Диета с кисело мляко

Диета с кисело мляко

Диета с кисело мляко – лесна за изпълнение и ефективна за загубата на килограми

Искам да ви попитам: „Когато ви попитат за традиционно българска храна, кое е първото което се сещатае?“ Ако отговорът ви е киселото мляко и ако сте обърнали внимание на графиките презентацията в една от предишните ни статии 30 дни разделно хранене:

Вече знаете, че има връзка между това с което са се хранили нашите предци и способноста ни като техни наследници да усвояваме пълноценно именно храните, с които те са се хранили. А за българите киселото мляко е една от храните, която винаги е присъствала на трапезета. Именно за това днес ще ви запознаем с Диетата с кисело мляко.

Диетата с кисело мляко е ефективна и сравнително лесна за изпълнение.

Чрез нея можете да загубите повече мазнини, отколкото с една нормална диета. И тази допълнителна загуба може да достигне до 20% – страхотна новина за всички, които имат повече килограми за сваляне.

Идеята на тази диета освен по – горе направената връзка с наследстваността и храненето е да осигурите повече калций, който стимулира изгарянето на мазнините и регулира балансираното им натрупване в организма. Това обаче означава, че ще трябва да консумирате по-малко „бързи“ въглехидрати. Лишенията ще ви се отплатят с по-стройна фигура за сравнително кратко време.

От dietyc.com ви препоръчваме да избирате качествени, нискомаслени продукти без добавки на вредни съставки и да не превишавате препоръчителното количество кисело мляко.

Самата диета се състои в редуване на нормални дни и такива с консумиране само на кисело мляко. През нормалния ден е важно да спазвате нискокалорична диета, за да си гарантирате бързи резултати. Дори да не се съобразите с това, ефект ще има, но той ще е бавен и не достатъчно удовлетворяващ в крайна сметка.

В нормалните дни може да изядете три опаковки кисело мляко от по 200 мл, плодове по избор, едно яйце, три сандвича с крема сирене, постно месо и зеленчуци.

В диетичните дни с кисело мляко храненето ви се състои от 5 до 10 опаковки от 200 мл от млечния продукт.

Примерно меню:

Понеделник, сряда, петък и неделя – Консумирате нискомаслено кисело мляко до 10 опаковки от по 200 мл. Ако ви се е вие свят, може да приемете малко гроздова захар под формата на витамини.

Вторник, четвъртък и събота:

  • Три купички кисело мляко;
  • Едно яйце;
  • Три сандвича с крема сирене;
  • Плод;
  • Постно месо или риба, един грейпфрут, 200 грама картофи;
  • Зеленчуков бульон.

Това примерно меню е за 1 седмица – достатъчно време, за да прецените дали диетата с кисело мляко е успешна при вас.

Диета с кисело мляко като дългосрочен хранителен режим

Може да използвате тази диета и дългосрочно, тъй като не ви лишава от витамини и минерали. Добър вариант като поддържащ режим е да се храните нормално шест дни в седмицата и на седмия – да консумирате само кисело мляко. Така ако сте си позволили повече сладки изкушения, ще имате възможност да разтоварите организма от токсините.

Но не си позволявайте да гладувате и да се храните само с кисело мляко, защото това ще се окаже катастрофа в дългосрочен вариант. Организмът ще обеднее на витамини и ще влошите здравето си.

Диетата с кисело мляко наистина ви помага да отслабнете бързо, но има и голям риск от йо-йо ефект. Затова коригирайте лошите си хранителни навици и изберете такъв хранителен режим, който ви предпазва от преяждане, но пък не ви лишава от храна.

За съжаление, много хора в желанието си да свалят излишните килограми бързо, не си дават сметка какво се случва после. Тази диета, например, няма да доведе до нежелани последици, ако я спазвате в първия вариант до 1 месец. След това преминете на поддържащия вариант и няма да се лишите от важни хранителни вещества.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.