Черешова диета за отслабване. 5 кг. за 5 дни

Черешова диета за отслабване. 5 кг. за 5 дни

Монодиетите макар и не особено полезни стават все по-популярни. Това е така, защото обкновнно разчитат на един продкт, който хората могат да изберат. Сами разбирате, че позитивната страна на монодиетата е и нейната отрицателна страна – недостиг на различни макронутриенти и недохранване. Все пак наближава сезона на черешите, които много хора обичат, затова ще ви представим черешова диета.

Защо да изберете диетата с череши?

Черешата е едно от най-известните и полезни растения за хората. Плодовете имат широк спектър от лечебни свойства и съдържа много полезни хранителни вещества. Витамините С, В1, В2, В6, В9 (фолиева киселина) много успешно се комбинират в черешите с микроелементи като магнезий, кобалт, желязо, което помага за укрепване на стените на кръвоносните съдове, предотвратява развитието на анемия и повишава имунитета .

Наличието на биологично активното вещество кумарин в плодовете намалява риска от образуване на тромби и намалява съсирването на кръвта. Последните проучвания показват, че черешите съдържат елагова киселина, която блокира растежа на раковите клетки. И това е много важно за профилактиката и лечението на рака. В допълнение към тези вещества в растението се намират органични киселини, танини, антоцианини, ензими, пектини и захари (фруктоза и глюкоза).

Състав и съдържание и калории в плода на черешата

Калории: 50 Kcal

Витамини (на 100 g):количество% RDA
Бета каротин770 мкг15%
Витамин С (аскорбинова киселина)10 mgединадесет%
Минерали (в 100 g):количество% RDA
Бор125 мкг179%
* Олово14,2 мкг142%
Силиций41 mg137%
Рубидий77 мкг77%
Ванадий25 мкг63%
Хром7 μg14%
Молибден10 мкг14%
Кобалт1 μgдесет%
Мед100 mcgдесет%
Никел15 мкгдесет%
  • Фитостероли – 12 mg (22% от RDI)
  • Пурини – 6 mg (5% от RDI)

Внимание!

* Трябва да се има предвид, че черешите съдържат токсични минерални елементи, особено те са способни да натрупват олово (в 100 g – 142% от дневната стойност).

Други ползи за здравето от черешите:

  • Черешовите плодове съдържат много полезни макро- и микроелементи, различни витамини, които са много важни за здравото тяло. Поради наличието на антоцианин, който се съдържа в пулпата на плодовете, те лесно се усвояват от организма. Вещество – кумарин ще помогне за леко намаляване на съсирването на кръвта, за да се избегне образуването на кръвни съсиреци или запушвания на кръвоносните съдове. Благодарение на комбинацията от кобалт, желязо, магнезий, калций, фолиева киселина и други полезни елементи, плодовете се използват за лечение на много заболявания.
  • Черешовите плодове имат благоприятен ефект върху метаболизма на организма, премахват токсините, радиацията и излишния холестерол. Изцеденият от тези плодове сок повишава апетита, утолява жаждата и е отлично лекарство при психични разстройства, артрит, настинки, като отхрачващо средство и запек .
  • Съвсем наскоро учените установиха, че поради съдържанието на елагова киселина, ежедневната консумация на череши в определени дози инхибира растежа на раковите клетки.
  • Р-витаминните активни вещества, пигментите и аскорбиновата киселина спомагат за повишаване на капилярния тонус, укрепват кръвоносните съдове, намаляват високото кръвно налягане , повишават имунитета и правят тялото по-малко податливо на негативни фактори на околната среда. За хора със сърдечни или съдови проблеми лекарите препоръчват да включат малко количество череши в ежедневната си диета.
  • След черната арония, червено френско грозде и нара, черешата заема четвъртото място по количеството кумарин, което се съдържа не само в плодовете, но и в листата на дървото.

Не забравяйте за токсичните вещества, съдържащи се в плодовете – амигдалин. Когато това вещество се комбинира със стомашен сок, ще започне химична реакция, в резултат на което отровната киселина започва да се отделя в стомаха, което се отразява неблагоприятно на работата му. В много малки дози амигдалинът се използва като лекарство за камъни в бъбреците и подагра .

Как да правите черешова диета


Продължителността на диетата е   5 дни, като вариант е да продължи и 7 дни, ако имате повече килграми за сваляне. Диетата е добра за бързо отслабване и детоксикация на организма. Заради липсата на протеин в менюто не е добре диетата да продължава повече време.

Най – удачно е диетата да се практикува, в сезона на черешите от средата на юни до края на юли.


Всеки ден трябва да си приготвите хубаво узрели череши около 2 кг. и да ги разделете на 5 порции.

За да има ефикт от диетата ще трябва да направите още ограничения:

1. Спрете кафето. Може да пиете чай без захар.
2. Пийте много вода-поне 2 литра.
3. Забранена е употребата на алкохол.
4. Спрете цигарите.


След приключване на тази черешова диета, внимавайте със захранването, така ще си гарантирате запазване на постигнатият резултат.
Първия и втория ден добавете само още по един вид плодове, които да са по-меки и лесни за усвояване.
На третия ден вземете плюс плодовете суров зеленчук.
Четвърти ден – варени или задушени картофи, може картофено пюре, но направено с вода, а не с мляко.
Пети ден – мляко, парче изкиснато сирене (70-80 гр.).
Шести ден-  яйца, бял варен ориз и накрая нетлъсто, крехко месо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.