7 начина да мотивирате детето си да спортува

7 начина да мотивирате детето си да спортува

За удоволствие, а не защото „е необходимо“

Спортът е не просто чудесен начин за прекарване на времето след училище или през почивните дни. Лекарите казват, че това е начин за укрепване на мускулите и костите, за добър сън и намаляване на риска от редица заболявания, включително диабет тип 2. Упражненията повишават самочувствието и подобряват социалните умения. Детските спортове не са свързани с високи резултати, а преди всичко удоволствие от играта, от физическа активност, положителен опит и способност за вземане на решения.
Как да внушим на детето любов към спорта?

Помогнете на детето си да избере спорт

Спорт който е подходящ за него по възраст, интереси и физически възможности. Спорт, който ви харесва. Освен това изберете спорт, който отговаря на вашите финансови възможности и е удобен за вас, така че ако превишите бюджета или времето, което имате, детето ви не трябва да се отказва.

Купете необходимата екипировка

 За да може детето да практикува с комфорт и без риск за здравето.

Демонстрирайте подкрепа за детски инициативи, като заведете детето си на тренировки и състезания

Помогнете му да научи основните правила и умения на спорта и му обяснете, че обичате да го виждате да се състезава. Попитайте доколко детето би искало да присъствате, за да не го смущавате пред другите спортисти.

Научете детето си на положителните страни на спорта

Детето трябва да се съсредоточи върху желанието да работи за постигане на целта и разгръщане на своя потенциал, екипен дух и т.н. Укрепване на семейните ценности в спорта, като директност, честност, устойчивост и доброта. Обяснете му какво е здравословна конкуренция, защото разбирането на това е от съществено значение, за да се радвате и да поддържате интереса му към спорта.

Подкрепете детето си, когато губи

Позволете на детето си да изрази своите чувства и емоции, но в същото време да посочи своите постижения по време на състезанието. Напомнете му, че дори големите спортисти се провалят и губят понякога. Вдъхнете му самочувствие. Ще бъде трудно, тъй като детето придобива нови умения и не винаги се чувства комфортно. Но си струва да му напомните, че вярвате в него и неговите положителни резултати.

Отделете време да тренирате заедно

 Ходете заедно натренировка и състезания – оставете детето си да се наслаждава на професионални състезания, за да види как работят спортистите.

Намерете интересни книги и филми за този спорта, който детето ви тренира

И ги обсъдете с детето си. По-нататък. Избягвайте да бъдете прекалено ревностни в подкрепа на твърдения за детския спорт. Бъдете пример, като посрещнете всякакви резултати с достойнство и благодарност както на треньори и съдии, така и на другите спортисти и техните родители. Не позволявайте на спорта да завладее изцяло съзнанието на вашето дете – постигнете здравословен баланс между училище, спорт и неспортни дейности. Позволете на детето си да се откаже от спорт, ако е под стрес, страхува се от тренировки и състезания и казва, че работи само за ваше удоволствие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.