Какво е анасон и какви са полезните му свойства?

Какво е анасон и какви са полезните му свойства?

Анасонът отдавна се използва като подправка. Той се използва активно в хранителната промишленост, използва се във фармакологията, парфюмерийната индустрия в парфюмни композиции.
Ароматът на анасон е лек, освежаващ и няма остра миризма. Анасоновите семена се добавят в домашното печене, добавят се към сладкиши, кифлички, кифли. Анасоновата подправка е чудесна подправка за мариноване на месо или птици. Използва се за приготвяне на мариновани ябълки.

Още в древни времена римляните са използвали анасон за здравословни цели. Те разкриха ценните ползи за анасона за здравето. Анасонът е открит за първи път в Ливан. Днес расте добре в централна Русия, растението е непретенциозно, устойчиво на климатични промени.

В Русия анасонът се смяташе за полезна подправка, семената от анасон се засяват на цели полета и се използват широко за приготвяне на оригинални руски ястия.

Анасонът има прекрасно противостареещо свойство, бактерициден ефект. Например, дъвченето на анасонови семена ще ви даде освежаващ дъх и почистена уста.

Анасонът съдържа голямо количество етерични масла, както и протеини, които подобряват мускулната маса. Като народно лекарство отварата от анасонови семена се използва широко за намаляване на температурата при настинки. Освен това тези лечебни семена подобряват секреторната функция на тялото и функцията на червата. Отварата от анасонови семена е отлична за лечение на мокра кашлица, бронхит.

Анасонът е известен и като отличен козметичен продукт. Добавя се към лосиони, шампоани, душ гелове, тъй като има подмладяващ ефект върху кожата.

Източник: eu-bloger.eu/bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.