Идеи за здравословни сокове, които можете да приготвите със сокоизстисквачка

Идеи за здравословни сокове, които можете да приготвите със сокоизстисквачка

Изцеждането на сокове е на мода в наши дни и за това има основателна причина. Приготвянето на сок е чудесен начин да си набавите бързо и лесно много витамини и минерали. Това е и отличен начин да използвате продукти, които са пред разваляне или не сте сигурни какво да правите с тях. Мислите, че изцеждането на сок е само за хора, които притежават сокоизстисквачка за 500 лева? Помислете отново. На пазара има толкова много достъпни сокоизстисквачки, включително компактни версии и дори такива, които могат да се използват като блендер и като сокоизстисквачка!

Сок от портокал и моркови

Морковите са суперхрана, богата на бета-каротин, витамин С, фибри, калий и манган. Те са противовъзпалителни, антихистаминови и антиоксидантни, което може да помогне за намаляване на риска от рак и сърдечносъдови заболявания. Този сок е с много високо съдържание на витамин А и С, а също така е антиоксидантен и противовъзпалителен. Той е чудесен източник на фибри и минерали и спомага за подобряване на здравето на очите и кожата, както и за насърчаване на здравословното храносмилане.

Сок от манго и спанак

Мангото е вкусен, сочен и сладък тропически плод, който е много полезен за вас – той е добър източник на витамин А и С, манган, фибри и антиоксиданти. Те спомагат за здравословното състояние на кожата, очите и храносмилателната система, както и за предотвратяване на сърдечносъдови заболявания и някои видове рак. Спанакът е един от най-богатите на хранителни вещества зеленчуци – той е с много високо съдържание на желязо, витамини А, В и С, фибри, магнезий, протеини, цинк и мед. Този сладък, хранителен сок е с високо съдържание на желязо, витамин А и С и антиоксиданти.

Сок от ябълки и ягоди

Ябълките са добре позната суперхрана, богата на фибри, витамин С и антиоксиданти като кверцетин и антоцианин. Ягодите са друга добре позната храна, богата на фибри и витамин С, витамин А, В6 и антиоксиданти. Те спомагат за здравословно храносмилане, сърдечносъдово здраве и силна имунна система.

Сок от боровинки, кейл и спанак

Боровинките са вкусни и питателни плодове, с много високо съдържание на антиоксиданти и фибри, както и на витамин С. Те спомагат за насърчаване на здравословното храносмилане, сърдечно-съдовото здраве и здравето на очите. Кейлът е с много високо съдържание на витамин С, В6 и фибри, както и на минерали като манган, желязо, калций, магнезий и калий. Спанакът е един от най-богатите на хранителни вещества зеленчуци – той е с много високо съдържание на желязо, витамини А, В и С, фибри, магнезий, протеини, цинк и мед.

Сок от портокал, моркови и джинджифил

Портокалите са много разпространен плод, който е с много високо съдържание на витамин С и фибри, както и на минерали като калий и мед. Морковите са кореноплоден зеленчук с много високо съдържание на витамини А, В и С, фибри и минерали като калий и манган. Джинджифилът е корен с високо съдържание на витамин В6, манган и витамин С, както и на минерали като желязо, калций, магнезий и калий. Този сок от портокали и моркови е с високо съдържание на витамин С и фибри, както и на минерали като калий и манган, и може да спомогне за здравословно храносмилане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.