Хранете се добре, за да се справите с тревожността и паническите атаки

Хранете се добре, за да се справите с тревожността и паническите атаки

Влияе ли диетата на безпокойството? Ако е така, какво трябва да ям и кои храни трябва да се опитвам да избягвам?

Хората, които страдат от тревожност и панически атаки , трябва да запомнят няколко прости правила:

  • Ниската кръвна захар, лошата хидратация, употребата на алкохол, кофеин и пушенето също могат да предизвикат или имитират симптоми на тревожност.
  • Следователно яденето на редовни хранения и предотвратяването на хипогликемични състояния са важни.
  • Адекватно хидратиране с обикновена вода е най -добре, поне шест до осем чаши на ден.
  • Докато никотинът не предизвиква безпокойство, оттеглянето от никотина може да имитира тревожност и хората с тревожност могат да пушат, за да се успокоят. Това може да се превърне в проблемно поведение, тъй като никотинът може също да повиши кръвното налягане и сърдечната честота, които също са симптоми на тревожност.
  • Хората, които изпитват панически атаки, могат да се обърнат към алкохола, за да успокоят нервите си, но прекомерното пиене може да доведе до собствен набор от емоционални и физически проблеми. Влючително и алкохолна зависимост и алкохолизъм.
  • Много газирани напитки съдържат кофеин и имат високо съдържание на захар. Осъзнаването на тези фактори и заместването им с обикновена вода или газирана вода със сода може да бъде по -здравословен вариант.
  • Добре балансирана диета с адекватни плодове, зеленчуци, постно месо и здравословни мазнини остава добра препоръка за тези, които се борят с безпокойството, тревожност и понически атаки. Избягването на преработени храни и храни с високо съдържание на захар означава, че тялото изпитва по -малко високи и ниски нива на кръвната захар, което помага за допълнително намаляване на чувството на тревожност. Просто казано, приливът на захар може да имитира пристъп на паника.

Например, яденето на замразена вечеря и сладолед ще ви повлияе по различен начин, отколкото яденето на пиле и броколи с паста, приготвена от пълнозърнести храни или киноа. Второто хранене включва цели, непреработени храни и вие контролирате количеството захар, ако има такава, добавена към яденето. На тялото ви отнема повече време, за да метаболизира тези храни, което ви помага да се чувствате по-сити за по-дълго време и поддържа нивата на кръвната захар стабилни, вместо да йогирате нагоре и надолу.

Увеличава ли захарта симптомите на тревожност?

Да! А в храните, които ядем, има много скрити захари, включително и в пикантните храни. Много хора не осъзнават това.

Докато тялото ви се нуждае от здравословен баланс на захар, въглехидрати, мазнини и протеини, за да функционира, той също е този баланс, който ни помага да бъдем здрави. Консумирането на захар чрез естествени източници, като парче плод, а не плодов сок или сушени плодове, влияе на тялото ви по различен начин от бонбоните или скритите захари във вашите храни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *