Какъв тип обувки са здравословни за краката ви?

Какъв тип обувки са здравословни за краката ви?

Най-здравословните обувки както за по-възрастни, така и за по-млади хора трябва да стоят добре и да имат нисък, широк ток, тънка и гъвкава подметка и някакъв вид дантела, каишка или велкро, за да се гарантира, че обувката остава здраво прикрепена към крака , казва той. Сандалите и равните обувки често отговарят на това описание, макар че много не са!

Мемори пяната добра ли е за краката ви?

Маратонките с мемори пяна са отличен избор за хора, страдащи от заболявания , свързани с краката, включително тези, които искат да поддържат краката си в добро състояние. Мемори пяната може да направи неща като облекчаване на натиска върху топката на крака ви, осигуряване на опора на свода, спиране на търкалянето на крака, стабилизиране на стъпалата и абсорбиране на удара на петата.

Високите токчета могат да причинят значителен физически стрес

 Обувката с висок ток също оказва по-голям натиск върху предната част на стъпалото, което може да причини натрупване на мазоли. Заостреният пръст оказва значителен натиск върху пръстите на краката, което може да причини трайна деформация, включително буниони, пръсти на ноктите, мазоли и удебеляване на ноктите.

Твърдите повърхности могат да причинят болки в краката и проблеми

Хората, които прекарват много време върху твърди повърхности – като бетон – са по-податливи на болка в петата и предната част на стъпалото и могат да развият повече мазоли и мазоли. За да намалите напрежението в краката, причинено от стоене върху твърди повърхности, носете поддържащи обувки (за предпочитане с връзки) с по-меки подметки и вътрешни подметки. Подпорите на арката ще помогнат за разпределението на тежестта върху по-голяма повърхност, така че натискът да не се фокусира върху петата и предната част на стъпалото.

Ботушите с връзки могат да облекчат възпалените крака

Ботушите с връзки поддържат подравняването на крака, така че мускулите и връзките от двете страни на стъпалото да имат равномерен натиск върху тях. Това може да помогне за намаляване на болката в краката. Въпреки това, ботушите с връзки могат да ограничат обхвата на движение в глезенната става. Като общо правило носете ботуши, които не излизат твърде високо над глезена и се уверете, че прилягат удобно около предната част на глезена, за предпочитане с подплатен език.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.