Колко време нужно да прекарваме в банята за да се чувстваме здрави и красиви?

Колко време нужно да прекарваме в банята за да се чувстваме здрави и красиви?

Въпреки че повечето от нас не осъзнават това, прекарваме значителна част от живота си в банята като хора. И няма нищо чудно с всички задачи, които се извършват в тази стая в къщата, от показване и бръснене до миене на зъбите , нанасяне на грим и дори почистване на банята. Няма съмнение, че времето, прекарано в банята, се е увеличило допълнително поради изобретяването на мобилни телефони и таблети. И така, за да представим това в перспектива, нека да разгледаме някои интересни статистически данни, включващи времето за баня.

Какво е средното време за баня?

Средното време за баня варира между мъжете и жените. Но се смята, че средният човек прекарва 813,3 дни в тоалетната, което се равнява на повече от две години от живота им. Прекараното време се разпределя между различни дейности като душ, сушене, бръснене, използване на тоалетна, миене на зъби и почистване на банята. Някои от средните времена , свързани с тях, са различни за мъжете и жените, но някои са универсални, като например:

Време за сушене

Мъжете и жените прекарват около 30 минути седмично за сушене. Това се равнява на общо 88,2 дни.

Време за миене на зъби

Жените и мъжете прекарват средно 824 дни от живота си в миене на зъбите , което е около 4 минути на ден и 45 минути на седмица. И така, това повдига интересен момент – колко време трябва да си миете зъбите? Добрата новина е, че обикновеният човек прави това, което е правилно, защото препоръчителното време е 2 минути на сесия.

Почистване на банята

Докато почистването на банята често се смята за женска задача, това не е вярно. Средно мъжете и жените прекарват около 45 минути на седмица за почистване на банята. Удивително е обаче, че само 47% от хората почистват банята седмично.

Какво е средното време, което мъжът прекарва в банята?

Мъжете са склонни да прекарват значително време в банята през целия си живот. И по добра причина има много неща, които правят в тази стая, от къпане и бръснене до използване на тоалетната, миене на зъбите и оформяне на косата си.

Нека да разгледаме статистиката за времето за баня за мъже:

Общо средно време за баня

Като цяло се смята, че мъжете прекарват 855,8 дни в тоалетната през целия си живот. Това се равнява на огромни две години и 125 дни!

Време за душ

Средностатистическият мъж прекарва около 9 минути на ден под душа или общо 185,4 дни.

Време за бръснене

Разбира се, жените бръснат краката и други части на тялото си. Но знаете ли, че мъжете всъщност прекарват повече от живота си в бръснене, отколкото жените? Вярно е! Мъжете прекарват около 20 минути седмично за бръснене, което се равнява на около 58,8 дни от живота им.

Използване на съоръженията

По отношение на използването на тоалетната, мъжете прекарват общо около 15 минути на ден в тоалетната. През живота им това е общо около 309 дни.

Време за оформяне на косата

Въпреки че мъжете не отделят толкова време, колкото жените, за да оформят косата си, те все още прекарват много време в банята за тази задача. Bathroom Deal установи, че мъжете прекарват около 3 минути на ден или общо 61,8 дни за косата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.