5 стъпки към повече енергия и по-малко килограми

5 стъпки към повече енергия и по-малко килограми

Чувствате ли, че ни ви достигат силите и не успявате да се справите пълноценно с поставените цели? Тежат ли ви няколкото килограма, с които се сдобихте през зимните месеци? Искате ли повече енергия и по-малък размер дрехи?

Строгата диета никога не е добра идея, колкото и похвални да са намеренията ви. За да се чувствате по-енергични и да станете по-стройни, не е нужно да гладувате или да спортувате на предела на силите си.

Нека видим как да стане това:

1. Премахнете захарта от менюто си

Ще ви е мъчно само през първите дни. След това ще установите, че просто нямате нужда от захарни изделия. Ако искате да поддържате добро енергийно ниво, да се предпазите от редица далеч не безобидни заболявания и да се гордеете с идеално тегло, ще трябва да „изрежете“ захарта от храненето си.

Храната, богата на фибри, е тайното ви оръжие в мисията за повече енергия и по-малко килограми. Тя освобождава по-бавно енергия, така че да се чувствате във форма и да не изпитвате глад.

2. Осигурете си повече желязо

Всеки, който страда от липса на енергия и бързо се задъхва без здравословни причини за това, вероятно има дефицит на желязо. Този минерал гарантира, че кислородът от белите ви дробове минава през кръвта и стига до всяка клетка.

Можете да си осигурите желязо от храни като: месо; броколи; карфиол; цитруси; домати; ядки.

Вероятно сте чували, че този минерал се усвоява по-добре в „компанията“ на витамин С?

Дори и да не сте, трябва да знаете, че пилешкото месо, консумирано с портокалов сок, е чудесна идея за по-добро усвояване на желязото.

В тази връзка, не се препоръчва консумацията на храни с повече желязо и зърнени продукти, бобови растения, алкохол и чай.

3. Пийте вода, за да „отмиете“ отпадъците

Вероятно ще се шокирате какво количество „отпадъци“ получавате от въздуха, козметиката, химикалите в храната. Ако черният дроб, бъбреците, кожата и белите дробове работят добре, това не е проблем, особено ако приемате достатъчно антиоксиданти, витамини и минерали.

Но това не би могло да се случи без достатъчно количество вода. А ако сте подложени на стрес, водата е изключително важна.

4. Изберете правилните мазнини

Не се страхувайте от мазнините. Важно е само да изберете правилните, за да извлечете максимума от тях. Най-добрите ви „съюзници“ в мисията за повече енергия и по-малко килограми са омега-3 мастните киселини.

На мястото на захарта и тестените изделия изберете орехите, сьомгата и царевицата.

5. Яжте често, но малко

Вероятно сте го чували стотици пъти, но не го спазвате? Дори да искате да загубите повече килограми, не трябва да ядете твърде малко. Важно е обаче количествата да са пестеливи, но на по-чести интервали от време. Защо това е важно?

Когато ядете твърде много наведнъж, тялото ви се нуждае от цялата ви енергия, за да се справи с този пир. Вие се чувствате уморени и с удоволствие бихте подремнали, вместо да се върнете на работа.

Ще усетите прилив на енергия с всяка малка порция, без да принуждавате организмът ви да работи на пълни обороти. Малките порции означават и по-малко усилия за организма ви, което пък означава повече енергия за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.