Как да отслабна с 20 кг за 2 дни? Ама вие сериозно ли?

Как да отслабна с 20 кг за 2 дни? Ама вие сериозно ли?

Вчера получих запитване по имейла: „Как да отслабна с 20 кг за 2 дни?“. Все още се надявам това да е лоша шега, саркъзъм, или най-обикновенна глупост. Ще обясня съвсем накратко защо е невъзможно да отслабнете с 20 килограма за 2 дни. Ако тежите например 100 след като свалите 20 ще бъдете 80 килограма.

Ами ако говорим за 20 килограма мазнини това са 180 000 калории (да приемем, че грам мазнинина е около 9 калории). Ако базовия метаболизъм ви е около 2000 калории на ден, за два дни ще изгорите 4000. Значи разликата е 176 000 калории. Така. С храната до тук. Два дни не трябва да ядете нищо. Може да пиете само вода и електролити. Защо електролити ли? Защото за да стопите останалата част от мазнините ще трябва доста дълго да потичате. А ето и какво казва математиката.

Както по-горе казахме вие тежите 100 кг. Ако ходите нормално темпо (5 км/ч) и сте до 35 годишна възраст можете да изразходите около 700 калории за един час (нормално ходене в планината). До тук нещата не изглеждат добре. Математиката не излиза. 20 часа ходене с високо темпо без почивка са 14000 калории. Тоест ще са ни необходими поне 10 дни без никаква храна и по 20 часови преходи, само 4 часа сън за да изгорим 140 000 калории. Като махнем водата и мускулната маса, която ще загубим това е най – бързия начин да свалите 20 килограма. Добрата новина е че за един ден ще изминавате по 100 километра. Така можете за 6 дни и половина да изминете – 650 км тоест да стигнете да морето по маршрута Ком – Емине, а и ще ви остане за на връщане. Ако ви е интерсна темата можете да видите от любопитство и рекордите за този преход: https://kom-emine.com/records/

Споменах ли, че не трябва да ядете никаква храна през тези 10 дни?

Надявам се да разбирате, колко нелепо звучи въпроса: „Как да сваля 20 килограма за 2 дни?“. Реално няма как да се случи дори и за 10 дни.

Това което описах по-горе е само опростен математически модел. Отделно можете да се досетите, че хоррмоните ви ще се разбъркат. Организма ви ще изпадне в авариен стадий и няма да можете да ходите по 20 часа. Няма да имате никаква енергия. Мускулите ви ще започнат да се разпадат, което ще понижи и забави още повече мастния метаболизъм и топенето на мазнините.

Тоест- такъв план е обречен на неуспех. Няма пряк път. За да отслабнете и бъдете в добра форма, здрави и жизнени е нужно да извървите дълъг път. Нужно е да промените навиците си. Навиците на живот, навиците на хранене, на движение. Тогава, когато тези навици станат част от вашия живот и спрете да ги забелязвате, а просто живеете по навик, въпроси от рода как да сваля 20 килограма няма да бъдат на дневен ред.

От къде да започнете? Изберете някоя от диетите в нашия блог и започнате еда тренирате. Бъдете търпеливи.

Бъдете разумни! „Как да отслабна с 20 кг за 2 дни?“ е нереалистичен въпрос. Споделете тази статия с хора, които вярват в безумни обещения на различни търговци! Или вижте някои по-реалистични варианти за остлабване:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.