Колко ще отслабна със скачане на батут?

Колко ще отслабна със скачане на батут?

Скачане на батут за отслабване може да изглежда твърде хубаво, за да е истина. Това е лесно, достъпно и забавно, но наистина ли работят програмите за отслабване с батут? Ако се комбинира с правилна диета и се прави последователно, можете да отслабнете

Не е възможно да се предвиди количеството тегло, което можете да загубите чрез тренировки на батут, тъй като това варира в зависимост от човека. Отскачането може да бъде част от вашата програма за отслабване, като ви помага да улесните калориен дефицит чрез упражнения.

Можете да посещавате фитнес тренировки на батут или да правите упражнения за отскок в собствения си дом. За да увеличите максимално загубата на тегло, се препоръчва да комбинирате упражненията с калориен дефицит.

Любопитно

Скачането има много ползи за здравето, включително потенциал за загуба на тегло. Следвайте програма за отслабване на батут и създайте калориен дефицит, за да отслабнете, въпреки че загубата на тегло ще варира за всеки човек.

Първо, консумирайте по-малко калории

Просто казано, ако изгаряте повече калории, отколкото консумирате – чрез упражнения и създаване на калориен дефицит в диетата си – може да отслабнете.

Средно трябва да имате дефицит от 3500 калории, за да отслабнете около 0,500 кг за една седмица. Това се равнява на дефицит от 500 калории на ден.

Да разчитането на качане на батут за отслабване не е достатъчно, ако консумирате повече калории, отколкото изгаряте чрез упражненията. За да отслабнете, трябва да положите усилия в диетата си.

Диетата играе важна роля в загубата на тегло, но може да е трудно да се определи колко калории трябва да приемате всеки ден. Лесен начин да направите това е да използвате калориен калкулатор. След като включите диетата в своя план за отслабване с батут, вие сте готови да преминете към действителното упражнение.

Кой батут е за отслабване?

Има няколко различни вида батути. Типът, който най-често се използва за упражнения у дома и отслабване, е мини батут, известен още като рибаундър. Мини батутите изглеждат като големите батути, на които може да сте виждали деца да скачат, но са предназначени за използване само от един човек.

В проучване от октомври 2016 г., спонсорирано от Американския съвет за упражнения , изследователите установявт, че скачането на батут е упражнение с ниска интензивност, което тренира мускулите. Въпреки че скачането изразходва много енергия, резултатите са сравними с бягането. Изследователите също така докладват, че това упражнение има и други ползи – подобряване на пространствената ориентация и подобрен баланс.

Любопитно

Според проучването на Американския съвет за упражнения, мъжете изгарят средно 12,4 калории в минута, а жените – средно 9,4 калории в минута по време на тренировка на батут. Според тези цифри можете да изгорите 564 до 744 калории от 60 минути скачане на батут.

Констатациите са подобни на тези от известно проучване на НАСА от ноември 1980 г., публикувано в Journal of Applied Physiology: Respiratory, Environmental and Exercise Physiology , в което изследователите установяват, че отскачането е с 68% по-ефективно от бягането. Проучването твърди, че човек, който скача за един час, би изгорил повече калории, отколкото някой, който тича за същото време.

Безопасно отслабване

Както всички форми на упражнения, безопасността и правилната форма са от първостепенно значение. Големите батути за игра са свързани с много рискове. Американската академия по педиатрия (AAP) съветва да не се използва батут за отдих за деца поради хилядите наранявания, свързани с батути всяка година.

Въпреки това, AAP няма позиция относно скачането на батут от възрастни с цел отслабване. Много батути са изградени с няколко защитни функции, включително допълнителни парапети за допълнителна стабилност, за да се предотвратят наранявания. Въпреки че някои се рекламират като подходящи за деца, те не са предназначени за деца.

За да практикувате безопасно скачане, винаги следвайте указанията на вашия фитнес инструктор. Ако се възстановявате у дома, обърнете специално внимание на ръководството за употреба и безопасност.

Ако искате да отслабнете със скачане на батут, помислете и за възстановяването. Той щади ставите и костите и има други ползи за здравето. За да увеличите максимално загубата на тегло, следете да бъдете на диета в калориен дефицит и тренирайте на батута поне няколко пъти седмично

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.