Опитайте 5 здравословни подсладители!

Опитайте 5 здравословни подсладители!

Опитайте тези пет здравословни подсладители, алтернативи на бялата захар!

За тези, които се грижат за здравето си, може да е трудно да избегнат такъв нездравословен продукт като рафинираната бяла захар. За щастие, стевията, естествения мед, ксилитол, плодовете Монк и кокосова захар имат подобна подслаждаща сила, но без вредни ефекти.

Стевията е подсладител, извлечен от растение. 

Стевията е 15 пъти по-сладка от захарта и въпреки това има шест пъти по-малко калории от бялата захар. За печене заменете чаша захар с половин чаена лъжичка стевия на прах.

Богат на антиоксиданти естествен мед е чудесен заместител на подсладителя.

Една чаша кристална захар е еквивалентна на една трета от чаша натурален мед. Уникалният вкус на меда несъмнено ще направи сладкишите още по-вкусни!

Ксилитолът , който има нисък гликемичен индекс 7,

е чудесна сладка алтернатива за тези, които трябва внимателно да контролират приема на захар. Когато готвите, можете да замените половин чаша захар с половин чаша ксилитол. Поръсването на една чаена лъжичка ксилитол върху грейпфрут ще му придаде приятна сладост. Допълнителен бонус е, че ксилитолът е известен като добър за вашите зъби!

Хляба с нулеви калории от плода Монк е чудесна алтернатива на захарта.

 Добавете четвърт чаена лъжичка към чаша чай от мента за успокояващо, здравословно лакомство. Когато готвите с Монк плодове като заместител на захарта, използвайте половината количество захар, както е посочено в рецептата, и същото количество екстракт от Монк плодове. Те са много по-сладки от захарта, така че използвайте по-малко.

Кокосовата захар

Която технически е захар, е много по-здравословна от бялата тръстикова захар, защото запазва хранителните вещества, намиращи се в кокосовото дърво, като калий. За печене и готвене заменете рафинираната бяла захар с кокосова захар в съотношение 1:1.

Тези 5 здравословни подсладители ще ви помогнат при диетите за отслабване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.