Как да финансирате собствената си фитнес зала

Как да финансирате собствената си фитнес зала

Ако някога сте били член на фитнес зала, знаете, че присъединяването към нея не е никак евтино. А ако живеете в район, в който няма много достъпни фитнес зали, нещата могат да се окажат още по-трудни. За щастие, има начини да откриете собствена фитнес зала. Когато отваряте всяко бизнес начинание, задължително трябва да разбирате финансовите последици от това. Започването на бизнес с фитнес зала не е по-различно. За да създадете план, който да ви предпази от фалит, и да създадете бизнеса си по такъв начин, че да бъде устойчив в дългосрочен план, има някои съществени неща, които трябва да вземете предвид, когато планирате новото си начинание. Прочетете нататък за полезни съвети за това как да финансирате собствената си фитнес зала.

Оценка на финансовите изисквания

Първото нещо, което трябва да направите, когато планирате бизнес със спортна зала, е да определите какъв размер на финансиране ще ви е необходим. Когато оценявате нуждите си от финансиране, трябва да вземете предвид много фактори, включително очакваните продажби, вида на бизнеса, който започвате, и цялостния си бизнес план. Също така ще трябва да вземете предвид финансовите изисквания на вида бизнес със спортни зали, който планирате да започнете. Например, ако планирате да отворите фитнес зала с много скъпо оборудване, ще ви е необходимо повече финансиране, отколкото ако планирате да отворите групово фитнес студио. Също така ще трябва да определите какъв е размерът на финансирането, което можете да предоставите лично на бизнеса. Имайте предвид, че колкото по-голям е вашият принос, толкова по-малко дългове ще имате и толкова по-малко финансиране ще ви е необходимо от външни източници.

Оценка на оперативните разходи

След като сте определили изискванията си за финансиране, е време да разгледате оперативните си разходи. Това ще ви помогне да определите каква сума ще ви е необходима за финансиране на новия ви бизнес. Оперативните разходи включват неща като комунални услуги, поддръжка, консумативи, наем и други необходими бизнес разходи. Първо, ще трябва да определите размера на помещението, от което ще се нуждаете. Например, ако планирате да отворите голяма фитнес зала с много различни видове оборудване, ще ви е необходимо по-голямо пространство, отколкото ако планирате да отворите малко йога студио. При определяне на размера на помещението ще трябва да вземете предвид и други фактори, включително достъпност на съоръжението, местни закони за зониране и достъпност за членове с увреждания. Трябва да разгледате и цялостната финансова жизнеспособност на района, към който сте се насочили. Ако районът не е много икономически жизнеспособен, може да се наложи да намерите по-евтино пространство на друго място.

Вземете решение за източниците на финансиране

Съществуват много начини за финансиране на вашия бизнес, но някои са по-добри от други. Ще трябва да решите кои възможности за финансиране са най-целесъобразни за вашия нов бизнес. Имайте предвид, че ще трябва да прецените предимствата и недостатъците на всяка възможност, преди да решите коя да изберете. По-долу са изброени някои от най-често срещаните начини за финансиране на вашия бизнес във фитнес зала.

Лични спестявания – Това може да бъде добър вариант, ако не се нуждаете от голямо финансиране, но не бива да бъде единственият източник на финансиране за вашия бизнес.

Потребителски заем – Това може да бъде добър вариант, ако се нуждаете от умерено количество финансиране за вашия бизнес.

Партньорство – Това е вариант, ако намерите човек, с когото можете да развиете бизнеса заедно.

Намиране на подходящо място

Едно от най-съществените решения, които ще трябва да вземете, е какъв тип местоположение ще ви е необходимо за вашата нова фитнес зала. Това е решение, което ще се отрази на бизнеса ви за години напред, така че е нещо, което не бива да се приема с лека ръка. Има няколко фактора, които трябва да обмислите, преди да намерите място за бизнеса си със спортни зали. Тези фактори включват вида на помещението, от което ще се нуждаете, цената на помещението и местоположението на помещението. Имайте предвид, че доброто местоположение за вашия бизнес е това, което е достъпно за вашия целеви пазар.

Оборудване и мебели

Без значение какъв тип фитнес зала планирате да отворите, ще ви е необходимо основно оборудване. Ще трябва да решите кои части от оборудването ще са ви необходими за вашата фитнес зала. Също така ще трябва да решите колко ще похарчите за всяка част от оборудването. Едно от нещата, които трябва да имате предвид, когато купувате оборудване за вашата фитнес зала, е дали то ще издържи във времето. Трябва да помислите и за това колко често ще трябва да подменяте оборудването. Някои части от оборудването ще трябва да се сменят много често, докато други ще издържат много по-дълго.

Това са само някои от нещата, които трябва да вземете предвид, когато планирате новия си бизнес с фитнес зали. След като вземете предвид всички тези неща, ще бъдете готови да направите следващата стъпка и действително да отворите новата си фитнес зала. След като фитнес залата ви бъде отворена за бизнес, ще трябва да следите отблизо финансите си. Трябва да сте сигурни, че привличате достатъчно пари, за да се задържите на повърхността. Ако не печелите достатъчно, винаги можете да се опитате да измислите нови начини за привличане на повече клиенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.