Канела и мед за отслабване

Канела и мед за отслабване

Канела и мед ли са бързото решение, от което се нуждаете, ако сте решили да свалите някой килограм?

Когато става въпрос за загуба на тегло , мнозина копнеят за бързото решение. Всички сме наясно, че упражненията и здравословната диета са най-добрите ни залагания, но има ли лесен и бърз трик?

Една от най-горещите тенденции за отслабване напоследък е включването на канела и мед в ежедневната диета.

Хората смесват тази комбинация в чая си, ядат я направо или я използват като топинг за зърнени храни и други храни. Но можете ли наистина да отслабнете само като ядете канела и мед?

Какво е толкова страхотно в канелата?

Ароматната и ароматна канела е поне толкова стара, колкото писаната история. Древните египтяни са я използвали за балсамиране и по времето на Римската империя е била над 15 пъти по-скъпа от среброто .

Редица лечебни свойства са свързани с канелата. Изследванията показват, че има антимикробни, както и антипаразитни ефекти.

Освен това съдържа антиоксиданти , може да подпомогне заздравяването на рани и дори може да понижи кръвното налягане и холестерола .

ИСТИНСКА КАНЕЛА

Цейлонската канела е известна още като истинска канела, канела от Шри Ланка и мексиканска канела. Взима се от вътрешната кора на вечнозелено дърво, което обикновено се отглежда в Шри Ланка. Страната е била известна като Цейлон, когато е била под колониален контрол.

Какво толкова хубаво има в меда?

Самата дума „мед” (Honey) се свързва с любов, жизненост и здраве. Всъщност медът има много полезни свойства. Повечето от тези ползи за здравето са специфични за суровия или непастьоризиран мед . За оптимални ползи за здравето е най-добре да съхранявате суров мед. Загряването ще промени естеството му.

Като за начало, медът е антимикробен агент, когато се прилага локално. Поради своята плътност, ниско pH и водородния прекис, произведен от неговите ензими , може да предотврати на бактериална инфекция,

Всъщност, Изследване показва, че е много ефективен при лечение на инфекции на рани. Добър е за лечение на изгаряния .

Той също така е толкова ефективен за потискане на кашлицата, колкото някои лекарства без рецепта, включително дифенхидрамин и декстрометорфан.

Въпреки това, подобно на канелата, има малко изследвания в подкрепа на приемането й за загуба на тегло и отслабване.

ЧИСТИЯ МЕД Е ПО-КАЧЕСТВЕН

Медът Tualang, Мед от Манука , Ulmo и българския пчелен мед може да имат ползи за здравето, по-добри от тези на други видове мед. Повечето могат да бъдат закупени в магазините за здравословни храни или онлайн.

Какво казва изследването за канелата и меда?

Въпреки че има много твърдения за свойствата на канелата и меда за намаляване на теглото, изследванията на тази комбинация са малки. Някои проучвания показват обещаващи рузултати.

Например, проучване от 2017 г. установява, че съединението цинамалдехид може да активира термогенезата. По време на термогенезата тялото ви създава топлина – и изгаря калории в процеса.

Проучване от 2011 г. установи, че замяната на захарозата с мед може да помогне за предотвратяване на наддаване на тегло. Друго проучване от 2010 г. показва, че медът може да активира хормоните, които потискат апетита .

Въпреки това, проучванията не доказват категорично, че канелата и медът могат да ви помогнат да отслабнете.

Има ли някакви предпазни мерки, които трябва да вземете?

Един често срещан вид канела, канела Касия , съдържа значителни количества кумарин . Намерен в много растения, кумаринът може да се използва за лечение на отоци или задържане на вода .

Германският федерален институт за оценка на риска съобщава, че дори малки дози кумарин, приемани за повече от две седмици, могат да причинят увреждане на черния дроб . Хората, които вече имат чернодробно заболяване, са изложени на още по-висок риск от увреждане на черния дроб.

Това означава ли, че трябва да избягвате канелата? 

Въпреки това, ако приемате канела с мед всеки ден, уверете се, че използвате цейлонска канела . Съдържа много по-ниски концентрации на кумарин.

В прахообразна форма е невъзможно да се разграничат двете подправки. За да сте сигурни, че използвате цейлонска канела, може да се наложи да я закупите от специализиран доставчик на подправки, магазин за естествени храни или мексикански пазар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.