Житна диета на Петър Дънов – предизвикателство, което стопява излишните килограми

Житна диета на Петър Дънов – предизвикателство, което стопява излишните килограми

От 22 май до 22 юни Слънцето преминава през знака Близнаци и ако правим Житен режим при разсип на Луната, ще се активизираме да учим и търсим новото навсякъде в проявите на живота, да намираме причините и разбираме каузалността, с която природата постоянно работи. Така човек ще намали значително своята променливостта и ще престане да се разочарова от неуспехите в живота си.

При нова Луна човек ще придобие много добри вътрешни условия за учене и разбиране на знанията, които получава и методите за тяхното правилно използване. Той може да стане преподавател, да намери всички източници на знание, които дълго време е търсил, или да си обясни някои интересуващи го факти. В неговата душа ще се събуди силно желания да ходи, обикаля и проучва природата и живота на хората в страната и чужбина. Ще развие своя обективен ум, с който ще започне правилно да се справя с всичките материални противоречия, които се явяват в пътя му. Ще започне успешно да се справя с всички ненужни желания и наивността, която често проявява, и ще престане да греши от прибързани действия.

Източник: Бялото братство

Лимец или жито са в основата на житния режим

Житната диета е една от диетите, които доказано работят. При спазване на препоръките на диетолозите, загубата на килограми ви е гарантирана. Освен това, поради естеството на консумираните храни, вие ще се чувствате енергични, жизнени и позитивни. Така хем ще губите килограми, хем ще се чувствате прекрасно. Страхотно, нали?

Нека видим тогава какво й е специалното на житната диета и защо е толкова популярна в наши дни

Житната диета се състои в консумиране на жито – нещо, което се подразбира от името й. Това, което вероятно не знаете, е че житото е „гориво“ за всички важни функции в организма. Така например, този енергиен източник подпомага храносмилателните процеси, намалява холестерола, балансира обмяната на веществата, дава тласък на имунната система, елиминира свободните радикали и изчиства тялото от отровите. Звучи много добре, какво ще кажете?

Вероятно сте чували за житната диета на Петър Дънов? Тя е в основата на житната диета, която се спазва и днес. За някои хора тя е доста „травмираща“, защото трябва да се откажат от любимото си сутрешно кафе с цигара. Ако го направите обаче, ще дадете шанс на организма ви да се пречисти и да заработи на пълни обороти. 

Подготовка

Първо си осигурете 1 килограм био жито, лимец, ябълки, орехи, мед и достатъчно количество изворна вода. Това ще са вашите приоритетни храни в следващите дни, затова погледнете на тях като на добри приятели, които ще ви помогнат в битката с килограмите. 

Приготвяйте си житната каша от предната вечер. За целта, залейте с гореща вода 100 грама жито и го оставете през нощта. Сутринта изпийте водата от житото, към която добавете една лъжичка мед и половин лимон. Житото разпределете за закуска, обяд и вечеря.

Примерно меню:

Първото хранене за деня се състои от житна каша и една ябълка. Обядът включва освен житна каша, две ябълки, няколко лъжици мед и вода. Вечерята се състои от житна каша, зеленчукова салата. Като междинно хранене може да се консумират орехи. 

Единият вариант е 10 дни да консумирате само жито, ябълки, мед и орехи. Другият, по-щадящ, вариант е да включите към тях и зеленчукови салати и супи. Изберете тази диета, която ви е по-лесна за изпълнение и ви засища. 

Не всеки успява да спази 10-дневния хранителен режим само с жито, въпреки многото ползи за организма. Затова съвременните диетолози препоръчва да включите в диетата плодове и зеленчуци. Те ще компенсират липсата на останалите хранителни продукти, с които сте свикнали. 

Вместо кафе, консумирайте много вода и билков чай. Това ще ви помогне да се освободите от натрупаните килограми и токсини. Ако не можете да се откажете от ароматната напитка, пийте по една чаша и то без захар. 

Бъдете внимателни със захранването след житната диета. Започнете с леки супи и след няколко дни можете да включите месото и рибата. Нека всичко се случва постепенно и в умерено количество. 

Ефектът от диетата ще запазите по-лесно, ако въвеждате всяка храна в по-малко количество, от това, с което сте свикнали. Хранете се умно и ще забравите за излишните килограми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

shares