Какви играчки да изберем за по-добро психическо здрае на детето

Какви  играчки да изберем за по-добро психическо здрае на детето

Избирайте правилните  играчки според възрастта на детето

  Много майки губят нервите си, когато купуват висококачествени скъпи играчки за децата си, които след това самотно събират прах в ъгъла. А децата си играят с някакви боклуци. А ходенето в магазина за играчки понякога се превръща в мъчение за родителите. Асортиментът, дизайнът на детски играчки е огромен, с всякакви форми и цветове, за всеки вкус и за всяка нужда. Ще разберем какво да търсим, когато купуваме, за да закупим играчка, подходяща за развитието на детето в тази статия.

  На първо място, играчките са интересни, които дават на детето основание за размисъл, развиват неговата сръчност, предизвикват мисленето му и дават възможност за творчество. Родителите се насърчават да научат повече за това как играта може да помогне на всяко дете предварително.

  За да не се подценява, но и да не се потиска, детските играчки трябва да бъдат адаптирани към етапа на развитие на конкретно дете. Това ще помогне да се избегне разочарование и скука. Информация за възрастта може да се намери на опаковката на играчките, тя трябва да се разглежда като ръководство. Освен това, разбира се, индивидуалните интереси са от решаващо значение при избора на подходящата играчка.

  Играчките често се купуват в големи количества просто поради любов или поради необходимостта да компенсират на детето си за времето, което родителите не могат да прекарат с него. Но твърде много забавления забавят развитието на бебето и много неща, които роднините им носят, скоро престават да ги интересуват. Така се оказва, че има много играчки, но няма с какво да си играете. По-специално, много малките деца често се ограничават до един любимец, с когото постоянно играят.

  Или може би самото дете грабва нещо в магазина и веднага започва да си играе с него. Тогава изглежда, че това нещо определено ще му бъде интересно в дългосрочен план. Но е по-добре да купувате по -малко хлапето, като избирате качествени играчки и да му покажете, че може просто да използва въображението и креативността си, за да играе. Като оборудване за игра, децата също обичат предмети като черпаци, пластмасови купи и други предмети, които възрастните често използват в ежедневието си. Затова нека има по -малко играчки и повече идеи за игри.

Неподходящи играчки

  По отношение на игралната среда на всяко дете, родителите трябва да вземат предвид следните точки: Бебетата нямат право да боравят с малки предмети (топки, винтове, батерии), тъй като могат да ги поставят в устата си и да поглъщат или нараняват себе си. Острите и тънки ръбове представляват значителен риск от нараняване на малки деца. Бебетата трябва да се пазят от балони, които лесно се спукват и могат да изплашат бебето. Най-добре е да държите чупливи играчки и други опасни предмети извън обсега на вашето дете, за да избегнете наранявания. Играчките не трябва да се боядисват с оловна боя, защото може да се отлепи или да попадне в устата на дете, което поради възрастта се стреми да оближе или изгризе всичко ново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.