Какво е усещането за ниска кръвна захар

Какво е усещането за ниска кръвна захар

Ниската кръвна захар може да предизвика редица симптоми. Ниска кръвна захар симптоми включват неясен говор, мускулни потрепвания, замайване и всеобщо прималяване . Ако забележите някой от тези симптоми, може да страдате от ниска кръвна захар. За щастие има много начини за лечение на ниска кръвна захар.

Хипогликемията, или ниската кръвна захар, е често срещан симптом на диабета. Тя също така е знак, че има нещо нередно с щитовидната жлеза на човека. За щастие има лекарства и приложения, които ви помагат да следите нивата на кръвната си захар. Управлението на диабета е важно, а контролирането на хипергликемията може да ви помогне да следите нивото на кръвната си захар.

Независимо от причината за ниската кръвна захар, гарантирането, че приемате правилните лекарства за контрол на нивата, може да подобри качеството ви на живот и да предпази от бъдещи усложнения. Един от най-добрите начини за лечение на криза с ниска кръвна захар е като хапнете нещо сладко. Ако е възможно, имайте наблизо няколко близалки, за да можете веднага да хапнете нещо сладко.

Замайване

Диагностицирането на ниската кръвна захар е труден процес. Симптомите могат да варират значително, но като цяло се характеризират с чувство на замаяност. Хората, които изпитват замайване, са по-склонни към припадания, така че е важно да лекувате това състояние незабавно. Пациентите могат да намалят риска от падане, като предприемат определени мерки, например да пият вода и да увеличат количеството натрий в диетата си. Те също така трябва да избягват да се навеждат или да движат главата си прекомерно.

Диабетиците, които изпитват замайване, трябва да се консултират с лекуващия си лекар, тъй като това може да е ранен признак на диабет. Важно е да се следят нивата на кръвната захар и да се приемат всички предписани лекарства. Съществуват няколко причини за световъртеж, включително диабет, световъртеж и хипергликемия.

Умора

Умората при усещане за ниска кръвна захар е често срещан страничен ефект на диабета. Хората с чести епизоди на ниска кръвна захар могат да станат много уморени. Симптомите на ниската кръвна захар може да не предизвикват директно умора, но могат да допринесат за общото чувство на неразположение. Това може да има опустошително въздействие върху ума и тялото.

Съществуват много признаци и симптоми на ниска кръвна захар и не всички от тях показват хипогликемия. Тези симптоми често се припокриват с тези на други състояния. Например, човек може да изпитва главоболие, без да има ниска кръвна захар. Може също така да изпитва умора след напрегнат ден или липса на сън. Може също така да се чувства нервен след консумация на кофеин.

Мускулни потрепвания

Симптомите на ниска кръвна захар, като например мускулни потрепвания, са признак за по-ниско от нормалното ниво на глюкоза. Въпреки че ниската кръвна захар не е вредна, тя може да предизвика тревожност и други симптоми. От съществено значение е да следите редовно нивата на кръвната си захар и да приемате подходящи лекарства, за да предотвратите или овладеете симптомите.

Мускулните потрепвания могат да се появяват периодично или постоянно. То може да засегне всяка мускулна група. Свиването може да продължи минути, часове, дни или дори седмици. То може да бъде локализирано и в определени мускулни групи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.