Как да определим най-добрата възглавница за облекчаване на болката във врата

Как да определим най-добрата възглавница за облекчаване на болката във врата

Спането с подходящата възглавница е една от най-важните части на спокойния сън през нощта. Възглавницата може да ви помогне да постигнете по-добър сън, да облекчи натиска върху врата и раменете и да намали хъркането. Но това не винаги се случва по план. Възглавницата ви може да е чудесна за известно време, но след като сте спали на нея няколко нощи, да започнете да изпитвате болка или болезненост във врата и горната част на гърба.

Как да изберем правилната възглавница?

Когато търсите подходящата възглавница, има няколко важни неща, които трябва да имате предвид, включително:

– Правилният размер – Ако вратът ви боли само след няколко минути сън, възглавницата може да е твърде малка или твърде голяма за вашите нужди.

– Правилната форма – Правилната форма на възглавницата зависи от положението ви по време на сън.

– Подходящ комфорт – Дори и с подходящия размер и форма, възглавницата може да е неудобна, ако няма подходящото ниво на омекотяване или опора.

– Правилното тегло

Възглавници за врата за странично спящи

За хората, които спят странично, най-добре работи възглавница, която е леко вдлъбната или извита. Изпъкналата възглавница ще избута главата ви леко напред и ще причини дискомфорт. За да се възползвате максимално от вдлъбнатата възглавница, трябва да спите настрани, като главата и раменете ви са най-близо до възглавницата. Това ще помогне за намаляване на болката и натиска във врата.

Възглавници за врата за спящи по гръб

За хората, които спят по гръб, възглавницата за врат с малко по-тънък общ профил може да е най-добрият вариант. По-дебелата възглавница ще избута главата ви напред и ще предизвика напрежение. По-тънката възглавница за врат ще ви позволи да запазите главата си в неутрално положение, когато спите по гръб. Това ще намали болката във врата и ще помогне при хъркането, наред с други неща.

За щастие много възглавници могат да се използват като средства за облекчаване на болката в гърба. Тези възглавници могат да помогнат за подравняването, облекчаването на натиска и дори за позицията на съня. Когато избирате възглавница за врат, имайте предвид болката, която изпитвате. И накрая, не забравяйте да експериментирате с различни възглавници, докато не откриете тази, която работи най-добре за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.