Рецепта за най-добрия домашен крем против целулит

Рецепта за най-добрия домашен крем против целулит

Целулитът засяга 80-90% от жените, но учените все още не могат да обяснят напълно причините за възникването му. Ето защо може да бъде трудно за лечение. Въпреки това, домашните антицелулитни кремове могат да помогнат за минимизиране на появата на целулит.

Известни причини за целулит

Целулитът се нуждае от още много изследвания, но има някои причини, които вече могат да бъдат идентифицирани. Учените знаят, че целулитът е резултат от джобове с мазнини, които са притиснати между ивици тъкан и образуват видими трапчинки по кожата. Тези ленти от тъкан, наречени прегради, имат различна структура при мъжете и жените и следователно целулитът се появява предимно при жените. Противно на общоприетото схващане, целулитът не е непременно свързан с теглото. Целулитът може да се появи при жени с всякакви размери, тъй като дори малко количество мазнини може да премине през крехките женски прегради и да образува нежелани трапчинки.

Средства за лечение на целулит

Целулитът до голяма степен е структурен проблем, причинен от подкожните мазнини. Има локални лечения, които могат да подобрят външния вид на целулита чрез укрепване на външния слой на кожата. Тъй като кожата губи сила и гъвкавост поради възрастта, подлежащата структурна тъкан става по-видима. По същество тънката и отпусната кожа прави джобовете на мазнините по-видими.

Лек и натурален домашен антицелулитен крем

Приготвянето на домашен антицелулитен крем е проста задача. Този крем е и значително по-евтин от скъпите антицелулитни кремове.

съставки:

  • 1 чаша   кокосово масло ;
  • 1 ст. л. екстракт от семена на грейпфрут .

Инструкции:

  1. Смесете 1 с.л. л. екстракт от масло от семена на грейпфрут с 1 чаша кокосово масло. Разбъркайте заедно, докато съставът се смеси добре.
  2. Нанесете сместа върху засегнатите от целулит зони и внимателно я втрийте в повърхността на кожата.

Ползи от кокосово масло и екстракт от семки на грейпфрут

Кокосовото масло съдържа мастни киселини, които овлажняват кожата и намаляват възпалението. Той също така включва антиоксиданти , които помагат за защита на кожата от увреждане, причинено от възрастта и стресовите фактори от околната среда.

От своя страна маслото от семена на грейпфрут съдържа бромелаин , храносмилателен ензим , който насърчава ексфолирането на кожата. Тъй като това масло помага да се отървете от увредените външни слоеве на кожата, то може да бъде ефективно лечение за целулит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.