуба на тегло.

Иновативен продукт на пазара улесняващ приема на фибри е PGX (PolyGlycopleX). PGX Daily Ultra Matrix е високо пречистен, патентован комплекс PolyGlycopleX®, състоящ се от три вида водоразтворими фибри – конджак (глюкоманан), натриев алгинат и ксантанова гума, в комбинация със средноверижни триглицериди.

Фибрите в продукта се отличават със способността да набъбват в течна среда. След прием на храна, те набъбват в стомаха и образуват гелоподобно вещество, което забавя храносмилането, увеличава обема на приетата храна и насърчава усещането за ситост. PGX контролира хормоните, които отговарят за апетита, прочиства червата и насърчава редовното изхождане. Също така PolyGlycopleX насърчава здравословните нива на кръвната захар и намалява усещането за глад.

PGX® Daily Ultra Matrix е идеалният продукт за всички, които отдавна се борят с ненаситния апетит и излишното тегло, като се възползват от предимствата на тази естествена формула. Тя по безопасен начин намалява глада, очиства храносмилателния тракт и оказва ефективен контрол върху нивата на кръвната захар.

Спортувайте каквото ви доставя удоволствие

Намирането на любима спортна дейност, която да се практикува всеки ден е от решаващо значение за повишаване на нивата на активност.

Различните видове спорт, фитнес, туризъм, колоездене, разходки, пилатес, плуване и танци са само няколко примера за дейности, които много хора от всички възрасти намират удоволствие в практикуването им.

Заключение

Ако сте решили да отслабнете е важно да използвате безопасни, устойчиви методи, за да подобрите цялостното си здраве, а не просто да промените образа в огледалото. Прилагането на изброените по-горе съвети може да помогнат да контролирате теглото си, като същевременно приоритизирате физическото и психическото си здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.