Жените прекарват ли повече време в тоалетната от мъжете?

Жените прекарват ли повече време в тоалетната от мъжете?

Отговорът на този въпрос ще ви шокира! Не, когато всичко е осреднено, се смята, че мъжете всъщност прекарват повече време в тоалетната, отколкото жените. Когато мъжете прекарват 855,8 дни от живота си в тоалетната, жените прекарват там само 770,8 дни. Въпреки това, има някои дейности в банята, за които жените прекарват повече време.

Нека да разгледаме няколко примера:

Време за душ

Душът е нещо, за което жените прекарват повече време през целия си живот, отколкото мъжете, макар че разликата не е толкова голяма. Проучванията показват, че средната жена прекарва около 9,5 минути под душа, в сравнение с 9 минути за мъж. Това се равнява на около 195,7 дни за жените в сравнение със 185,4 дни за мъжете.

Нанасяне на грим

Можете ли да повярвате, че жените прекарват почти цяла година от живота си в нанасяне на грим? Средната жена отделя около 14,5 минути на ден за тази задача. С течение на времето това достига общо до 298,7 дни.

Овлажняващ

Разбира се, някои мъже овлажняват, но по-често това е дейност в банята, извършвана от жени. Във всеки случай средният човек прекарва около 4 минути на ден, което е 2 минути два пъти дневно, за да овлажнява кожата си. Ако добавите това, ще получите общо 82,4 дни за целия живот.

Стайлинг на коса

Това не трябва да е изненада, но жените са склонни да прекарват по 15 минути на ден за оправяне на косата си. За цял живот това е 309 дни, така че между нанасянето на грим и оформянето на косата си жените прекарват около четири години от живота си само за тези две задачи!

Средно време под душа

Знаете ли, че малко над 50% от хората прекарват по-малко от 10 минути под душа? Въпреки това, жените са склонни да обичат душове, така че 55% от жените съобщават, че прекарват над 10 минути душ. Въпреки че тези времена не винаги се прекарват в душове, тъй като голям брой жени се къпят. А времето за къпане обикновено отнема дори повече време, като повечето жени казват, че прекарват от 10 до 30 минути, накисвайки се във ваната.

Но колко време трябва да прекарате под душа? Центровете за контрол и превенция на заболяванията препоръчват да прекарате 8 минути под душа и предупреждават, че ако прекарате повече от 15, тогава трябва да преосмислите рутината си.

Какво правят хората в банята?

Докато повечето хора използват банята по очевидни причини, които вече обсъдихме, знаете ли, че хората правят и други неща в тоалетната? Bathroom Deal установи, че хората също четат, пеят, обличат се, гледат телевизия и дори говорят по телефона в тази стая. Нещо повече, проучване установи, че 88% от хората признават, че имат поне едно електронно устройство в банята !

Как ви карат да се чувствате всички тези статистики? Отрезвяващо е да знаем, че ние, като хора, прекарваме толкова много време в живота си в банята. Разбира се, има някои неща, които природата изисква от нас да правим в тоалетната, но след като видим тази статистика, смятаме, че ще променим малко рутината си! Какво мислиш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.