Играчките мотивират децата да се хранят по-здравословно

Играчките мотивират децата да се хранят по-здравословно

Повечето деца у Нас не ядат достатъчно плодове и зеленчуци, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията. Въпреки че съществуват множество политики за осигуряване на здравословни възможности в детските и училищните трапезарии, тези мерки не могат да гарантират, че децата ще изберат опцията за плодове или зеленчуци, камо ли да ядат.

Сензорната игра е много важна и може да помгне за здравословното хранене на вашето дете. Проучванията показват, че децата, които играчки хранителни продукти, имат по-малък шанс да развият хранителни фобии по-късно.

Накарайте децата си да играят с играчки под формата на храна. По-долу предлагаме редица висококачествени играчки, за да помогнем на детето ви да се запознае с разнообразие от плодове и зеленчуци.

Играта е един от най -добрите начини да помогнете на децата да се учат. Ето само някои от начините да включите детето си в игра. Можете да сортирате играчки плодове и зеленчуци по цвят, размер, вид, да ги броите и т.н. Можете да се преструвате, че готвите храната, да играете в дървен магазин за хранителни стоки, да ги навивате в таблица за хранителни стоки и да се преструвате, че ги отглеждате в градината си.

Не купувайте Junk Food за играчки

Децата получават достатъчно експозиции за нездравословна храна навсякъде около себе си. Не добавяйте играчки на нездравословни храни в дома си. Нека не подтикваме децата към тези нездравословни храни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.