Тренд в TikTok: Вода от чиа да ви помогне да отслабнете?

Тренд в TikTok: Вода от чиа да ви помогне да отслабнете?

Някои хора в TikTok твърдят, че пиенето на H2O (вода) с добавени семена от чиа, е ключът към свалянето на килограми. Ето какво трябва да знаете.

Водата със семена от чиа магическа отвара за отслабване ли е? Според привържениците на най-новата вирусна здравна тенденция на TikTok – Да. Пиенето на суперсемето, потопено във вода (H2O), може да бъде ключът към предотвратяване на преяждане. А това в крайна сметка да помогне за загубата на тегло и отслабване.

Потребителят на  TikTok @happyandhealthyolivia  споделя здравния хак като част от популярната си поредица „Здравни тенденции в TikTok, които всъщност работят“. Краткото видео е гледано над 12,4 милиона пъти от 28 юни. То включва демонстрация как се прави предполагаемата напитка за отслабване. „Просто комбинирайте 1 супена лъжица семена от  чиа  с чаша вода (по избор: добавете лайм) и пийте 30 минути преди хранене“, казва тя, в допълнение към обяснението, че повишават чувството за ситост.

Друг потребител,  @kanipark , смесва водата със семена от чиа, хвалейки се, че малките черни семена са пълни с фибри, протеини, добри мазнини, калций, манган, магнезий, фосфор и антиоксиданти. „Пиенето на вода от семена от чиа сутрин може да даде тласък на храносмилането и да подобри движението на червата . Чудесно за вашия прием на протеини. Също за здравето на сърцето, здравето на костите, контрола на кръвната захар, храносмилането, загубата на тегло и възпалението“, пише тя. „Всъщност няма вкус на нищо, но и не е лошо. Но ако изпия цялото това нещо, знам, че ще се напълня, защото е супер гъсто.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.