Как ни влияе музиката по време на тренировка

Как ни влияе музиката по време на тренировка

Тренировките изискват определено ниво на концентрация. Когато сте съсредоточени върху упражненията, е трудно да следите коя песен звучи в момента, да не говорим дали ви харесва. Въпреки това има много хора, които предпочитат да слушат музика, когато тренират – и за това има основателна причина. Музиката може да окаже положително въздействие върху тренировката ви по няколко начина. Подходящата песен може да ви помогне да изкарате последната серия, може да служи като звуково разсейване от стреса в живота ви, и може да ви мотивира да постигнете фитнес целите си.

Съсредоточете се върху тренировката, а не върху музиката

Може да искате да увеличите звука, докато тренирате, но се опитайте да се съсредоточите върху тренировката, а не върху песента. Когато съставяте плейлиста си за тренировка, поддържайте разумно ниво на звука. Не искате да рискувате да увредите слуха си.

Музиката може да ви помогне да поддържате мотивацията си

Музиката може да ви помогне да поддържате мотивацията си по време на всяка тренировка, но някои стилове музика може да са по-добри за определени видове тренировки. Например, ритмичната музика е най-добра за тренировки, които включват много бягане, скачане и други движения, при които искате да поддържате постоянен, стабилен ритъм. Музикалното темпо също е важно да се вземе предвид при избора на най-добрата музика за вашата тренировка. Музиката с по-бавно темпо може да ви помогне да се отпуснете и да се съсредоточите по време на сесия по йога, докато песните с по-бързо темпо могат да ви помогнат да се раздвижите по време на високоинтензивна тренировка.

Най-добрата музика за слушане по време на тренировка е тази, която ще ви накара да преминете през тренировката, чувствайки се като рок звезда! Когато съставяте плейлиста си за тренировка, поддържайте силата на звука на разумно ниво. Не искате да разсейвате другите хора и не искате да рискувате да увредите слуха си.

Източник:

is-vn.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.