Каква смарт гривна е подходяща за вашия спорт и темперамент

Каква смарт гривна е подходяща за вашия спорт и темперамент

За да ви помогнем да изберете най-добрата фитнес гривна, ние съставихме нова класация за 2021 година. Тъй като годината е още в началото си повечето данни са от изминалата 2020 г. Фитнес гривната ще ви помогне да влезете и да поддържате форма.

Фитнес гривна: коя да изберете

През последните няколко години фитнес гривните придобиха голяма популярност – изборът на тези аксесоари нарастна значително, функционалността им се увеличи и цената вече е в пъти по-достъпна. Гривните в много отношения са близки до смарт часовниците – топ моделите могат да получават известия от смартфон, да поддържат различни видове спортни дейности и са оборудвани с GPS за проследяване на движението на потребителя.

Има няколко важни неща, които трябва да имате предвид при избора на добъра фитнес гривна. Първо, помислете дали имате нужда от тази фитнес гривна за бягане, плуване или просто наблюдение на съня и активността през целия ден. В зависимост от това обърнете внимание на модели с усъвършенствани спортни функции, водоустойчивост и възможност за показване на известия от телефона. Второ, определете бюджета си – по – евтините модели традиционно са Xiaomi, Honor и Huawei. Ще намерите по-скъпи и усъвършенствани устройства от Garmin, Samsung и Fitbit.

Най-добрите фитнес гривни: класирани до 2021 г.

Xiaomi Mi Band 4

Ако търсите фитнес гривна в бюджетния клас, устройството на Xiaomi определено заслужава да бъде на върха. Mi Band 4, който излезе през 2019 г., запази всичко най-добро от Band 3 и получи няколко чипа. Гривната има ярък цветен AMOLED дисплей, на който е удобно да преглеждате известия за входящи повиквания и съобщения и много упорита батерия, която може да работи без презареждане до 20 дни. Band 4 поддържа мониторинг на съня и аларма и може да работи със смартфони с iOS и Android, като се свързва чрез Bluetooth 5.0. Голям избор от подвижни презрамки ще ви позволи да персонализирате гривната по ваш вкус.

Подходящ и за плуване – Лентата 4 е водоустойчива до 50 метра, разпознава 5 стила на плуване и отчита 12 вида данни, включително темпо и брой удари. Други спортове, които гривната ще стане ваш личен треньор, включват упражнения за ходене, бягане, колоездене и въже. За всички дейности устройството взема предвид сърдечната честота, темпото на тренировка и изгорените калории. Ако седите неподвижно, приспособлението ще ви напомни за загрявка.

През май 2020 г. Xiaomi представи актуализирана версия на Band 4 с поддръжка за безконтактни плащания чрез NFC. Може да се използва и за плащане на обществен транспорт. Банкови карти за тези цели се добавят чрез приложението Mi Fit. Моделът с поддръжка на NFC струва малко повече от базовия Mi Band 4 .

Xiaomi Mi Band 3

Легендарният „Me Band“ от последните години все още е актуален: китайците успяха да впишат огромен брой функции в третото поколение, като същевременно запазиха цената под 2000 рубли. Това е малка джаджа, която тежи само 20 грама и почти не се усеща на ръката. Гривната е снабдена с монохромен сензорен OLED дисплей с диагонал 0,78 инча. Устройството е сдвоено с телефон чрез Bluetooth и може да работи с джаджи, базирани на Android 4.4 / iOS 9 и по-нови версии.

Mi Band 3 е водоустойчив IP68 – подходящ е за плуване без гмуркане и може лесно да оцелее при душ. Гривната може да служи като будилник и крачкомер и може да следи качеството на съня, разхода на калории и сърдечния ритъм. Приспособлението, свързано с телефона, ще ви уведомява за известия по SMS, поща, Facebook и Twitter, както и за входящи повиквания, което ви позволява да отхвърляте нежелани обаждания.

Huawei Band 4

Гривната със същото име от Huawei работи и със смартфони на Android и iOS 9 – но ще бъде най-удобно да я свържете с джаджи Huawei и Honor. Гривната може да показва известия от смартфон за входящи повиквания, SMS и съобщения в пощата и пратениците – за съжаление не можете да отговорите на тях. Има и монитор за сърдечен ритъм с възможност за непрекъснато измерване на сърдечната честота – всички данни за получените резултати са налични в приложението на производителя.

Гривната има 0,96-инчов цветен LCD екран, което улеснява преглеждането на известия. Band 4 разполага и с усъвършенствана система за наблюдение на съня. Гривната може да идентифицира шест от най-често срещаните проблеми със съня и да даде препоръки за подобряване на почивката и събуждането лесно.

Huawei Band 4 има и Pro версия: по-старият модел е оборудван с GPS и може да следи маршрута ви по време на бягане, а също така има и малко по-голям OLED екран. 

Garmin Vivosport

Vivosport предлага чудесни функции за наблюдение на вашето бягане. Разширена функция на устройството е GPS поддръжка, която ви дава възможност да проследявате маршрутите за бягане и колоездене, без да използвате телефона си. В допълнение, гривната има функция за изчисление VO2 max – много полезна информация за бегачите. Това е измерване на количеството кислород, което белите дробове могат да поемат, което определя нивото на подготовка.

Освен това гривната следи нивото на стрес на тялото и командва кога е оптимално да спрете и да си починете. Ако искате да слушате музика има опция за безжични слушалки .

Honor Band 5

Фитнес гривната Honor Band 5 е идеална за всички видове плуване – моделът е защитен от вода чрез IP68 и може да издържи на гмуркане на дълбочина 50 метра. В сравнение с предишната версия, Band 5 има повече режими на обучение – това със сигурност ще бъде оценено от любителите на спорта, които се нуждаят от нещо повече от крачкомер на ръката си. Устройството също така поддържа постоянно измерване на пулса, така че можете да проучите подробно тренировъчния процес. Когато плувате, гривната изчислява и продължителността на плуването и броя на изгорените калории. Докато работи, джаджата измерва разстоянието, средната скорост и изразходваната енергия. Гривната има малък монохромен екран и удобна каишка, която може да се сменя. При пълно натоварване – с измерване на показателите за сън и постоянно наблюдение на пулса – приспособлението ще работи с едно зареждане за около 7 дни. 

Galaxy Fit 2 Pro

Galaxy Fit e е фитнес фитнес гривна от Samsung, която може автоматично да проследява три вида дейности: ходене, бягане и динамични натоварвания. Гривната непрекъснато измерва сърдечния ритъм и ви помага да регулирате интензивността на тренировките си в реално време. Моделът има и функция за наблюдение на съня – устройството проследява три фази и записва данни за качеството на съня в приложението Samsung Health.

Fit e е водоустойчив до 50 метра и е подходящ за водни спортове. Моделът работи само със смартфони на Android, но поддържа Bluetooth 5.0 и може да работи цяла седмица без презареждане.

Samsung има и по-усъвършенстван модел Galaxy Fit – струва почти два пъти повече от Fit e, но предлага няколко интересни функции. Например контрол на нивата на стрес, преглед на входящите известия от смартфон, AMOLED екран с диагонал 0,95 инча вместо 0,74 инча и по-мощна батерия.

Fitbit Charge 3

Гривната на американския производител Fitbit е подходяща за фитнес, джогинг и плуване. Приспособлението поддържа всички популярни системи: Android, iOS, Windows Phone, Windows, OS X. Монохромният OLED дисплей показва известия за SMS, поща, събития в календара, Facebook и Twitter. Устройството ви помага да следите здравето си, като следите нивата на кислород в кръвта, сърдечната честота и интензивността на активността.

Когато стресът се повиши, приспособлението ще предложи дихателни упражнения, които ще ви помогнат да се отпуснете. Приятен бонус на модела е, че когато се сдвои със смартфон с Android, на гривната са налице бързи отговори на съобщения. Друго предимство на гривната е нейният дизайн: графитно черно или сребристо розово, тя ще подхожда както на мъжете, така и на жените. Водоустойчивостта на ниво WR50 (душ, плуване в басейна) го прави подходящ за всички спортове, а устойчивото на надраскване стъкло няма да счупи сензорния екран по време на тренировка. Комплектът включва две сменяеми каишки в размери S и L.

Garmin Vivosmart 4

Ако сте готови да дадете повече пари за закупуване на фитнес гривна, обърнете внимание на модела Garmin Vivosmart 4. По отношение на своята функционалност приспособлението може да се конкурира с много интелигентни часовници. Гривната има вградена собствена функция Move IQ, която автоматично разпознава с какъв вид спортна дейност се занимавате и синхронизиране на данните TrueUp – ако използвате повече от едно устройство за мониторинг на фитнес.

Силиконовата лента за китка 48 × 128 OLED със сензорен екран е добре защитена от влага и пот по време на тренировка, а елегантният дизайн в умерени цветове ще отговаря на двата пола. Има два размера на гривната – за мъжка и женска ръка, а кишките регулируеми и за двете.

В допълнение към стандартния крачкомер и пулсомер има усъвършенствано наблюдение на съня, което отчита промяната в нивото на кислород в кръвта с помощта на сензора Pulse Ox, специални таймери за различни видове тренировки (йога, ходене, бягане, плуване и др.), Програма за проследяване на нивото стрес и дихателни упражнения. Устройството може да ви помогне да планирате тренировките си за седмицата и да анализирате натоварването си през последните няколко дни. Гривната ще изчисли колко стъпки трябва да извървите през даден ден и ще вземе предвид всички ваши дейности – включително изкачване на стълби, интензивни тренировки и бягане.

Wearfit F1

Това е една от най-добрите гривни за кръвно налягане. Wearfit F1 – Фитнес гривната е не само помощник в спорта, но и медицинско устройство, което ви позволява да наблюдавате сърцето си и от известно време да измервате кръвното налягане. Устройството ще бъде полезно само за спортисти, но и за тези, които трябва да следят здравето си и се нуждаят от постоянно измерване на тези показатели.

Ако след празниците кръвното ви налягане е кофти, гривната ще ви помогне да го проследите – несъответствията с тонометъра са малки, около плюс-минус 3 деления в покой, с повишено налягане – малко повече. Технологията за измерване на налягане и ЕКГ с помощта на фитнес гривна все още не е преработена – тя все още трябва да бъде коригирана и настроена. Но данните, предоставени от програмата, все още са достатъчни, за да се забележи опасното колебание. Допълнителни бонуси са IP67 защита, измерване на нивото на кислород в кръвта, будилник и функция против кражба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.