Как да стегнем „увисналата кожа“ на ръцете?

Как да стегнем „увисналата кожа“ на ръцете?

В процеса на отслабване много красиви дами се сблъскват с „увисналата кожа“, която се появяват в резултат на загуба на мускулен тонус в ръцете.

Те започват да се срамуват от това, опитвайки се, да го скрият под дългите ръкави! Но идва лято и трябва да се помисли по въпроса. Мазнините се натрупват главно около трицепса. Това са мускулите на задната част на ръката, обхваща областта от рамото до лакътя. Особено при липса на редовна физическа активност появата на тази отпуснатост става неизбежна. Как можете да отслабнете в областта на ръцете, за да възстановите загубената им красота?

Причини за появата на телесни мазнини по ръцете

Без съмнение генетиката играе важна роля в този случай, но в никакъв случай не бива да отстъпвате цял набор от други фактори! Една от основните причини за появата на телесни мазнини по ръцете е редовната консумация на впечатляващо количество преработени храни. Как да стегнем „увисналата кожа“ на ръцете?Включително и изключително вредните трансмазнини и захар (бърза храна, сода, печени изделия със сладкиши и т.н.). Учените са провели проучване, с което установят, че неблагоприятната наследственост действа като една от причините за затлъстяването само в 60 % от субектите. От друга страна, 97% от участниците в същото проучване се характеризират с нездравословна диета и липса на спорт в живота.


Лошият сън, както и заседналият начин на живот и честият стрес са доста чести причини за появата на телесни мазнини в областта на ръцете. Те могат да доведат до рязко намаляване на нивото на тестостерон, съдържащ се в тялото. Да, да, този мъжки хормон присъства и в тялото на красивите дами, макар и в много по-малкиколичества. Именно той активно насърчава растежа на мускулите, така че неговият дефицит лесно може да доведе до натрупване на мазнини. Що се отнася до естрогена, жените, разбира се, имат много повече от мъжетете. А този хорман, също е способен да провокира натрупването на мазнини! И според статистиката мазнините в телата на жените обикновено са с между 6 – 11% повече, отколкото в тези на мъжете!


Всички знаем, че с възрастта мускулите, които не работят постепенно започват да атрофират. Освен това някога еластичната и впечатляващо гладка кожа постепенно се разтяга, ставайки забележимо по-тънка. Ако пренебрегнете редовната физическа активност, ще бъде възможно да възстановите изгубената форма на ръцете си и да стегнете, или премахнете висящата кожа само чрез операция!

Реалистично ли е да отслабнете само в областта на ръцете?

Учените спорят за това дали е възможно така наречената „точковата редукция“, или локално отслабване. И въпреки десетилетията спорове вси още няма точен и недвусмислен отговор на този въпрос! Преобладаващото мнозинство от съществуващите изследвания обаче показва, че фокусирането само върху проблемните области е утопично! Въпреки това упражненията, съчетани с балансирана диета, са признати за ефикасен начин да се отървете от мазнините по ръцете. Упражненията са чудесни за укрепване на мускулите на ръцете, придават им тонус и форма! Не само ръцете ще отслабнат по време на такива тренировки и това също не бива да се забравя!

Как да се храним, докато отслабваме?

Учените уверяват, а практиката също показва, че само физическата активност няма да има желаната ефективност при отслабване. За да се постигнат желаните резултати е необходимо да комбинирате натоварванията с промяна в качеството на диетата и с контрол върху количеството калории!

Контролирайте порциите храна


За да отслабнете възможно най-скоро в областта на ръцете, не пречи да започнете да контролирате порциите храна. Наблюдението на изяденото количество отдавна се счита за един от ключовите и най-важните фактори при отслабването. Доста добър начин за бързо намаляване на порциите е използването на по-малки чинии . Няколко изследвания доказват, че този подход може да заблуди човешкия мозък по този начин допринася за загуба на тегло!

Яжте фибри


Също така диетата трябва да съдържа колкото се може повече фибри. Богатите на нея храни (овес, плодове, боб, различни зеленчуци и т.н.) бързо дават усещане за ситост, като по този начин спасяват човек от изключително нежелано преяждане. 

Ежедневното похаправе на салата с високо съдържание на фибри преди началото на хранене също е чудесн. Това ще ви помогне да отслабнете много по-бързо!

Не збравяйте протеина!


Не боли да включвате богати на протеини храни в менюто си възможно най-често. Това оказва пряк ефект върху хормона на глада грелин. Протеинът също много бързо дава усещане за ситост, което от своя страна отново премахва преяждането и систематичните нездравословни закуски.

Изключете вредните храни и праните съдържащи захар.


Що се отнася до храните съдържащи захар, както и различни преработени храни, тяхната консумация трябва да бъде ограничена до максимум. Хубаво е от диетата ви се премахват всякакви полуфабрикати с колбаси, както и сладки напитки, мазни сладкиши и чипс. Тези храни нямат никакви хранителни ползи, но могат да дадат огромно наддаване на тегло! Освен това те могат лесно да провокират развитието на диабет и редица други доста сериозни здравословни проблеми!


И, разбира се, за да отслабнете успешно, е важно да не забравяте най-важното правило: изразходвате повече калории, отколкото консумирате!

Грижа за кожата на ръцете

Не лишавайте кожата на ръцете си с подходяща грижа. Редовната грижа за ръцете помага не само да ускори процеса на отслабване, но и значително да подобрите качеството и. А това ще я направи опъната и еластична! Масажът и контрастният душ помагат особено добре в този труден, но важен въпрос! Редовният контрастен душ е отличен стимулатор за кръвоносните съдове. Той ги обогатява с кислород. Също така спомага за увеличаване на производството на колаген и еластин в кожата. Същевременно намалява подуването на тъканите!


Що се отнася до масажа, той е отличен помощник за премахване на отпуснатата кожа. Грамотно извършеният масаж има мощен стимулиращ ефект върху тъканите. Това ускорява на кръвообращението и стартира не по-малко важни процеси на регенерация. И изобщо не е необходимо масажът да е салонна процедура – напълно приемливо е да направите добър самомасаж! А за особено висококачествен самомасаж не пречи да се въоръжите с добра масажна четка!


Масажът обикновено се извършва отдолу нагоре, докато може да бъде или сух, или мокър, което предполага използването на специални масла. Ако редовно, няколко пъти седмично, отделяте поне петнадесет до двадесет минути на проблемни зони, след известно време можете да се насладите на първите видими подобрения!

Специални упражнения за ръце

В този случай не може да се мине без редовна физическа активност. Освен това сега има не просто много специални набори от упражнения за ръцете, а твърде много! А за най-добри резултати упражненията се препоръчват поне два до три пъти седмично! За да могат мускулите да се възстановят правилно, почивката между тренировките в трябва да бъде поне четиридесет и осем часа!


Най-добре е да се спрете на упражнения, насочени към различни мускулни групи на ръцете – този подход позволява по-впечатляващи визуални резултати! Независимо от това, основният мускул, върху който да се съсредоточите, е трицепсът. Именно този мускул е отговорен за хармонията и релефа на ръцете. Средно всяка тренировка трябва да включва три до шест различни упражнения.

Те се изпълняват в три серии (по-точният брой серии до голяма степен зависи от времето на тренировка и физическата ви подготовка). Ако изборът е паднал върху упражнения с тежести, важно е да се опитате да изберете такава тежест, която да ви позволи да изпълнявате десет повторения, без да нарушавате техниката!

С дължимата грижа и интегриран подход е напълно възможно да отслабнете. Най-важното е да го направите разумно и компетентно, като не забравяте, че трябва да действате разумно!

Харесайте страницата ни във Фейсбук – https://www.facebook.com/dietyc.c.om/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.