Грим във фитнеса? По- добре „НЕ“

Грим във фитнеса? По- добре „НЕ“

Искате да бъдете винаги неотразими и нанасяте грим дори когато спортувате? Чудесно е, че се грижите за здравето си и поддържата добра форма, но трябва да държите под контрол суетата. Трябва да знаете какви са последиците за кожата ви, ако не се разделяте с любимия си фон дьо във фитнеса.

Последици за кожата, ако спортувате с грим

Рискът се крие в съчетанието на спорт и декоративна козметика. Много често ще чуете мнението на инфлуенсъри и блогъри, които ви убеждават, че спокойно може да нанесете пудра или спирала и да тренирате усърдно във фитнес залата. За тях на първо място е визията, която трябва да бъде на ниво по всяко времe. Дерматолозите не са на същото мнение. Тяхното професионално мнение е, че докато се потите във фитнеса, не трябва да имате грим върху лицето.

Какви са ползите за лицето, когато не използваме грим?

Д-р Анжали Махто е консултант дерматолог и представлява фондацията „British Skin Foundation“. В свой коментар категорично заявява, че спортът и гримът може да доведат до акне и неравномерен релеф на кожата. Изпотяването и повишаването на температурата по време на активен спорт разширяват порите. Когато порите са разширени, част от козметиката може да проникне, да запуши порите и да предизвика поява на акне, омазняване или черни точки. 

А какво ще кажете за бактериите, които се намират навсякъде около нас? По време на тренировка докосвате различни уреди във фитнес залата или пода. След това случайно докосвате лицето, за да избършете потта. В този момент бактериите прилепват към грима и безпрепятствено проникват в кожата, защото порите са отворени. Това отново може да предизвика кожни възпаления като акне или черни точки.

Свалете грима си преди тренировка

Преди да тренирате трябва да свалите грима, който носите. Носете чисти дрехи за тренировка. Ако имате дълга коса, вържете я на опашка. Козметичните продукти върху кичурите може да ги пренесат върху кожата и да насърчат появата на обриви. Ако планирате да тренирате на открито, нанесете некомедогенен слънцезащитен крем. Използвайте чиста кърпа, за да подсушите потта си. За ваше добро е да забършете уредите във фитнес залата преди да ги използвате. След тренировка вземете душ и подсушете тялото и лицето с чиста кърпа. Ако сте на открито и нямате възможност за душ, изплакнете лицето си с вода. Облечете чисти и сухи дрехи. Всички тези усилия ще ви помогнат да имате здрава и красива кожа и ще държат далеч от вас акнето и черните точки.

Спортувайте редовно, поддържайте добра форма и отлична хигиена. А гримът използвайте за специални поводи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.