Ползите от грейпфрута

Ползите от грейпфрута

Безспорно един плод, който трябва да включите в менюто си е грейпфрут.

Здравословните ползи от него му определят  място във всяка диета и хранителен режим.

Грейпфрута е богат е на фибри и витамини и съдържа сравнително малко калории. Ускорява обмяната на веществата и метаболизма, намалява нивото на инсулина и затова предизвиква чувство на пълнота и пълноценност.

Съдържа антиоксиданта ретинол. Той е активна съставка на множество антистареещи кремове. Грейпфрута изглажда фините линии и бръчки. Помага за регенерирането на клетките и ги възстановява.

Друга причина да го хапвате е, че подпомага организмът в борбата с различни болести като треска, малария, диабет. Здравословните му ползи са безпорни и при диети за отслабване.  Има няколко проучвания, които сочат, че хората, които консумират по половин грейпфрут дневно губят повече телесно тегло, сравнение с други, които не го правят.  Затова и много хранителни добавки за отслабване и фетбърнъри съдържат, като активна съставка екстракт от грейпфрут.

Действа освежаващо на черния дроб. Има високо съдържание на вода, което спомага ускоряването на метаболизма. Ние от „Диетик“ препоръчваме консумация на половин грейпфрут дневно! Благодарим за вниманието!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.