5 ползи от карането на ски и сноуборд

5 ползи от карането на ски и сноуборд

Зимата е идеалното време да се занимавате с някои здравословни упражнения за сърцето и да свалите някои от тези нежелани килограми след празниците. Времето да започнете е сега, няма нужда от зимен сън през този сезон! Вземете семейството и се отправете към склонове на пистите в Банско, Боровец, Витоша или Пампорово тренировка на открито. Насладете се на красива природа и забавление, но и някои сериозни ползи за здравето. Какви са ползите от каране на ски и сноуборд? Продължете да четете тази статия.

Знайте, преди да тръгнете : Препоръчваме да се свържете с вашата дестинация преди посещението си за най-новите правила и разпоредби. Намерете актуални изисквания за пътуващи свързани с COVID-19  

1. ГОРИ КАЛОРИИ. МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ С КАРАНЕ НА СКИ.

Карането на ски и сноуборд са страхотни сърдечно-съдови упражнения, които могат да помогнат на семействата да изгорят много калории и да отслабнат. Крайният брой изгорени на час се основава на теглото и уменията, но според Harvard Medical School, някой, който е 85 килограма, изгаря 252 калории за 30 минути ски спускане. Начинаещите могат да получат допълнително изгаряне на калории, като вървят нагоре по склона, вместо да използват ски лифта. А за напредналите скиори, колкото по-стръмен е склонът, толкова повече калории се изгарят, защото тялото трябва да работи по-усилено, за да поддържа баланс. Вярвате или не, студеното време също допринася за допълнително изгаряне на калории, тъй като тялото е принудено да работи по-усилено, за да повиши собствената си телесна температура.

2. КАРАНЕТО НА СКИ УКРЕПВА ДОЛНИТЕ МУСКУЛИ НА ТЯЛОТО

Преместете тренировката от фитнес залата на пистите тази зима. Карането на ски и сноуборд са насочени към мускулите на долната част на тялото. Карането на ски естествено поддържа тялото в клекнало положение, което укрепва бедрата, прасците и глутеусите (дупето). Сноубордът също така работи върху някои мускули, които може да не се използват толкова често, като глезените и стъпалата, които са ангажирани, за да помогнат за управлението на дъската и поддържането на баланс.

3. ПОДОБРЯВА ГЪВКАВОСТТА

Самото изкуство за балансиране и ангажиране на основните и ключови мускулни групи по време на каране на ски и сноуборд прави тялото по-гъвкаво. Освен това помага за намаляване на мускулните разтежения и навяхвания. Сноубордът особено подобрява гъвкавостта изключително много, тъй като изисква от тялото да сменя посоките често и бързо. Както всеки спорт, препоръчва се семействата да разработят рутина за разтягане както преди деня на пистите, така и след него, за да се намали вероятността от нараняване.

4. АНГАЖИРА ОСНОВНИ МУСКУЛИ

Поддържането на тялото изправено на ски или сноуборд изисква някои сериозни умения за балансиране и фокус. Не е лесно да останеш стабилен на хлъзгав склон, докато тъчеш по пътеката. Като се налага постоянно да се поддържа баланс, той принуждава основните мускули да работят усилено при ангажиране, което подобрява мускулния тонус в корема и общата сила на ядрото.

5. ПОВИШАВА НАСТРОЕНИЕТО

Излизането на открито и упражненията насърчават повишеното производство на ендорфини, което създава чувство на облекчение и щастие. Семействата също могат да се възползват от допълнителното излагане на витамин D от слънцето, което е особено важно през зимата, когато дните са по-кратки.

Следвайте ни във Facebook ,  и Instagram , за да сте в течение с още по-страхотни статии за диети, отслабване и здравословен начин на живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.