Отслабване с Оземпик. Отзиви и мнения

Отслабване с Оземпик. Отзиви и мнения

Опасна мода, или магическо хапче за отслабване, което работи? В последните години все по-често се говори за Оземпик. В тази статия ще разгледаме отзиви, мниения за това средство за отслабване. Ние от Dietyc.com получаваме много въпроси свързани с продукта : „Каква е цената на „Оземпик“ в Турция?“, „Има ли „Оземпик“ на таблетки?“, „Продава ли се „Оземпик“ в аптеки „Марешки“?, „Кой е най-добрия заместител на „Оземпик““ и други. Ние не насърчаваме използването на този продукт с цел отслабване, но ще опитаме да видим как и кога се използва, а също така може да резгледате и специалните алтернативи, на продукта, които са създадени за бораба със затлъстяванането това са лекарства при затлъстяване, които се изписват по лекарско предписание : Wegovy и Saxenda

Да видим на началната страница на продукта:

Какво представлява Ozempic® ?

Оземпик (семаглутид) инжекция 0,5 mg, 1 mg или 2 mg е инжекционно лекарство с рецепта, което се използва:

 • заедно с диета и упражнения за подобряване на кръвната захар при възрастни с диабет тип 2.
 • за намаляване на риска от големи сърдечно-съдови инциденти като инфаркт, инсулт или смърт при възрастни с диабет тип 2 с известно сърдечно заболяване.

Не е известно дали Ozempic ®  може да се използва при хора, които са имали панкреатит.
Оземпик не се използва при хора с диабет тип 1.
Не е известно дали Ozempic ®  е безопасен и ефективен за употреба при деца под 18-годишна възраст.

Каква е най-важната информация, която трябва да знам за Ozempic ® ?

Ozempic ®  може да причини сериозни нежелани реакции, включително:

 • Възможни тумори на щитовидната жлеза, включително рак.  Кажете на вашия доставчик на здравни услуги, ако получите бучка или подуване на врата, дрезгав глас, проблеми с преглъщането или недостиг на въздух. Това може да са симптоми на рак на щитовидната жлеза. При проучвания с гризачи Ozempic ®  и лекарства, които действат като Ozempic ®  , причиняват тумори на щитовидната жлеза, включително рак на щитовидната жлеза. Не е известно дали Ozempic ®  ще причини тумори на щитовидната жлеза или вид рак на щитовидната жлеза, наречен медуларен тиреоиден карцином (MTC) при хората. 
 • Не използвайте Ozempic ®  , ако вие или някой от вашето семейство някога сте имали MTC или ако имате заболяване на ендокринната система, наречено синдром на множествена ендокринна неоплазия тип 2 (MEN 2).

Не използвайте Ozempic ® ако:

 • вие или някой от вашето семейство някога сте имали MTC или ако имате MEN 2.
 • сте алергични към семаглутид или към някоя от съставките на Ozempic® . Вижте симптомите на сериозна алергична реакция в „Какви са възможните нежелани реакции на Ozempic ® ?“.

Преди да използвате Ozempic ® , кажете на вашия доставчик на здравни услуги, ако имате други медицински състояния, включително ако:

 • имате или сте имали проблеми с панкреаса или бъбреците. 
 • имате анамнеза за диабетна ретинопатия.
 • сте бременна или кърмите или планирате да забременеете или кърмите. Не е известно дали Ozempic ®  ще увреди вашето неродено бебе или ще премине в кърмата ви. Трябва да спрете да използвате Ozempic ®  2 месеца преди да планирате да забременеете.

Уведомете вашия доставчик на здравни услуги за всички лекарства, които приемате,  включително лекарства с рецепта и лекарства без рецепта, витамини, билкови добавки и други лекарства за лечение на диабет, включително инсулин или сулфонилурейни производни.

Вижте Wegovy алтернативен на „Оземпик“ продукт разработен само за отслабване –

Какви са възможните нежелани реакции на Ozempic® ?

Вижте на следващата страница:

One thought on “Отслабване с Оземпик. Отзиви и мнения”

 1. Деница Петрова каза:

  Оземпик е животоспасяващ за хората с Диабет тип 2.
  Моля, не го купувайте ако нямате здравословен проблем!
  Лекарството спасява живота на болните, не го използвайте за отслабване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.