8 правила за ефективно отслабване. Как да се мотивирате да спортувате?

8 правила за ефективно отслабване. Как да се мотивирате да спортувате?

Всяко момиче стига до осъзнаването, че е време да започне да се грижи за себе си. Да се опита да отслабне. Правилният хранителен режим най-накрая е започнат – време е да се принудите да тренирате във фитнес залата. Време е за отслабване.

Но как можете да надхитрите мързела си и да отидете там с удоволствие, а не като смъртно наказание? Следвайки прости правила, можете да направите приятно забавление от всяка тренировка.

Създайте музикален плейлист специално за вашите тренировки и слушайте песните преди да отидете в залата.

Този подход ще ви помогне да се настроите по правилния начин. Ако правите това систематично, след известно време е лесно да се забележи разликата. Включвате музиката и реакцията се появява почти моментално – самото тяло иска физическа активност: време е да се потите!


Убедете се, че сте дошли да тренирате само за десет минути

Ако след този период от време все пак не искате да завършите тренировката и да се приберете вкъщи – напуснете, днес трениравката е неуспешна. Но най-вероятно няма да бъде все така: доказано е, че само след шест минути физическа активност тялото започва да произвежда така наречения „хормон на щастието“. И тренировките вече не изглеждат толкова трудни, колкото в началото. Разбира се, ако не стане, десет минути са по-добри от нищо.

Вземете със себе си приятел, който е по-атлетичен и ви пасва като човек

Учените са доказали, че ако вашият фитнес партньор значително ви изпреварва по физически параметри, това само допринася за успеха на вашите тренировки. Това е добре – изберете човек, с когото ви е приятно.


Добавете тренировката в дневния си график

Тогава започнете да се хвалите на приятелите, роднините, познатите и колегите си на работа, какъв добър човек сте. Че сте купили месечна карта за фитнес.Че не ядете вредни храни. Как като цяло сте тръгнали по пътя на отслабване и здравословен начин на живот. Тогава, разбира се, ще трябва да се потите много, за да потвърдите думите си. Все пак това е по-добре, отколкото да ви заклеймяват като мързелив човек.

Не мислете за отслабване – действайте!


Представете си, че упражненията са толкова спешни, колкото миенето на чинии, прането или почистването на апартамента. Няма как да не отидете на работа, защото не искате – същото е и с тренировките: просто го правете, без да говорите! Между другото, чувството за постигнато след тренировка е много по-добро от мрънкането пред огладалото.

Изберете какво наистина искате да правите

Нека избрания от вас спорт наистина ви хареса – тогава тренировката ще се превърне не в мъчение, а в прекарано с удоволствие време. Тук има куп опции – плуване, тенис, фитнес, колездене: просто намерете своя!


Поставете цели, които наистина можете да постигнете

Бъдете хитри. Не е нужно незабавно да изпълнявате безумни стандарти, започнети с нещо лесно. Например: тренировките всеки ден по два часа са просто нереалистични, но тридесет минути е друго нещо.

Ирина, на 21 години – минус 8 кг. Веднъж попаднах на видеоклип в YouTube, в който няколко доброволци са хранени само с бърза храна за един месец, а след това са попаднаха в реанимация. След това видео желанието да отида да хапна хамбургер или пържени картофи моментално изчезна, въпреки че толкова много ги обичах .. И започнах да се интересувам от спорт, отслабване, правилно хранене и уелнес. Основното тук е мотивацията, щом поискам да опитам нещо вредно, тези нещастни хора от видеото се появяват пред очите ми.


Илиана, на 25 години – минус 14 кг. Невъзможно е да започнете да се храните правилно и в същото време да спортувате с пълна сила – затова започнах постепенно: отказах се от няколко вредни, но любими храни и малко по малко, учех у дома всичко за тренировките и здравословното хранене. За да се мотивирам да отида на фитнес, си купих скъп марков тренировъчен екип. Въпреки че умирах от глад след тренировка, опитах се да не ям всяко нещо, което ми падне под ръка – приготвях здравословна храна, например пилешки гърди и салата. Килограмите започнаха бързо да изчезват и аз получих нова мотивация да продължа започнатото.


Анна, на 38 години – минус 25 кг.  Ходенето във фитнес залата или басейна вечер е просто нереалистично: умората от работния ден и домакинските задължения има силен ефект и просто искате да легнете и да легнете. Ето защо е по-добре да отидете там сутрин, докато мързелът все още не е имал време да нададе глас. И за да не ям всякакви вредни кифли, кифлички, чипсове и солети – чета на глас състава им, веднага се чувствам засрамена от количеството допълнителни калории и захар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.