Кулинарна употреба на джинджифил

Кулинарна употреба на джинджифил

Джинджифилът често се използва в руската кухня. Добавя се към квас, ликьори, ликьори, каша, мед, както и бисквитки с меденки, сладкиши, кифлички. Пристрастен към добавянето на джинджифил към сладкиши, сладкиши и напитки в международен план. Близалките, консервите, бисквитките, кифлите, бисквитите, компотите, пудингите, бирата, ликьорите съдържат джинджифил в кухните на целия свят.

В азиатските страни джинджифилът се използва в консерви от месо и птици, той е част от известната подправка за къри, дори се добавя към някои видове чай.

Маринованият джинджифил се използва като подправка за суши.

Джинджифилът се използва и като независим продукт. В Югоизточна Азия пресният джинджифил се захаросва и от него се прави сладко; в Китай, Индокитай, Бирма и Англия към джинджифиловото сладко се добавя портокалова кора – сладкото е известно като чау-чау.

Смления джинджифил в Индия се добавя към брашното и се произвеждат 4 сорта джинджифилово брашно с различен процент джинджифил.

В Англия и САЩ от джинджифил се прави бира от джинджифил.

Използването на джинджифил в сосове за марината от месо, зеленчуци и плодове е типично за европейските и американските кухни. В азиатските страни джинджифилът се използва директно за задушаване на месо и птици. Върху месото джинджифилът има не само ароматен ефект, но и го прави по-мек.

Джинджифилът се добавя към различни ястия по различно време:

  • към тестото – по време на месене или в края му;
  • при задушаване на месо – 20 минути преди готвене;
  • в компоти, желе, мусове, пудинги и други сладки ястия – 2-5 минути преди готовност;
  • в сосове – след края на термичната обработка.

Източник: bulgaria24.tv

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.