Красотата отвътре

Красотата отвътре

Как маслините , зеления чай , хиалуроновата киселина и силиция могат да ви направят по-красиви?

Светещата ярка коса, кожа и нокти отдавна се свързват с доброто здраве. Повечето хора се опитват да подобрят външния вид на тези тъкани. Истинската тайна за здрава кожа, красива коса и здрави нокти се крие вътре в нас. И преди всичко, същността му се крие в правилното хранене и приема на ключови хранителни добавки.

Дефицитът на някое от основните хранителни вещества, включително витамини, минерали, мазнини или протеини, може да попречи на образуването на нови кожни клетки. Ето защо здравословното хранене е важно за здрава коса, кожа и нокти, както и за цялостния външен вид. 

Също толкова важен е приемът на ключови добавки. Започнете с високоефективна мултивитаминова/минерална формула и рибено масло. Тези две добавки осигуряват баланс на ключови хранителни вещества за красота за хора от всички възрасти.

Предотвратяване на бръчки

Какво прави кожата набръчкана? Основната причина е увреждането на свободните радикали от външни (слънце, замърсяване) и вътрешни (цигарен дим, лошо хранене) причини. С течение на времето количеството мазнини в подкожните слоеве също намалява, което причинява отпускане на кожата. С напредването на възрастта колагенът в кожата губи способността си да поддържа формата си. За това може да се обвини спадът в производството на хиалуронова киселина: до 70-годишна възраст повечето хора са загубили около 80% от хиалуроновата киселина, която са имали на 40 години. В резултат на това колагеновите влакна стават по-малки и пролуките между тях се увеличават. Тъй като колагеновата мрежа и хиалуроновата киселина се свиват, кожата става по-тънка и по-малко стегната. Жлезите, които отделят естествени масла, работят все по-малко и кожата става суха и сърбяща.

За да предотвратите образуването на бръчки, не забравяйте да ядете диета, богата на антиоксиданти, и направете всичко възможно, за да избегнете излагането на свободни радикали. Освен това можете да направите и нещо друго: помислете за прием на следните иновативни добавки, които помагат за възстановяване на нивата на колаген , еластин и хиалуронова киселина.

Екстракт от маслина и зелен чай

Екстракт от маслина и  зелен чай: Интересен антиоксидант, който осигурява здравето на кожата, е екстрактът от маслина. Проучвания показват обратна връзка между консумацията на маслини и образуването на бръчки. С други думи, колкото повече маслини се ядат, толкова по-малко бръчки могат да се образуват. Плодовете (но не и листата) на маслиновото дърво съдържат вербаскозид, полифенолна молекула, която има изключителни антиоксидантни ефекти, пряко свързани със здравето на кожата. В проучвания, проведени от японски и италиански учени, екстрактът от маслина, нормализиран за осигуряване на 10% полифеноли (Opextan), е доказано, че предотвратява разграждането на кожата, стимулирано от свободните радикали. Именно този процес води до образуването на бръчки. Освен това екстрактът предпазва кожата от други признаци на увреждане.

Същото може да се каже и за екстракта от зелен чай и неговия основен полифенол, епигалокатехин галат (EGCG). Този здравословен еликсир също е в състояние да предпази кожата от увреждане на свободните радикали, особено от увреждане, причинено от ултравиолетовото лъчение.

Каква доза ви е необходима? Дозата на екстракт от маслина (или Opekstan) е 60–120 mg на ден. Дозата екстракт от зелен чай се основава на нивата на полифенолите и обикновено е 150-300 mg на ден.

Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е един от основните компоненти на кожата и участва активно в развитието и укрепването на колагеновата матрица (или структура) на кожата. Когато свободните радикали увредят кожата, тя се възпалява и клетките на кожата започват да произвеждат все по-малко хиалуронова киселина. Това води до образуване на бръчки. И, както вече споменахме, съдържанието на хиалуронова киселина в кожата ви намалява с напредването на възрастта.

Инжекциите с хиалуронова киселина се използват в медицинските спа центрове за запълване на бръчки. Но приемането на добавки с хиалуронова киселина може да бъде по-ефективно решение. Първо, добавките с хиалуронова киселина могат да имат по-дълготраен ефект от инжекциите. В допълнение, добавките с хиалуронова киселина са по-естествени и осигуряват по-малко инвазивен начин за доставяне на това важно съединение в кожата.

Клиничните проучвания показват, че хиалуроновите добавки могат да повишат съдържанието на влага в кожата, което води до драматично подобрение на външния вид на кожата при пациенти със суха и груба кожа.

Каква доза ви е необходима? Дозата, използвана в клиничните проучвания, е 120 mg на ден. Потърсете добавки, които съдържат „високо бионалично“ хиалуронова киселина.

Силиций

Силицият е един от най-важните елементи, необходими за нормалния растеж и развитие на кожата, косата и ноктите, които изискват образуването на здрав колаген. Изследванията показват, че BioSil, високо биодостъпна и стабилизирана форма на силиций, повишава нивата на хидроксипролин, аминокиселина, участваща в производството на колаген и еластин.

Учени от университета в Брюксел в Белгия проведоха 20-седмично двойно-сляпо проучване на 50 жени (на възраст от 40 до 65 години) с признаци на увреждане от слънцето и преждевременно стареене. Половината от субектите са получавали 10 mg BioSil, а другата половина са получавали плацебо. Групата BioSil отбеляза 30% намаляване на фините линии и бръчки и 55% увеличение на твърдостта на кожата, както и значително намаляване на чупливи нокти и коса.

Каква доза ви е необходима? Типичната доза силиций е 5 mg два пъти дневно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.