Зимно яке за бягане

Зимно яке за бягане

Студеното, мокро и ветровито време има лошия навик да превръща мотивираните бегачи в мързеливи по това време на годината. Решението? Надеждно зимно яке за бягане, с което ще направите тренировката си и в най-лошите атмосферни условия.

Изборът на яке е деликатен баланс, в зависимост от вашите приоритети.

Топлина, хидроизолация или устойчивост на вятър. Ако искате да бягате при силен дъжд, изберете водоустойчиво яке с хидростатична стойност (техническото измерване на хидроизолацията) от 20 000 мм.

Но внимавайте, напълно водоустойчивите якета могат да ви накарат да се потите много, така че следете внимателно оценките за дишане. Оценка от 20 000 g/m2/24 часа – мярка за това колко бързо се отвежда влагата от тялото и се отделя през тъканта – е еталонът, към който трябва да се стремите.

Ако се притеснявате повече от студа, отколкото от снега и дъжда, яке с добавена изолация ще ви държи уютно, а ветроустойчивото яке може ви донесе комфарт при силен и остър вятър. Ако правите ежедневния си джогинг предимно в хубаво време, за вашите нужди трябва да е достатъчно яке, устойчиво на изпотяване. Не забравяйте също, че обличането слой върху слай е ключът към бягането през зимата-всяко яке трябва да бъде сдвоено с подходящ основен слой, като синтетична тениска или термо бельо с дълги ръкави.

Якетататата могат да си категоризират по отношение на хидроизолация, топлина и цена. Така може да прецените за какъв тип условия са подходящи, било то силни дъждове и снегове, вятър, или за сухи дни. Особено внимание е отделете и на качеството на изработката, прилягането, материалите, характеристиките и цялостното представяне. Еко какво още да гледате докато избирате яке за бягане през зимата:

Защита на зимно яке за бягане

 Разгледайте колко добре якето предпазва от дъжд, сняг, киша и вятър. В допълнение към тъканта на якето, вземете предвид фактори като качулки, водоустойчиви ципове, височина на яката и подгъв, маншет и качулка. Повечето производители описват тези параметри на якето. В първата част на сатията има насоки.

Изолация

Тук преценете способността на парчето да задържа топлина. Някои от якета са само външни черупки и в тези случаи тази оценка просто не е приложима.

Дишаемост на зимно яке за бягане

 Водоустойчивата дишаемост е стремеж и поради изпотяването все още не е напълно постигната. В тази категория за оценка трябва да бъдете наясно с това и разгледайте и други фактори. Вентилация на якето, химическите, така и механичните елементи на тъканите, разположени в него, и дали те служат, за да позволят на бегачите да останат сухи отвътре навън.

Модел на зимно яке

 Както е в случая с повечето облекла, за да ви върши работа добре якето, трябва да ви пасва.  Няма „стандартен“ размер. Изберете такова яке, с което ще бягате и ще се чувствате добре независимо дали е дълъго, късо, свободно или стегнато като модел и кройка.

Абонирайте са за канала ни в YOUTUBE.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.