Отслабване с Оземпик. Отзиви и мнения

Отслабване с Оземпик. Отзиви и мнения

Опасна мода, или магическо хапче за отслабване, което работи? В последните години все по-често се говори за Оземпик. В тази статия ще разгледаме отзиви, мниения за това средство за отслабване.

Да видим на началната страница на продукта:

Какво представлява Ozempic® ?

Оземпик (семаглутид) инжекция 0,5 mg, 1 mg или 2 mg е инжекционно лекарство с рецепта, което се използва:

 • заедно с диета и упражнения за подобряване на кръвната захар при възрастни с диабет тип 2.
 • за намаляване на риска от големи сърдечно-съдови инциденти като инфаркт, инсулт или смърт при възрастни с диабет тип 2 с известно сърдечно заболяване.

Не е известно дали Ozempic ®  може да се използва при хора, които са имали панкреатит.
Оземпик не се използва при хора с диабет тип 1.
Не е известно дали Ozempic ®  е безопасен и ефективен за употреба при деца под 18-годишна възраст.

Каква е най-важната информация, която трябва да знам за Ozempic ® ?

Ozempic ®  може да причини сериозни нежелани реакции, включително:

 • Възможни тумори на щитовидната жлеза, включително рак.  Кажете на вашия доставчик на здравни услуги, ако получите бучка или подуване на врата, дрезгав глас, проблеми с преглъщането или недостиг на въздух. Това може да са симптоми на рак на щитовидната жлеза. При проучвания с гризачи Ozempic ®  и лекарства, които действат като Ozempic ®  , причиняват тумори на щитовидната жлеза, включително рак на щитовидната жлеза. Не е известно дали Ozempic ®  ще причини тумори на щитовидната жлеза или вид рак на щитовидната жлеза, наречен медуларен тиреоиден карцином (MTC) при хората. 
 • Не използвайте Ozempic ®  , ако вие или някой от вашето семейство някога сте имали MTC или ако имате заболяване на ендокринната система, наречено синдром на множествена ендокринна неоплазия тип 2 (MEN 2).

Не използвайте Ozempic ® ако:

 • вие или някой от вашето семейство някога сте имали MTC или ако имате MEN 2.
 • сте алергични към семаглутид или към някоя от съставките на Ozempic® . Вижте симптомите на сериозна алергична реакция в „Какви са възможните нежелани реакции на Ozempic ® ?“.

Преди да използвате Ozempic ® , кажете на вашия доставчик на здравни услуги, ако имате други медицински състояния, включително ако:

 • имате или сте имали проблеми с панкреаса или бъбреците. 
 • имате анамнеза за диабетна ретинопатия.
 • сте бременна или кърмите или планирате да забременеете или кърмите. Не е известно дали Ozempic ®  ще увреди вашето неродено бебе или ще премине в кърмата ви. Трябва да спрете да използвате Ozempic ®  2 месеца преди да планирате да забременеете.

Уведомете вашия доставчик на здравни услуги за всички лекарства, които приемате,  включително лекарства с рецепта и лекарства без рецепта, витамини, билкови добавки и други лекарства за лечение на диабет, включително инсулин или сулфонилурейни производни.

Какви са възможните нежелани реакции на Ozempic® ?

Ozempic може да причини сериозни нежелани реакции, включително:

 • възпаление на панкреаса (панкреатит).  Спрете да използвате Ozempic  и незабавно се обадете на вашия лекар, ако имате силна болка в стомашната област (корема), която не изчезва, със или без повръщане. Може да почувствате болката от корема до гърба.
 • промени в зрението. Кажете на вашия доставчик на здравни услуги, ако имате промени в зрението по време на лечението с Оземпик
 • ниска кръвна захар (хипогликемия). Вашият риск от понижаване на кръвната захар може да бъде по-висок, ако използвате Оземпик с друго лекарство, което може да причини ниска кръвна захар, като сулфонилурея или инсулин. Признаците и симптомите на ниска кръвна захар може да включват:  замайване или замаяност, замъглено зрение, безпокойство, раздразнителност или промени в настроението, изпотяване, неясен говор, глад, объркване или сънливост, треперене, слабост, главоболие, учестен пулс и чувство на нервност.
 • проблеми с бъбреците (бъбречна недостатъчност).  При хора, които имат проблеми с бъбреците, диарията, гаденето и повръщането могат да причинят загуба на течности (дехидратация), което може да доведе до влошаване на бъбречните проблеми. Важно е да приемате течности, за да намалите вероятността от дехидратация.
 • сериозни алергични реакции.  Спрете да използвате Ozempic ®  и незабавно потърсете медицинска помощ, ако имате някакви симптоми на сериозна алергична реакция, включително подуване на лицето, устните, езика или гърлото; проблеми с дишането или преглъщането; тежък обрив или сърбеж; припадък или чувство за замайване; или много ускорен сърдечен ритъм.
 • проблеми с жлъчния мехур. Проблеми с жлъчния мехур са възникнали при някои хора, които приемат Оземпик . Уведомете незабавно вашия доставчик на здравни услуги, ако получите симптоми, които могат да включват: болка в горната част на стомаха (корема), треска, пожълтяване на кожата или очите (жълтеница) или глинести изпражнения.

Най-честите нежелани реакции на Ozempic ® могат да включват  гадене, повръщане, диария, стомашна (коремна) болка и запек.

След като се запознахме с „Оземпик“ да видим какво мислят за него потребителите, които са били на терапия с него.

Ето какво споделя потребител lgdani във форума „Бг мама“:

Здравейте! Днес бях на трета терапия с Оземпик при д-р Гугутков. За изминалите 16 дни съм 9кг. надолу, чувствам се отлично, нямам хипогликемии. Бих препоръчала терапията на всеки, който иска да се справи с наднорменото тегло и не успява да го направи сам. Относно липсата на Оземпик по аптеките, не мисля, че вината е на д-р Гугутков. Аз съм с инсулинава резистентност и то доста висока. Терапията ми помага, нищо че не съм диабетик, аз също имам право на нормален живот. Единственото нещо, с което не успях да свикна са сокчетата – ужасен вкус на химикал. Успех на всички в програмата!

Потребител на форума с никнейм Black Scorpio пише :

Заради този доктор и желаещите да отслабнат с магическа пръчка няма оземпик за хората с диабет. Обикалят и питат навсякъде дали има оземпик, кога ще дойде от склада и всичко това заради тази „терапия “ на д-р Гугутков. Преди няколко месеца оземпик си имаше за болните, а сега няма откъде да си вземат лекарството, което им е жизнено необходимо. По 2-3  бройки на месец за аптека за кого по напред да има?

„Бях в шок, когато платих 100 лева за час при Гугутков, като наивно вярвах, че отивам на индивидуален преглед, а се оказах в зала, пълна с наивници като мен. По време на “лекцията” той не каза нищо различно от широко рекламираните в медиите неща относно терапията, които всички вече сме прочели. Оттам нататък никой не може да ме разубеди, че този човек е на първо място бизнесмен и после лекар.“ Пише потребител Мак във Форума „Бг Мама“

Desert^girl споделя различно мнение за продукта.

„Здравейте. Започнах и аз с първата вливка и Оземпик. Много е тежко при мен положението последната седмица. Да, нямам апетит, обаче кръвната захар ми пада много. Мерих 2.7. Става ми доста лошо, вие ми се свят, стъпвам в паници както се казва. Пробвах първите два дена да спазвам храненето само по 1 път на ден, обаче рискувам хипогликемия сериозно. Имам и малко дете, които гледам сама и много ме е страх да не припадам. Поради тази причина започнах да си се храня мн пъти на ден, но много малко количество. И пак не са добре нещата, постоянно се чувствам сякаш ми е тежко като ям нещо, дори като пия само вода. Но по-лошото е че чувствам слабост и липса на координация. Дълбоко се надявам това да премине с времето и преди втората вливка ще коментирам с лекаря какво да правя. Обаждах се и по телефона, но вдига сестрата и тя само ми каза пийте сокчетата и много вода. Другите, които сте на терапията как се чувствате ? Иначе пропуснах да кажа, че имам ИР от 2014та година и годшнш наред съм пила метформинови хапчета най-различни без резултат. Тази терапия ми беше надеждата.

Европейската комисия одобри съдържащия семаглутид продукт Wegovy® от Novo Nordisk. 

Вместо диабет, показанието е наднормено тегло. В клиничните проучвания субектите са загубили много килограми. Семаглутид отдавна е известен като антидиабетно средство и е на пазара под името Ozempic® от 2018 г. Тази година ще се появи на пазара за втори път под името Wegovy®. Пише Фармецевт .БГ

Лекарственият продукт е показан като допълнение към нискокалорична диета.

Необходим е и режим с повишена физическа активност за контролиране на теглото. Това включва намаляване на тегло и поддържане на теглото, при възрастни с първоначален индекс на телесната маса (ИТМ) от:
• ≥30 kg/m2 (затлъстяване), или
• ≥27 kg/m2 до <30 kg/m2 (наднормено тегло) при наличие на поне едно, свързано с теглото съпътстващо заболяване, като дисгликемия (предиабет или захарен диабет тип 2), хипертония, дислипидемия, обструктивна сънна апнея или сърдечносъдово заболяване.

Семаглутид е аналог на GLP-1 с 94% степен на хомоложност спрямо човешкия GLP-1.

Семаглутид действа като GLP-1 рецепторен агонист, който селективно се свързва към GLP-1 рецептора, прицелен за естествения GLP-1, и го активира.

GLP-1 е физиологичен регулатор на апетита и приема на калории, като GLP-1 рецепторът присъства в няколко области на мозъка, участващи в регулирането на апетита. Изследванията върху животни показват, че действието на семаглутид в мозъка се осъществява чрез рецептора за GLP-1. Семаглутид има пряко влияние върху области от мозъка, участващи в хомеостатичната регулация на приема на храна, протичаща в хипоталамуса и мозъчния ствол. Семаглутид може да повлияе върху системата за възнаграждение чрез директни и индиректни ефекти в мозъчни области, включващи септума, таламуса и амигдалата.

Клиничните проучвания показват, че семаглутид намалява енергийния прием.

В същото време увеличава чувството на ситост, усещането за пълен стомах и контрол на храненето, намалява чувството на глад. Както и честотата и интензитета на непреодолимото желание за хранене.

Освен това семаглутид намалява желанието за храни с високо съдържание на мазнини. Семаглутид повлиява хомеостатичната система и системата за възнаграждение и така регулира приема на калории, апетита, възнаграждението и избора на храна.

Освен това, в клинични проучвания семаглутид понижава кръвната захар по глюкозозависим механизъм, като стимулира секрецията на инсулин и намалява секрецията на глюкагон при висока кръвна захар.

Механизмът на понижаване на кръвната захар включва и леко забавяне на изпразването на стомашното съдържимо в ранната постпрандиална фаза.

При хипогликемия семаглутид намалява секрецията на инсулин и не намалява секрецията на глюкагон. GLP-1 рецепторите са експресирани и в сърцето, съдовете, имунната система и бъбреците. В клинични проучвания семаглутид има благоприятен ефект върху плазмените липиди, понижава систоличното кръвно налягане и намалява възпалението. Освен това изследванията върху животни показват, че семаглутид забавя развитието на атеросклероза и има противовъзпалително действие в сърдечносъдовата система.

 • оземпик
 • оземпик цена
 • оземпик мнения
 • оземпик таблетки

Вместо заключение Съвет от Dietyc.com

Не рискувайте здравето си! Хранете се балансирано, с вкусна, прясна и пълноценна храна. Спортувайте! Бъдете активни! Движете се! Пийте достатъчно вода и спете добре! Не пийте алкохол! Ако сте здрави не е необходимо да използвате Оземпик. Това е лекарство, което се продава на цена от 200 лв., а в различните терапевтични планове и програми цената му стига до 1200 – 1600 лв. Вероятно ще отслабнете ако решите да го използвате, но не това е начинът, защото някой ден ще трябва да спрете да го използвате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.