Как да изберем обувки за здрави крака

Как да изберем обувки за здрави крака

Изборът на обувки за здрави крака – обувки, които наистина поддържат дългосрочно здраве на краката – е едно от най-важните съображения при грижата за краката ви, тъй като повечето проблеми с краката и пръстите са причинени от конвенционалните обувки. Всъщност обувките, които обикновено се считат за подходящи (и дори здравословни) от много специалисти по грижа за краката и обществото като цяло, всъщност причиняват различни деформации на стъпалата и пръстите на краката и водят до множество мускулно-скелетни здравословни проблеми.

Но как да разберете кои обувки ще ви помогнат да постигнете оптимално здраве на краката и кои ще причинят проблеми? В тази статия сме събрали няколко полезни съвета, които да ви помогнат да разграничите обувките, които ще подобрят здравето на краката ви, и обувките, които ще го пречат. Нашите най-добри съвети за избор на обувки за здрави крака са:

Избягвайте обувки с недостатъци в дизайна

Четири основни дизайнерски характеристики, намиращи се в конвенционалните обувки – включително обувки и ботуши и много сандали – са отговорни за по-голямата част от негативните ефекти върху здравето на краката, които се появяват с течение на времето:  повдигане на  петата, пружина на пръстите ,  заострени кутии за пръсти и  твърди, негъвкави подметки . Обувките или ботушите, които притежават тези вредни дизайнерски елементи, представляват по-голямата част от обувките, продавани днес , въпреки че все по-голям брой компании за обувки произвеждат по-здравословни, минималистични дизайни, които включват по-малко (или никакво) издигане на петата, по-широки кутии за пръсти и по-гъвкави подметки. Моля, вижте нашите страници за мъжки и дамски обувки за примери за такива обувки.

Вземете на предвид ширината и формата на кутията за пръсти

Ширината на пръстите на пръстите е може би единственият най-важен елемент на дизайна, който трябва да вземете предвид при избора на обувки (въпреки че бихте могли да аргументирате някои от дизайнерските елементи, споменати по-горе, по отношение на важността и въздействието върху здравето на краката и пръстите). Кутията за пръстите на обувките трябва да поеме  естественото изпъкване на пръстите  и естествената стойка на стъпалото ; тоест трябва да е достатъчно широк, за да позволи на пръстите на краката ви да се разпростират по начина, по който природата е предвидила, така че всеки отделен пръст да е в съответствие със съответната му метатарзална кост.

Източник: e-obuvki.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.