Кето хляб с бадемово и кокосово брашно

Кето хляб с бадемово и кокосово брашно

Търсите най-добрата рецепта за кето хляб! Този пухкав, лесен бял хляб, подходящ за кето диета, има само 5 основни съставки и 1 нетен въглехидрат на филия.

Хората които спазват кето диета, често питат коя е най-добрата рецепта за кето хляб. Идеята е хляба всъщност да има добър вкус и правилната текстура.  Естествено, че всеки вкус е различен. Но в тази рецепта ще откриете сходен на истинскя бял хляб за сандвичи.

КАКВО Е КЕТО ХЛЯБ?

Кето хлябът е просто хляб, приготвен с подходящи за кето диета съставки – в този случай бадемово брашно и кокосово брашно. Хлябът с ниско съдържание на въглехидрати е известен с това, че е плътен или ронлив. Тази рецепта обаче е различна. Това е благодарение на специална техника описана в статията по-долу.

МОЖЕТЕ ЛИ ДА ЯДЕТЕ ХЛЯБ, КОГАТО СПАЗВАТЕ КЕТО ДИЕТА?

Традиционните хлябове, приготвени с пшеница или други зърнени храни, не са подходящи за кето режими. Но все пак можете да ядете хляб по време на кето диета. Вариантите са да направите свой собствен или купите такъв, който е направен от нисковъглехидратни продукти.

Ако търсите как сами да си направите вксен и полезен хляб у дома, тази рецепта е вашият отговор.

ЗАЩО ЩЕ ХАРЕСАТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА ЗА ХЛЯБ, ПОДХОДЯЩА ЗА КЕТО РЕЖИМ:

 • Достатъчно плътен, за да бъде хляб за кето сандвич
 • Лек и пухкав , с деликатни трохичи и въздушни джобове
 • Препича се добре (може да отнеме малко повече време)
 • Не с яйчен вкус (без жълтъци)
 • Неутрален вкус
 • Не е твърде калоричен – само 82 калории на филия
 • 1 нетен въглехидрат на филия
 • Само 10 минути активно време за подготовка (това е супер лесен кето хляб!)

СЪСТАВКИ ЗА БЯЛ КЕТО ХЛЯБ

Този раздел ще разберете как да изберете най-добрите съставки за кето хляб. Тази лесна рецепта за кето хляб има 5 необходими съставки (плюс сол), за да постигнете най-добрия резултат.

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

 • Бадемово брашно – Ние от Dietyc.com препоръчваме да използвате супер фино бланширано бадемово брашно. Използването на по-грубо бадемово брашно може да направи песъчлив резултат или хляб, който повече напомня на царевичен хляб. Имайте предвид, че за съжаление в тази рецепта няма алтернатива за заместване на бадемовото брашно.
 • Кокосово брашно – Смесването с малко кокосово брашно помага за подобряване на текстурата. Различните марки абсорбират влагата по различен начин.
 • Бакпулвер Уверете се, че е пресен, за да втаса добре. Не го заменяйте със сода за хляб, която е различна.
 • Морска сол – помага за балансиране на вкусовете. Готварската сол също е добър вариант.
 • Масло – Използвайте несолено масло. Ако искате да направите своя кето хляб без млечни продукти, вместо това заменете същото количество нерафинирано кокосово масло. Не използвайте масла, които са течни при стайна температура, като зехтин или масло от авокадо.
 • Яйчени белтъци – ще ви трябват много от тях! 

Въпреки че горните съставки са единствените абсолютно необходими, ще Ви покажем какво прави всяка от незадължителните съставки, за да можете да решите дали искате да ги включите. Ако имате възможност препоръчваме да ги използвате всички, за най-добрия кето хляб.

 • Подсладител – Хлябът не е сладък, но добавянето на подсладител балансира солта и го прави неутрален на вкус – така вашият кето бял хляб ще бъде точно като обикновен бял хляб.  Всеки подсладител, който имате, трябва да свърши работа.
 • Ксантанова гума – Целта на ксантановата гума е да направи хляба по-дъвчащ  и  по-здрав. Става и без нея, но е по-добре, ако я включите. Вие решаваште!
 • Кремотартар наричан още зъбен камък – Това е киселина, която помага за стабилизиране на белтъците, като им помага да постигнат повече твърдост. Ако нямате, можете да го пропуснете, но е изключително важно белтъците ви да са на стайна температура.

КАК ДА СИ НАПРАВИМ КЕТО ХЛЯБ

Този раздел ще ви покаже как да направите кето хляб стъпка по стъпка и подробности за техниката. 

 • Комбинирайте сухите съставки. Поставете бадемово брашно, кокосово брашно , бакпулвера, ксантановата гума (ако решите да използвате) и морската сол в кухненски робот. Пасирайте до еднородност.
 • Разбийте белтъците. Използвайте ръчен миксер или миксер с приставка за разбиване, за да разбиете белтъците докато се получи смес за целувки.
 • Добавете белтъците в кухненския робот. Добавете половината от белтъците в кухненския робот и разбийте за кратко, докато се смесят. (Не бъркайте твърде много)
 • Смесете. Използвайте голяма шпатула, за да оберете сместа от кухненския робот в останалите белтъци много внимателно, без да разбивате сместа, докато не останат ивици. Прехвърлете в застлана с хартия за печене тава за хляб (това е правилният размер).
 • Печете. Ще печете, докато горната част стане златиста, след това закрепете горната част с фолио и печете отново, докато горната част се стегне и не издава хлабав звук при натискане.
 • Изчакайте. Оставете хляба да изстине напълно, преди да го нарежете.

СЪВЕТИ ЗА НАЙ-ДОБРАТА РЕЦЕПТА ЗА КЕТО ХЛЯБ

Това е най-добрият кето хляб (или поне най-добрият кето бял хляб), който сте опитвали! Ето няколко допълнителни съвети.

1. РАЗБИЙТЕ БЕЛТЪЦИТЕ НА МНОГО ТВЪРД СНЯГ.

Важно е белтъците да станат много твърди, преди да ги комбинирате с другите съставки. Смесването им ще бъде предизвикателство, така че да са супер твърди и пухкави, е единственият начин да имате шанс да не „спаднат“, когато ги смесите с останалото тесто. Следвайте съветите по-долу, за да получите правилната твърдост на белтъците на сняг.

 • Белтъците на стайна температура ще се разбиват по-лесно.
 • Използвайте крем от зъбен камък , за да постигнете твърдост на белтъците.
 • Наклонете купата: Белите, разбити както трябва белтъци на сняг, няма да се движат или изпадат, ако наклоните купата (правете това бавно).
 • Потърсете ивици: Хубавите белтъци на сняг ще оставят забележими ивици от приставката за разбиване на миксера.

2. СМЕСЕТЕ ТЕСТОТО, НЕ БЪРКАЙТЕ.

След като разбъркате първата половина от белтъците в тестото в кухненския робот, ще трябва да смесите останалите белтъци. Важно е да не ги разрушавате напълно на тази стъпка. В противен случай хлябът ви ще бъде плътен и плосък! Просто продължете да бъркате внимателно, докато нямате парчета или ивици.

Няколко души се оплакаха, че тестото е твърде гъсто, за да се смеси с белтъците. Най-вероятно това е разлика в измерванията или съставките, но ако това се случи, можете да го спасите. Просто пасирайте малко повече белтък в кухненския робот, за да направите основното тесто малко по-рядко, след което го сгънете в белтъците.

3. ЗАКРЪГЛЕТЕ ГОРНАТА ЧАСТ ОТПРЕД.

Този кето хляб не втасва много. По-голямата част от обема идва от белтъците, така че височината ще бъде подобна преди и след печене.

За да намалите вероятността от потъване и за по-позната форма на хляба, заоблете горната част, преди да я поставите във фурната.

4. ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПО-НИСКА ТЕМПЕРАТУРА ВЪВ ФУРНАТА.

Тази рецепта за хляб, подходяща за кето, първоначално беше написана да се пече при 180 градуса, но вече не препоръчвам това. Вместо това го изпечете на около 165 градуса .

По-ниска температура означава да го печете за по-дълго, което ви предпазва от мек или мокър център, когато горната част вече е покафеняла.

5. ДА НЕ СЕ ИЗПЕЧЕ.

Най-голямата грешка, която хората правят, когато правят този кето хляб, е да го извадят от фурната твърде рано. Резултатът в най-добрия случай ще бъде паднала среда, а в най-лошия – мокър, лепкав център.

Отнема ДЪЛГО време, за да се готви в центъра, дълго след като горната част е златиста. Ето защо в средата на печенето замазваме горната част с фолио – за да не загори горната част.

Най-честата причина, поради която  всеки  хляб пада е, че трябва да се пече по-дълго. Като се има предвид това, ще бъдем напълно честни с Вас – понякога тази рецепта за кето хляб все пак спада. Въпреки, че правите всичко останало правилно. За щастие това не е голяма  работа, защото все още има вкусен вкус – АКО сте го пекли достатъчно дълго и центъра е изпечен.

6. НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЕСТА С КЛЕЧКА ЗА ЗЪБИ.

Това ще бъде изненада за много хора. Не  използвайте клечка за зъби, за да  тествате готовността. Хляба ще изглежда, че е готов с този тест, преди да е изпечен в действителност!

Вместо това използвайте тези маркери за готовност за този бял палео хляб:

 • Кето белият хляб не трябва да издава звук, когато натиснете в центъра.
 • Вътрешната температура трябва да достигне най-малко 100 градуса .

7. ЗНАЙТЕ КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ.

Само за да избегнете объркване, този кето сандвич хляб не е хрупкава багета. Това е мек, пухкав, ефирен хляб. Което според мен е страхотно!

Надяваме се тези съвети да ви помогнат, ако срещнете някакви проблеми, но ако имате други, моля, оставете коментар под статията. Ще се опитаме с всички сили да помогнем! 

НАЧИНИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА КЕТО ХЛЯБ

Как използвате кето хляб? По същия начин, по който бихте могли да използвате всеки бял хляб! Ето няколко идеи:

 • Използвайте го като хляб за кето сандвич, разбира се! Любимите сандвича са с пуйка, маруля, домашно авокадо и може би няколко лентички хрупкав бекон .
 • Препечете го и сервирайте със сос чимичури, масло или ядково масло.
 • Направете сирене на скара … ммм!
 • Намажете го отгоре с кремообразна салата – помислете за яйчена салата , пилешка салата или салата с риба тон и авокадо.
 • Насладете му се отстрани с рецепти за вечеря с ниско съдържание на въглехидрати, салати или супи .

Ако намерите други начини да използвате този кето хляб освен сандвичи и препичане, кажете ми! Обичам да слушам вашите идеи.

ИНСТРУКЦИИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ

За разлика от повечето хлябове, които остаряват по-бързо в хладилника, охлаждането на този е добро. Ще продължи около седмица, може би няколко дни след това.

За съхранение е най-добре да увиете кето хляба в пергаментова хартия . Нарежете го когато ви трябва, а не целия наведнъж.

Съхранението във всичко, което улавя влага, като найлонови торбички или фолио, не се препоръчва. Ако направите това, ще се образува конденз.

Важно!: Кето белият хляб е склонен да абсорбира влагата. Ако с времето стане малко „мокър“ при съхранение, можете да го препечете в тостера.

МОЖЕТЕ ЛИ ДА ЗАМРАЗИТЕ КЕТО ХЛЯБ?

Да, можете да замразите кето хляб! Замразяването му за дългосрочно съхранение ще работи, така че можете да го съхранявате месеци, ако желаете.

Препоръчваме ви да го нарежете първо, за да можете да вземете точно това, което ви трябва от фризера и да го поставите в тостера.

One thought on “Кето хляб с бадемово и кокосово брашно”

 1. Мирена каза:

  Здравейте! Никъде в статията не видях пропорции на продуктите за този хляб…….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.