Мезотерапия за отслабване

Мезотерапия за отслабване

Мезотерапията ви позволява да се отървете от мастните натрупвания поради факта, че активното активно вещество се доставя директно в проблемната зона, заобикаляйки храносмилателната система и кръвоносната система. Основното предимство на процедурата е, че можете да се отървете от мазнините точно на мястото, където пациентът смята, че е необходимо. Например, можете да премахнете мастните натрупвания отстрани или бедрата. Коктейлът съдържа витамини и други хранителни вещества, които ви позволяват да подобрите тялото като цяло. Следователно мезотерапията има положителен ефект върху благосъстоянието на човек.

Инжекциите ви позволяват да разтваряте мазнините, но в същото време не могат да достигнат до висцералната мазнина. В края на краищата той се намира в дълбоките слоеве. Следователно мезотерапията е техника, която коригира обемите на тялото.

С негова помощ можете да се справите с проблеми като:

 • целулит ;
 • Малко натрупване на мазнини в проблемните зони;
 • Отпуснатост на кожата;
 • Намаляване на тежестта на стриите.

Използвани лекарства в мезотерапията

Препаратите, които се използват за мезотерапия, се наричат ​​още витаминозни или лечебни коктейли.

Можете да използвате следните комплекти:

 • Липолитици, които са отговорни за разграждането на мазнините. Те се въвеждат в доста впечатляващи обеми, ако има борба с целулита.
 • Ензими, които правят съединителната тъкан по-отпусната. Те ви позволяват да „счупите“ балона, който заобикаля целулита.
 • Еластинът и колагенът, които спомагат за повишаване на тонуса на дермата, ви позволяват да фиксирате резултата, да стегнете кожата и да осигурите необходимия визуален ефект.
 • Съдови препарати, които ви позволяват да се отървете от отока и да се придържате към съдовата стена.
 • Витамини, които правят кожата по-здрава и сияйна.

Вижте  Wegovy® одобереното от ЕМА лекарство за отслабване алтернатива на „Оземпик“:

Видове мезотерапия

Има два вида мезотерапия:

 • Хардуер. Не е много болезнено, тъй като инжекциите се извършват със специална машина, която позволява постигането на високи скорости. Дълбочината на пробиване също се регулира автоматично. Възможно е третиране на големи участъци от тялото.
 • Ръчно, когато инжекциите се прилагат ръчно. Лекарят самостоятелно приготвя коктейл и го инжектира в пациента. Ако искате да постигнете подмладяващ ефект, тогава иглата се вкарва на дълбочина 1-2 мм, а за борба с целулита, пункцията се прави по-дълбока: до 2 см. Лекарят независимо контролира този процес.

Резултати от мезотерапията

Резултатите от мезотерапията ще бъдат забележими след 1-2 процедури. През този период можете да загубите до 3 см обем, да издърпате кожата, да увеличите нейната еластичност. Ако мезотерапията се провежда за премахване на целулита, тогава резултатът може да се оцени само след 5 процедури, но не по-рано.

За да се гарантира, че резултатът не се губи в най-кратки срокове, е необходимо стриктно да се спазват всички инструкции на лекаря. По-специално, трябва да се ограничите в храненето, да спортувате. Ако това не бъде направено, тогава теглото ще се върне много бързо.

Съществува и феномен на психологическа зависимост от мезотерапията, когато пациентът започва да мисли, че по други начини няма да може да върне фигурата си в норма. Проблемът с такъв план трябва да бъде елиминиран своевременно, като се включат специалисти в работата.  

Противопоказания

Противопоказанията за мезотерапията могат да бъдат идентифицирани, както следва:

 • Периодът на раждане и кърмене на бебе;
 • Ракови заболявания;
 • Нарушения на кръвосъсирването;
 • Заболявания с автоимунна природа;
 • Обостряне на хронични заболявания;
 • Алергия към компонентите, които съставляват мезококтейла.

Странични ефекти

Страничните ефекти от мезотерапията са следните:

 • В случай на нарушение на техниката на процедурата:
 • Горя. Може да се получи, когато веднага след мезотерапията пациентът бъде изпратен на физиотерапия.
 • Появата на синини. Този страничен ефект се проявява по-често от други. Тежестта на хематомите зависи от квалификацията на лекаря.
 • Белези. Те могат да се образуват в случаите, когато лекарят не знае техниката на дрямка или върши работата си невнимателно.
 • Странични ефекти, причинени от самото лекарство:
 • В случай, че лекарството се прилага с твърде висока скорост, могат да се появят следните негативни ефекти: локална хиперемия на кожата, спад на кръвното налягане, гадене или повръщане, припадък, отрицателни реакции на калцитонин. След 30 минути всички тези прояви трябва да бъдат напълно спрени. Те не представляват сериозна заплаха за живота и здравето на хората. Ако пациентът страда от гастрит, тогава въвеждането на НСПВС може да предизвика болка в стомаха.
 • Алергия. Шок може да се развие в отговор на приложението на прокаин. През последните 50 години обаче подобно усложнение никога не се е случвало. В допълнение, сулфитният радикал е доста силен алерген.
 • Странични ефекти, които възникват при неправилно прилагане на коктейла:
 • Смъртта на тъканите може да настъпи, когато лекарят абсолютно не знае техниката на процедурата.
 • болка. За да не изпитва пациентът силна болка, лекарят трябва правилно да изчисли дълбочината на въвеждане и да избере щадящи лекарства.
 • Инфекция на меките тъкани. За да се предотврати това усложнение, е необходимо да се дезинфекцира старателно мястото на инжектиране.

Експертно мнение за мезотерапия

Козметолог Елена Короленко

„Основното предимство на мезотерапията е, че ви позволява да отслабнете само в проблемните зони. Постигането на това с помощта на диети или упражнения често е много трудно, тъй като телесното тегло като цяло ще изчезне.

Корекцията се поддава на задната част на бедрата, зоната на панталоните за езда, корема. Лекарствата отиват директно в тъканите, където ще действат. Много е ефективно да се разграждат мазнините, когато се комбинират няколко технологии наведнъж: ултразвуков прием, LPG комплекс, мезотерапия и други хардуерни техники.

Коктейлът за мезотерапия съдържа не само вещества, насочени към изгаряне на мазнини, но и витамини и хранителни комплекси, които се пренасят с кръвта в тялото. За постигане на загуба на тегло може да се използва голямо разнообразие от вещества, включително: рутин, кофеин, витамини, L-каротин, натриев деоксихолат и др. Сместа трябва да бъде избрана за всеки пациент индивидуално.

Биопунктурата или както още се нарича фармакопунктура е иновативен метод за отслабване, който също се основава на въвеждането на определени лекарства под кожата. Но в този случай мезотерапията се комбинира с акупунктура. В този случай малки дози лекарства се инжектират точно в акупунктурните точки. Трябва да се разбере, че биопунктурата е техника не само за премахване на излишните сантиметри, но и за подобряване на тялото като цяло. Освен да се отървете от целулита, можете да стегнете кожата и да ускорите метаболитните процеси. Ефектът се вижда след първата процедура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.