Каква е диетата на Дядо Коледа

Каква е диетата на Дядо Коледа

Учените са изчислили от колко енергия се нуждае от Дядо Коледа през нощта на 24 декември, за да донесе подаръци на милиарди деца. Дядо Коледа вече е започнал диетата си за светата нощ. За да осигури енергия за пътуването си за 10 дни преди Коледа той трябва изяде 2,2 милиарда пълни със сладко пайове.

Дядо Коледа полага колосални усилия през нощта на 24 декември, когато трябва да разнесе много подаръци на над 2 милиарда деца.

Той ще трябва да покрие обща площ от над 500 милиона квадратни километра и ще трябва да пътува със светлинна скорост. За да не се умори, той трябва да изяде 2.2 милиарда конфитюра от кайсии, плодове, сливи и праскови до Коледа и ще трябва да изпие 22 олимпийски басейна съответно уиски и джин тонове, за да има достатъчно смелост за да се спусне по 19 097 комина.

Дядо Коледа ще трябва да прави подаръци за 32 часа в навечерието на Коледа по целия свят. А това означава, че 19 097 комина ще бъдат за една секунда. Пътуване, подобно на това на Дядо Коледа, би струвало на средностатистически човек 15 милиона долара с повече от 927 милиона спирки.

Ако Дядо Коледа посети 500 милиона домове тази Коледа и има две хапки бисквитка и една глътка мляко във всяка къща, той лесно може да погълне повече от 35 милиарда калории.

Така, че няма нищо, чудно в това, че Дядо Коледа има енергия обикаля толкова много домове и комини и доставя радоста на всички деца по света. Просто похапва добре и се движи много.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.