Анавар (оксандролон)

Анавар (оксандролон)

Какво представляват анаболните андрогенни стероиди?

Анаболните андрогенни стероиди (AAS) са вид стероиден хормон, разработен за насърчаване на анаболизма; процесът на изграждане и синтез на молекули в тялото. Всички AAS са производни на стероидния хормон тестостерон. AAS са проектирани да подобрят анаболния ефект на тестостерона, като същевременно минимизират нежелания андрогенен ефект при лечение на пациенти с катаболни медицински състояния. Анаболният ефект на стероидите е да насърчи протеиновия синтез чрез ефективното използване на аминокиселини, да предотврати разграждането на протеина, да задържи азот и да изгради скелетни мускули. Андрогенните ефекти са тези, свързани с пубертета, като оплешивяване при мъжете, задълбочаване на гласа, окосмяване по лицето, увеличаване на екскрецията на мастните жлези. Стероидите, като Anavar, имат висока анаболна активност (високо анаболно: андрогенно съотношение 10:1) в сравнение с тестостерона (анаболен:

Какво представлява Оксандролон (Анавар)?

Оксандролон е уникален орален анаболен стероиден хормон, известен също като Anavar. Анавар е синтезиран за първи път през 1962 г. и се използва за лечение на катаболни разстройства повече от 30 години. Anavar е уникален, защото има голяма перорална бионаличност (може да се приема през устата ми) и е устойчив на чернодробния метаболизъм. Anavar също не се ароматизира в естроген в сравнение с тестостерона. Основната употреба на Anavar е за предотвратяване на слабост и загуба на мускулна маса поради стареене (саркопения) и други свързани катаболни клинични разстройства като изчакване на мускулите, свързани с ХИВ, тежки наранявания от изгаряне, травма след операция и хепатит.

Доказано е, че Anavar:

1) Намаляване на висцералната мазнина и общата телесна мазнина

2) Увеличете протеиновия синтез в скелетните мускули

3) Увеличете хранителния прием на енергия и протеини

4) Увеличете задържането на азот

5) Увеличете мускулната функция, растежа, силата и нивото на физическа активност

6) Заместител на естествената загуба на андрогенни и естрогенни хормони

Как действа Oxandrolone (Anavar)?

Anavar увеличава мускулната маса по три начина

1) Индуциране на протеиновия синтез в тялото

2) Повишаване на регулирането на андрогенния рецептор в скелетните мускули.

3) Увеличаване на IGF-1 (инсулиноподобен растежен фактор)

Доказано е, че Anavar, даден на здрави мъже, увеличава синтеза на протеин с до 44% и подобрява ефекта от тренировките за съпротива.

Какви са показанията и употребата на Anavar (Oxandrolone)?

Анаболните андрогенни стероиди са показани при пациенти с хронични състояния на загуба на мускулна маса (загуба на мускулна маса) за предотвратяване на слабост. Такива състояния включват саркопения, свързана със СПИН мускулна загуба, тежки изгаряния, травма след операция и други катаболни нарушения. Anavar е одобрен от FDA за лечение на пациенти с продължителна употреба на кортикостероиди за предотвратяване на протеинов катаболизъм и се използва за насърчаване на наддаване на тегло след обширна операция, по време на хронични инфекциозни състояния или след тежка травма.

Как се абсорбира Оксандролон (Анавар)?

Anavar е перорално лекарство, което се абсорбира в стомашно-чревния тракт. Пиковите серумни концентрации на Anavar настъпват в рамките на 1 час след поглъщане. В тялото Anavar е 95% свързан с протеина, което може да допринесе за стабилността на стероида и устойчивостта му срещу разграждане от черния дроб.

Как се метаболизира (разгражда) Оксандролон (Анавар)?

За разлика от други анаболни стероиди, Anavar е доста устойчив на чернодробна биотрансформация. Приблизително 28% от Anavar се екскретира с урината непроменени.

Каква е разликата между тестостерон и оксандролон (анавар)?

Anavar има много по-голям потенциал за насърчаване на анаболните ефекти върху човешкото тяло, като увеличаване на мускулния размер, сила, задържане на азот, намаляване на отлагането на мазнини и предизвикване на протеинов синтез в сравнение с тестостерона. Докато тестостеронът също ще насърчи андрогенните ефекти, Anavar е проектиран да намали нежеланите андрогенни ефекти и да насърчи повече анаболни свойства.

Anavar има много по-висока анаболна активност в сравнение с тестостерона. Anavar има анаболно: андрогенно съотношение 10:1 и по-високо ниво на активност на стероидния протеин (SPAI) от 2,8. Тестостеронът от друга страна има анаболно: андрогенно съотношение 1:1 и SPAI от 1.

Как използването на Oxandrolone (Anavar) влияе върху производството на тестостерон?

Употребата на Anavar ще намали естествената хипофизна ос, необходима за поддържане на производството на тестостерон. Мъжете, които използват Anavar, ще изпитат намаляване на LH, FSH, SHBG и общия и свободен тестостерон. По-често при мъже с хронична мускулна загуба или ХИВ загуба, Anavar се комбинира с тестостерон.

Доказано е, че употребата на Anavar намалява глобулина, свързващ половите хормони (SHBG). Намаляването на намаляването на SHBG увеличава количеството свободен тестостерон (активен) в тялото.

Информация за безопасност

Какви са страничните ефекти на Oxandrolone (Anavar)?

Най-честата странична реакция на всички стероиди е чернодробна токсичност и холестатична жълтеница, наред с други. Такива неблагоприятни ефекти върху черния дроб са демонстрирани при пациенти, използващи високи дози Oxandrolone за повече от 1 година и едновременна употреба с други анаболни средства. Няма доказателства, че краткосрочната употреба на Oxandrolone е довела до развитие на увреждане на чернодробната функция.

Други странични ефекти на Anavar при мъжете включват:

Инхибиране на функцията на тестисите (безплодие)

Атрофия на тестисите

олигоспермия

Импотентност (еректилна дисфункция)

Приапизъм (продължителна ерекция)

Епидидимит

Спешност и честота на пикочния мехур (влошаване на симптомите на долните пикочни пътища)

гинекомастия

Акне

Кървене при пациенти, които в момента са на антикоагулантна терапия

Безсъние

Намален глюкозен толеранс

Оксандролон (Анавар) и хепатотоксичност

Всички анаболни андрогенни стероиди ще придадат чернодробно въздействие. Доказано е, че чернодробната дисфункция се появява при мъже, които са приемали Anavar повече от една година непрекъснато. Чернодробните дисфункции в резултат на употребата на Anavar могат да включват повишаване на ензимите на чернодробната функция, пелиоза на хепатит, аденоми и има опасения за хепатоцелуларен карцином. Няма достатъчно доказателства, които да предполагат, че краткосрочната, по-малко от 3 месеца употреба на Anavar, ще доведе до сериозни форми на хепатотоксичност.

Какво е пелиоза хепатит?

Пелиоза хепатит е състояние, при което пълни с кръв кисти присъстват в черния дроб и понякога в далака в резултат на употребата на Anavar. Кистите могат да растат и да се натрупват в черния дроб, замествайки нормалните хепатоцити, което може да доведе до чернодробна недостатъчност и дисфункция. Оттеглянето на лекарството може да спре растежа на кистата и регресията на кистата.

Кой не трябва да приема Oxandrolone (Anavar)?

1) Всеки мъж с известна анамнеза или съмнение за рак на простатата или мъжки рак на гърдата.

2) Хиперкалциемия

3) Бъбречна дисфункция

Какви лекарства са противопоказани при употребата на Oxandrolone (Anavar)?

Антикоагуланти

Анаболните стероиди, като Anavar, могат да увеличат активността и чувствителността на пероралните антикоагуланти (разредители на кръвта).

Перорални хипогликемични лекарства

Надбъбречни стероиди или ACTH

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.