Ортопедични обувки за жени: Изчерпателно ръководство

Ортопедични обувки за жени: Изчерпателно ръководство

Когато става въпрос за намиране на обувки, жените са по-затруднени от мъжете. Мъжете и жените имат различни анатомични структури и в резултат на това се нуждаят от различни обувки. Жените се нуждаят от специални ортопедични обувки за краката си. Те са склонни да имат тесни пети, високи подбедрици и най-важното – по-висок свод на стъпалата си от мъжете. Поддръжката на свода е от съществено значение за балансиране на разпределението на тежестта и за предотвратяване на бъдещи болки или наранявания. Добрата новина е, че се предлагат много видове обувки с допълнителна опора за сводовете. Лошото е, че много хора пренебрегват тези функции при пазаруване, така че може да се наложи да потърсите малко повече, за да ги намерите! Ако чувствате, че краката ви се нуждаят от допълнителна опора, продължете да четете, защото ще поговорим за всичко, което трябва да знаете за дамските ортопедични обувки!

 

Изисквания към обувките за жени с високи сводове

Арката на стъпалото може да бъде висока, средна или ниска. Най-често срещаният тип стъпало е стъпалото с високи сводове. Жените, които имат високи сводове, са склонни да имат по-дълъг втори пръст и по-къс първи пръст. Това са основните разлики между жените с високи сводове и жените с ниски сводове. Когато купувате обувки, следете за следните характеристики, които са полезни за жените с високи сводове.

– Повече място в областта на пръстите. Когато пръстите на краката ви са притиснати един към друг, вероятността да се наранят е по-голяма.

– По-голяма омекотена пета. Петата трябва да приляга плътно около стъпалото ви, но да е малко по-широка, за да се приспособи към високия ви свод.

– Повече междинна подметка и по-твърда подметка. По-голямата междинна подметка ще осигури допълнително омекотяване за краката с висок свод.

– По-широка и по-ниска от земята подметка. По-широката подметка ще осигури допълнително пространство за високия ви свод.

– Повече опора и стабилност в областта на свода.

– Удължена стелка. Удължената стелка ще осигури допълнително пространство в областта на петата и свода на стъпалото ви.

– Допълнително омекотяване в областта на петите.

– По-широка подметка под топка на стъпалото.

 

Дамски обувки за поддържане на петата

Ако имате високи сводове, трябва да търсите обувки, които осигуряват по-голяма опора на петата. Когато купувате обувки с опора за петата, вземете предвид следните характеристики.

– По-висока пета. Колкото по-висока е петата, толкова по-голяма опора ще осигурява тя.

– По-широка подметка под ходилото. По-широката подметка ще осигури допълнителна стабилност и ще намали риска от нараняване.

– По-голямо омекотяване около петите. Омекотяването около петите ще осигури допълнителен комфорт и ще намали риска от нараняване.

Ортопедичните обувки за жени са чудесна инвестиция, ако имате високи сводове. Високите сводове увеличават риска от нараняване и могат да причинят болки в петите и гърба. Като инвестирате в обувки, които имат допълнителна опора и свод, можете да предотвратите наранявания и болки. Когато става въпрос за намиране на подходящи ортопедични обувки за жени, трябва да търсите допълнителна опора за петата, опора за свода и допълнително пространство в областта на пръстите. Някои от гореизброените обувки дори са снабдени с допълнително омекотяване на междинната подметка за допълнителен комфорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.