Детоксикирайте тялото с проста рецепта – ябълки, морска сол, джинджифил и лимон

Детоксикирайте тялото с проста рецепта – ябълки, морска сол, джинджифил и лимон

Започнете нов живот си с коктейл за детоксикация от ябълки, морска сол ,  джинджифил  и лимон! Дебелото черво има тенденция да улавя токсини, което може да има изключително негативно въздействие върху цялостното здраве. Това средство за почистване на тялото може да помогне за премахване на натрупаните вредни вещества, възстановяване на ефективността и подобряване на цялостното здраве. 

Ползите от почистването на тялото от токсини

Съставките в тази рецепта за детоксикация имат синергичен ефект върху храносмилателната система, облекчавайки дразненето в стомашно-чревния тракт. Ябълковият сок може да помогне за втечняване на всякакви отлагания в дебелото черво, а джинджифилът е естествено противовъзпалително средство, което може да изчисти всяко дразнене. Лимонът съдържа лимонена киселина, която подобрява храносмилането и работата на червата. Освен това лимонът е чудесен източник на витамин С , мощен антиоксидант . Антиоксидантите могат да помогнат на организма да се бори със свободните радикали, които често причиняват различни заболявания.

Почистването на дебелото черво се смята от мнозина за естествено средство за запек, чревен дискомфорт, симптоми на синдром на раздразнените черва . При някои елиминирането на токсините засилва имунния отговор и подобрява цикъла на съня. 

Рецепта за почистване на тяло от ябълка, морска сол, джинджифил и лимон

Съставки

  • 1 чаша органичен ябълков сок
  • 1 чаена лъжичка  сок от джинджифил
  • Половин чаена лъжичка  морска сол
  • Половин чаша пречистена вода
  • 2 с.л. органичен лимонов сок

Подготовка

  1. Изсипете пречистена вода в тенджера и загрейте, без да ври леко. В идеалния случай водата трябва да е гореща, но не достатъчно гореща, за да изгори.
  2. Налейте топла вода в чаша и след това добавете морска сол. Разбъркайте, докато солта се разтвори напълно във водата.
  3. След това добавете ябълков сок, лимонов сок и сок от джинджифил към солената вода. Разбъркайте кашата. Трябва да изпиете бистро кафеникава напитка. Изпийте го веднага.

Колко често трябва да пиете този детокс коктейл?

В идеалния случай, за да извлечете максимума от тази процедура за детоксикация, напитката трябва да се приема по време на детоксикацията три пъти на ден. За най-добри резултати първата ви почистваща напитка може да се приема със закуска сутрин. Втората доза от детокс шейка трябва да се приема с лек обяд. Опитайте се да изберете храни, които не натоварват тялото с допълнителни токсини. Последната доза от детокс напитката трябва да се приема преди лягане. Този детокс шейк може да се разрежда с вода. Опитайте се да пиете поне 3,8 литра вода на ден на ден, това ще подобри ефективността на почистването.

Последвайте dietyc.com в Instagram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.