Здравословни проблеми, които могат да причинят диетите

Здравословни проблеми, които могат да причинят диетите

Всеизвестен е фактът, че подлагането на диети може да бъде полезно за здравето, но същевременно носи своите скрити вреди. Не може да се оспори, че затлъстяването представлява сериозен проблем сред много хора. То може да причини повишаване на нивата на холестерола, което от своя страна води до инфаркт, инсулт и други проблеми със здравето, напомнят колегите от HubavaJena.

Затова гладуването, когато е контролирано от специалист, може да се окаже полезно за здравето и да се избегне появявата на някои заболявания. Но не трябва да се пренебрегва и обратното – трябва да се следи за появата на нежелани реакции по време на диетата. Освен това трябва да се наблюдава с колко килограма намалява теглото на седмица или на месец.

Според повечето лекари спазването на диети може да  предизвика здравословни проблеми.  Някои медици са на мнение, че ако отслабнем с 4 кг на месец, то това се счита за вредно за здравето ни.

За опасно за здравето се счита  отслабването с повече от 10 процента от собственото тегло за един месец.  Една неправилна диета може да  причини  следните вреди за здравето:

* Намаляване на имунитета – това се случва при консумация на еднотипна храна.  Когато организмът дне може да си набави необходимите витамини, имунната система отслабва. А когато имунитетът ни е понижен, това ни прави уязвими към множество заболявания. Отслабената имунна система е лесно податлива към всякакви вируси и заболявания.

* Кожни проблеми – суха и отпусната кожа.

* Проблеми с косата и ноктите. Може да се стигне дори до косопад.

* Проблеми с черния дроб –  те могат да се отключат при диети с висок прием на натурални сокове.

* Поява на диабет – този здравословен проблем също може да се причини от прекомерен прием на сокове.

* Проблеми с паметта.

* Виене на свят, умора, задъхване. По време на тежки диети могат да се наблюдават и припадъци.

* Гастрит, язва –  при продължително гладуване при може да се появят проблеми с червата и стомаха.

* Запек.

* Лош дъх – може да се забележи при хората, които спазват кетогенна диета.

* Дехидратация – по време на кетогенна диета се наблюдава обезводняване.

* Крампи –  обикновено те се появяват при липса на магнезий в организма.

-увреждане на бъбреците. При хората, които спазват високопротеинова диета, има риск от появата на заболявания на бъбреците.

– Менструални проблеми – те се забелязват при недостиг на йод.

– Могат да доведат до сериозни заболявания като анорексия и булимия.

Всички тези здравословни проблеми не са за пренебрегване, затова избирайте внимателно диетата, на която ще се подложите. Винаги се съветвайте със специалист, преди да предприемате каквито и да било мерки за отслабване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.