Най-добрите продукти за отслабване

Най-добрите продукти за отслабване

Продуктите за отслабване ни идват на помощ, когато сами не можем да свалим излишните килограми. Понякога колкото и да се стараем, все нещо не ни достига, за да се погледнем с възхита в огледалото. Уж сме избрали правилната диета и сме увеличили физическото натоварване, а кантарът е заковал на едно и също тегло.

Ето тогава се налага да прибегнем до откритията на специалистите под формата на различни хранителни добавки и чайове, стимулиращи изгарянето на мазнините и намаляването на килограмите.

И за да ви бъдем максимално полезни, ние от dietyc.com решихме да направим кратко проучване на най-добрите продукти за отслабване. Не забравяйте обаче, че те не изключват и заместват правилното хранене и добрата физическа активност. Ефект наистина ще има, ако комбинирате диета, спорт и продукт за отслабване.

Нека видим кои са най-добрите продукти за отслабване и какво трябва да знаете за тях:

зелен чай

1. Зелен чай

Звучи ви прекалено просто? Не подценявайте ефективността на качествения зелен чай. Включете го в нискокалоричната си диета и продължете с тренировките си. Зеленият чай от една страна ще ви даде нужната енергия за физическите ви занимания, а от друга – ще намали апетита ви.

Диетолозите предупреждават, че тази полезна напитка не изгаря директно упоритите коремни мазнини, затова не компенсирайте консумацията й с повече калории. Тя подпомага процеса на отслабване по един здравословен начин,  без да натоварва организма с вредни съставки.

2. Таблетки за смучене след хранене

Таблетките за смучене след хранене предотвратяват преяждането чрез два механизма: „карат“ те да мислиш какво ядеш и предизвикват сензорни и физиологични промени.

3. Добавки с фибри преди хранене

Приемът на фибри ви гарантира успешно отслабване. Идеята тук е не да приемате слабителни продукти, а да чувствате ситост. Добавката се приема 20 минути преди хранене. Проучванията показват, че отслабването по този начин е по-лесно и предпазва от йо-йо ефект.

хапчета за отслабване

4. Хапчета за отслабване

Идеята на повечето хапчета за отслабване е да предотвратят усвояването на мазнините от тялото чрез блокиране на храносмилателния ензим липаза. Блокирането на хранителните мазнини гарантира изхвърлянето им чрез движенията на червата. За съжаление, не рядко имат неприятни странични ефекти като спазми в стомаха, дискомфорт, загуба на вода.

5. Ябълков оцет

Ябълковият оцет наистина може да ви помогне за контролиране на кръвната захар и подобряване на храносмилането. Оцетната киселина блокира усвояването на захарта в кръвта и по този начин намалява отделянето на инсулин. И все пак, ябълковият оцет не е магически и не премахва последиците от лошата диета.

6. Екстракт от бял боб

Приемът на екстракт от бял боб преди хранене подпомага загубата на мазнини, особено ако консумирате храни с високо съдържание на нишесте. Ако го комбинирате с разумна диета и подходящи упражнения, ще имате успех.

И все пак, не забравяйте, че все още не е открит заместител на здравословното хранене и физическите упражнения. Няма как да разчитаме на едно „вълшебно“ хапче да реши проблемите ни с наднорменото тегло. Налага се да бъдем упорити, последователни и най-вече – мотивирани, за да се погледнем в огледалото и да си кажем, че изглеждаме страхотно.

Абонирайте се за нашия канал в YouTube

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.