Хранете се добре, за да се справите с тревожността и паническите атаки

Хранете се добре, за да се справите с тревожността и паническите атаки

Влияе ли диетата на безпокойството? Ако е така, какво трябва да ям и кои храни трябва да се опитвам да избягвам?

Хората, които страдат от тревожност и панически атаки , трябва да запомнят няколко прости правила:

  • Ниската кръвна захар, лошата хидратация, употребата на алкохол, кофеин и пушенето също могат да предизвикат или имитират симптоми на тревожност.
  • Следователно яденето на редовни хранения и предотвратяването на хипогликемични състояния са важни.
  • Адекватно хидратиране с обикновена вода е най -добре, поне шест до осем чаши на ден.
  • Отказването на цигарите може да имитира тревожност. Хората с тревожност вероятно да пушат, за да се успокоят. Това може да се превърне в проблемно поведени. Това е така защото никотинът повишава кръвното налягане и сърдечната честота, които също са симптоми на тревожност.
  • Хората, които получават панически атаки, могат да се обърнат към алкохола. Така смятат, че успокояват нервите си. Прекомерното пиене може да доведе до голям набор от емоционални и физически проблеми. Влючително и алкохолна зависимост и алкохолизъм.
  • Много газирани напитки съдържат кофеин и имат високо съдържание на захар. Осъзнаването на тези фактори и заместването им с обикновена вода може да бъде по -здравословен вариант.
  • Балансираната диета с плодове, зеленчуци, постно месо и здравословни мазнини е добра идея за хората, които се борят с безпокойството, тревожността и поническите атаки. Избягването на преработени храни и храни с високо съдържание на захар означава, че тялото изпитва по -малко високи и ниски нива на кръвната захар, което помага за допълнително намаляване на чувството на тревожност. Просто казано, приливът на захар може да имитира пристъп на паника.

Яденето на замразена вечеря и сладолед ще ви повлияе по различен начин, отколкото яденето на пиле и броколи с паста, приготвена от пълнозърнести храни или киноа. Второто хранене включва цели, непреработени храни и вие контролирате количеството захар, ако има такава, добавена към яденето. На тялото ви отнема повече време, за да метаболизира тези храни. Това ви помага да се чувствате по-сити за по-дълго време и поддържа нивото на кръвната захар стабилно.

Увеличава ли захарта симптомите на тревожност?

Да! А в храните, които ядем, има много скрити захари, включително и в пикантните храни. Много хора не осъзнават това.

Тялото ви се нуждае от здравословен баланс на захар, въглехидрати, мазнини и протеини. Така то функционира правилно и е в .баланс, който ни помага да бъдем здрави. Консумирането на въглехидрати от естествени източници, като парче плод, а не плодов сок или сушени плодове, влияе на тялото ви по различен начин от бонбоните или скритите захари във вашите храни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.