Какво е калистеника? Гого от „Игри на Волята“

Какво е калистеника? Гого от „Игри на Волята“

Гого, 25г., Сливен Шампион по калистеника

Най-голямо постижение: Единственият българин, след Йордан Йовчев, участвал в Ninja Warrior.

Хобита и интереси: Пътуване към неизвестното и адреналина – движението е в ядрото на живота.

Винаги е искал: Да се чувства в настоящето, изживявайки всеки момент с изобилие.

Мото: “Ако вярвяш достатъчно силно, създаваш невъзможното!”

Калистеника са вид тренировки, които имат за цел да работят мускулна сила и издръжливост, без да е необходимо да се използват фитнес уреди.

Гого разкри, че се е записал за участие в шоуто случайно и заради приятел. Самият той не гледал много „Игри на волята“ и всички тези стратегии и коалиции били нещо ново за него. Фитнес инструкторът признава, че разбрал, че съществува такова нещо, което той нарича „социална игра“, чак с влизането си в шоуто.

Вижте още:

Един от принципите на калистениката е използването на самото тяло за увеличаване на мускулната маса.

В допълнение към повишаване на силата, издръжливостта и телесната информираност, калистениката увеличава гъвкавостта и мобилността. Затова техниките по калистеника са включени в някои спортове, като кросфит, функционална тренировка и основно гимнастика.

В тази седмица малко преди финалите Гого, Джаферович и Ралица играха „бягство от затвора“ на Арената по време на “Игри на волята: България”. Дърпаха огромен и тежък варел по пясъка, трябваше да излязат от клетката, в която бяха заключени, и да продължат по трудното трасе. Гого успя да извоюва ключова победа, която му спечели място в състезанието, както и цялото богатството от грошове на Джаферович.

Въпреки силния вятър, който обръщаше парчетата от пъзела, Ралица успя да подреди загадката в края на трасето преди Джаферович, за която състезанието приключи. “В този момент съм щастлива, че стигнах дотук, защото рискувах и здравето си на тази Арена. Ходът вчера беше всичко или нищо. Знаех, че няма да мога да победя останалите, ако не направя това” – сподели Джаферович пред водещия Димо Алексиев минути преди да напусне Арената завинаги.

Щурмът към голямата награда продължи без почивка, а финалистите се изправиха в индивидуален сблъсък за пресяване на потенциалните шампиони. Те играха двубои един срещу друг на опасното предизвикателство “Колелото на смъртта“. Гого доказа, че е най-силният воин в тази битка, което автоматично го превърна в първия сигурен полуфиналист. Ралица, от своя страна, не отбеляза нито една победа. Това беше третата ѝ загуба за тази седмица, която я изпрати на трети пореден елиминационен дуел.

2 thoughts on “Какво е калистеника? Гого от „Игри на Волята“”

  1. АУУУУУ каза:

    Здравейте,
    за мен този формат беше повторение на предишни,но с други различни. Бяхте потбрали интелигентни,възпитани и не много от този вид учасници.Злобата беше повече,не спортната,а човешката,имаше и надменост особено при дамите като Женя,Елица,Мариела,Ралица,Зорница ак отова стига до предаването кажете и моля,че не е всичко на всяка цена да бъдем смирени и който трябва ше ни види. и други. Поздравления за момчетата Алекса,Гого,Филип прекрасен,Лефтеров,Чакалов.Пример за всички млади мъже.Георги не е пример вярно, че е игра,но не по лесния начин сега си купи полуфинал,но утре няма да си купи уважение,не всичко е пари.

  2. АУУУУУ каза:

    И тук ли зензура.Нали сме свободни в изказа си.Бъдете здрави. Не се страхувайте.Когато се говори ,че предаването е манипулирано става въпрос за тази ваша цензура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.