Житeн режим на Петър Дънов 2023 – предизвикателство за духа и тялото

Житeн режим на Петър Дънов 2023 – предизвикателство за духа и тялото

Вероятно сте чували за житната диета на Петър Дънов? Тя е в основата на житната диета, която се спазва и днес. За някои хора тя е доста „травмираща“, защото трябва да се откажат от любимото си сутрешно кафе с цигара. Ако го направите обаче, ще дадете шанс на организма ви да се пречисти и да заработи на пълни обороти. Житният режим на Петър Дънов за 2023 г. стартира на 8.02. Тогава Слънцето започва да навлиза знака на Водолея, а Луната се разсипва в знака на Дева, който символизира чистотата и свободата.

По този начин житния режим е по-време на разпадаща се Луна. Това спомага пълноценната детоксикация и доброто пречистване на духа и тялото.

Корените на житния режим се крият назад далеч във древността, но той е популяризиран от Петър Дънов и неговата школа. По време на зимните месеци и особено покрай множеството празници около Нова годинни телата ни натрупват излишни килограми и множество токсини.

Малко история за произхода на житния Режим на Петър Дърнов

Фебруа, Februatio, Februalia, е ритуално пречистване още от римско време. Той се се е провеждал от 13-ти до 15-ти ден от втория римски месец (след зимното слънцестоене). Произходът му се свързва с римския бог Februus, олицетворяващ пречистването.

По-късно този празник се включва в Луперкалия (Луперкалиите са корените на сегашния празник на любовта Свети Валентин.). Някои източници свързват латинската дума за треска (febris) със същата идея на пречистване, поради изпотяване.

В оригиналния си вид Житният режим на Питър Дънов се прави само с чисто жито (негрухано, за покълване), а не с лимец. Хората, които не могат да ядат житото така , може до го овкусят с малко мед, ядики, ябълка или съчетание от трите.

„Онези от вас, които имат слаб стомах или слаби гърди, които са нервни, сприхави, нека се подложат на житен режим за един, два, три месеца най-много. През това време не трябва да употребяват никаква друга храна, нито хляб, освен да дъвчат суровото жито, изчистено и измито. Ако ви се види много за един месец, направете опит за една седмица. Ще накиснете от вечерта сто грама жито във вода, ще го разделите на три равни части, ще дъвчете сутрин, на обед и вечер. Ако ви се пие вода през деня, ще пиете колкото искате. Ако бяхте се поставили на този режим от по-рано, щяхте да имате по-здрави зъби и нервната ви система щеше да бъде здрава и регулирана. Почувствате ли нещо дисхармонично от опита, спрете го.”. Това казва Петър Дънов.

Житното зърно е нещо свещено, съдържа в себе си цялото познание на Вселената, носи живот, зърното е дар от Боговете.

Какви са ползите от житния режим:

  • Повишена енергия в организма, желание за движение.
  • Повишено самочувствие, ведрина, удоволствие и радост от живота.
  • Справяне със здравословните проблеми като главоболие, болки и тежест в тялото, кожни проблеми.
  • По-ясно съзнание, преценка, концентрация.
  • Увеличена сензитивност за вкусовете на храна и напитки.
  • Прочистване на храносмилателно-чревния тракт, редовен стомах.
  • Килограми изхвърлени токсини.

Как се прилага житният режим:

Подготовка

Житният режим не е само програма, прочистваща биологията, или пък за отслабване. Това е свещен акт на хармонизиране на духа, тялото и емоциите. Опитайте поне 10-тина дена преди да започнете, да сложите в ред и покой мислите, да се “изчистите” от негативните емоции, съмнения, раздразнения, гняв, ревност, агресия. Четете духовна литература, молете се, медитирайте. Изхвърлете хранителните продукти от животински произход от менюто си.

Набавете си един килограм сурово жито (може и грухано, има различни мнения по въпроса), или още по-добре – лимец, 30 ябълки, 30-ина ореха, 20-ина литра изворна вода.

Разделете за всеки ден по 100 г жито (то съдържа всички елементи, необходими за поддържането на живота), три ябълки (за сърцето), девет ореха (за мозъка), шест-осем чаши преварена вода (изворна, но не минерална).

Приложение

Вечерта, преди да започнете житния режим, измийте много хубаво 100 г жито. Сложете го в добре запазващ топлината термос. Залейте го с 1,5 до 2,5 чаши вряла вода (0,4 – 0,6 литра) и затворете термоса добре.

Първият ден, сутринта, кажете формулата (1 път) : “Господи, приеми ме в лечебницата на природата за 10 дни”. След това внимателно излейте от термоса само житната вода и я изпийте на гладно (може да добавите мед и лимон за вкус). Житото разделете на 3 равни части (за закуска, обяд и вечеря). Преди ядене можете да го подслаждате с мед.

По време на житния режим ще пиете само преварена вода, подправена с лимонов сок и мед. Най-добре е да не разтваряте меда във водата, а да го ядете с лъжичка, която ще поставяте на горната част на небцето. Като отпивате от водата, медът постепенно ще се разтвори и ще се усвои по-добре. По този начин вие ще захраните мозъчните си центрове с хранителни вещества, усвоени в устата, а не чрез стомаха.

Житото ще ядете, като преди да го глътнете, дъвчете бавно поне 99 пъти.

Преди да изядете ябълката, подръжте я в ръка, разгледайте я, свържете се с нейната аура, порадвайте й се, благодарете на дървото, на слънцето и т.н. Спазвайте правилото, дадено от Учителя, да се храните с любов и благодарност. Добре е да съберете семките от ябълката и да ги посадите на подходящо място. По този начин ще изразите вашата благодарност за нейната саможертва. По време на житния режим не употребявайте никаква сол. През тези дни станете слънчеви хора, бъдете винаги усмихната и не допускайте в себе си никакви отрицателни мисли, чувства и постъпки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.