Възможно ли е децата да спортуват след ваксинация

Възможно ли е децата да спортуват след ваксинация

Всички деца реагират по различен начин на ваксинациите. Първо, зависи от конкретното дете. На второ място, от текущото състояние на имунитета. Трето, от качеството на самата ваксина.

Ако детето ви се занимава активно със спорт и вие го ваксинирате, консултирайте се с неговия лекар, след какъв период от време можете да възобнови тренировките.

Както знаете, с въвеждането на ваксина в организма постъпват отслабени бактерии и имунитетът започва да се формира. Отговорът на ваксината може да варира, затова се препоръчва да започнете да тренирате ден след ваксинацията, ако няма симптоми. Не забравяйте да вземете предвид, че натоварванията през този период не трябва да са прекомерни. Треньорът трябва да бъде предупреден, че детето току-що е било ваксинирано. Не забравяйте да не натоварвате прекалено много тялото. Не бива обаче да се отказвате и от тренировките, защото общата физическа активност поддържа имунитета.

Децата, които плуват, трябва да се въздържат от посещение на басейна в продължение на няколко дни, за да минимизират риска от инфекция на мястото на инжектиране и хипотермия. Отслабеният от ваксината имунитет е много по-малко способен да устои на обикновените заплахи.

Ако детето има някакви необичайни симптоми след ваксинацията: прекомерна сънливост, зачервяване на мястото на инжектиране, треска и др. Трябва незабавно да се консултирате с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.