7 забавни начина да научите детето си да обича здравословна храна

7 забавни начина да научите детето си да обича здравословна храна

Децата, които помагат на родителите си в кухнята, са по-склонни да избират здравословни диети.

7 модерни идеи от експерти как да научите детето си на здравословно хранене

  1. Направете храненето забавно. Декорирането на чинията може да направи храната по-привлекателна. Например, накарайте децата да използват формички за бисквитки във формата на сърце, за да режат чушки и краставици
  2. Децата ядат повече здравословни храни, когато ги приготвят сами. Всъщност това е полезно в много отношения. Има много задачи, които децата могат да изпълнят; измиването, настъргването или нарязването на зеленчуци са забавни занимания за тях.
  3. Можете да се забавлявате заедно когато планирате менюто си. Това ще научи децата на значението на спазването на балансирана диета, богата например на пълнозърнести храни, фибри и зеленчуци. Накарайте ги да се интересуват от храната и ги насърчете да измислят творчески идеи в кухнята.
  4. Кухнята е идеалното място да прекарате повече време с детето си. Готвенето заедно ще ви помогне да освежите ежедневието си, докато приготвянето на сладкиши ще остави у децата спомени за цял живот.
  5. Готвенето заедно с децата може да ги научи на важни житейски умения. Можете да говорите с тях за математика, като претеглите съставките или дори за части на цялото и дроби докато режете пицата на равни парчета. Обяснете им повече за хигиената и безопасността на храните, докато си миете ръцете, говорете за здравословното хранене, докато приготвяте храната.
  6. Насърчавайте децата да бъдат креативни. Дайте им свобода приукрасяването на бисквитки или предложете на детето да направи дъга от плодове и зеленчуци. Поканете техните приятели и превърнете готвенето си в конкурс за дизайн.
  7. Опитайте се да не се притеснявате, че децата се забавляват в кухнята. Освен това те могат да помогнат при почистването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.